פלאשבקים מהעבר

timor014

New member
פלאשבקים מהעבר

שלום בשבועות האחרונים יש לי זיכרונות מהילדות על דברים שלא חשבתי עליהם שנים האם זה נורמאלי להיזכר בכל כך הרבה זיכרונות בלי סיבה? הצד ההיפוכונדרי שלי מפחד שזה סימן לגידול במוח אני יודעת שזה נשמע טיפשי אבל אני לא מצליחה לשלוט במחשבות שלי יש לציין שבדיוק עברתי תקופה לחוצה תודה

מישוהית

New member
איזה זכרונות אלה?

טראומתיות? אלה דברים שלא היו בזכרון ובמודע שלך עד עכשיו?

sharpantie

New member
נורמלי לגמרי

שפתאום צצים זכרונות מהעבר הרחוק. לי זה קורה מדי פעם וגם אני תוהה מה פתאום זה עולה. מדובר בזכרונות תמימים לגמרי, לא דברים טראומטיים חלילה ולפעמים זה די משעשע. זה לא סימן לשום דבר ובטח לא לגידול במוח. אולי זה סימן טוב דוקא שהמוח עובד, פעיל ותקין.

timor014

New member
תודה רבה

בהתחלה היו לי זכרונות מהלימודים מהתקופה שהייתי בחטיבה (אני תמיד אמרתי שהתקופה שלמדתי בחטיבה היתה התקופה הכי טובה שלי) אבל עכשיו יש לי זכרונות מהילדות,דברים הזוים שלא חשבתי עליהם שנים אבל שום דבר דרמתי

גרא.

New member
timor014,פלשבקים מהעבר,במיוחד אצל נערה בת 19

לא צצים ועולים סתם כך.חייב להיות איזה שהוא טריגר (הדק) שיגרום לכך.למשל,מה שמאד שכיח, טראומת התעללות מינית בילדות,עשוייה להופיע במצבים אינטימיים,ויש עוד דוגמאות.כפי שנאמר ההנחה כאילו זה בגלל גידול במוח,אינה סבירה.אבל אם את חוששת מזה,כדאי שתפגשי עם פסיכיאטר.

nutmeg

New member
קצת סדר

כשאומרים פלאש-בק מתכוונים להבזק זיכרון שיכול להיות טורדני. הוא להגיע משום מקום או לחילופין כתגובה למשהו סביבתי, ולוקח אותך בזמן כאילו את חווה שוב את אותו אירוע שאת נזכרת בו. כשזה קורה, בדרך כלל לא מצליחים להמשיך לתפקד כרגיל. זיכרונות לעומת זאת - כמו ש-sharpantie אמר לך, צצים במקביל לעשייה היום יומית שלך ולא מטרידים את מנוחתך או מפריעים לך לעשות מה שאת עושה באותו רגע אפילו שהזיכרון לא נעים. אין את החוויה הזו כאילו את חיה את הזיכרון. הוא נחווה כזיכרון לא כמציאות.

למעלה