פלאפל בריא ומעולה

גליוש 450

New member
פלאפל בריא ומעולה

אני ובן זוגי ניסינו והצלחנו ליצור פלאפלים מעולים!!
חומוס מונבט, שעועית שחורה מונבטת, חיטה מלאה,שום, כוסברה, תבלינים, לימון וטחינה. הכל במערבל מזון, ואז בתבניות בתנור. עד שנהיה קצת שחום. מעל פיזרתי זעתר ושומשום.
מומלץ וטעים - ארוחה מלאה המשלבת חלבון ומלא דברים טובים, והכי חשוב - לא מטוגן. (אני כל כך אוהבת פלאפל אבל הטיגון עושה לי צרבת)

קורין65

New member
נשמע מצויין. את אולי יכולה לפרט יותר?

כמויות וכדומה?
תודה.

מצטרפת לבקשה

גליוש 450

New member
כן בכיף

4 כוסות חומוס מונבט (משאירים לילה במים אחרי זה מוציאים את המים ושמים בכלי עם מגבת מעל, שוטפים כל כמה שעות) לחצי יום. 2 כוסות שעועית שחורה מונבטת (אותו דבר).
מבשלים את החומוס והשעועית אחרי שמתחילים לצאת מהם "זנבות לבנים" בערך שעה. (אם יוצא קצף לבן - להוריד).
אחרי שמוכן (אפשר לטעום ולראות שהחומוס לא קשה מידי ) שופכים למערבל מזון. מוסיפים צרור של פטרוזיליה, 7 שיני שום, מלח פלפל לפי טעם (אנחנו מנסים כמה שפחות מלח), כמון, טחינה גולמית מלאה- שמתי בערך חצי צנצנת של טחינה, פטררוזיליה ולימון 1. טוחנים הכל. נוצרת עיסה לא נוזלית מידי. (אם יוצא נוזלי אפשר להוסיף טחינה). עושים כדורים קטנים ומניחים בתבנית קצת משומנת. לפזר מעל קצת שומשום וזעתר. יצא לי כמות ל3 תבניות.

(בפעמים הראשונות עשיתי ללא השעועית וגם יצא מעולה.אפשר גם בלי.)

חוץ מזה הכנתי גם סלט חצילים מעולה - 3 חצילם בתנור, להוריד קליפה, חצי לימון, מעט מלח, טחינה גולמית וסילאן. מעדן מובטח.

אוכלים את הפלאפל עם החצילים בטחינה ועם סלט ירקות קצוץ. תהנו
ספרו איך יצא

גליוש 450

New member
שכחתי את החיטה - כדי ליצור חלבון

כוס חיטה מלאה. להשרות שעה במים חמים.

אני לא בטוחה שצריך לבשל את החומוס

אאל"ט במתכון שקראתי (ואני מכינה לפיו) אין צורך לבשל לאחר ההשריה (לא כל שכן לאחר ההנבטה).
אני מכינה מחומוס מושרה, בצל קצוץ, שום, פטרוזיליה, כוזברה, קוואקר, פפריקה, כמון, מלח, פלפל - טוחנת (בלנדר מוט, זה מה שיש לי), מוסיפה הרבה סומסום מלא ונותנת לתערובת לנוח לפחות חצי שעה.
במחבת סגור ללא שמן או בתנור
עם טחינה ליד וסלט ירקות

למעלה