פלאנג' לדוד אמקור

kart man

New member
פלאנג' לדוד אמקור

הי,

מישהו יודע איפה ניתן לקנות פלאנג' לדוד אמקור?
עדיף באזור ירושלים אבל גם מקומות אחרים יתקבלו בברכה.

מסתבר לשדודים האלה יש פלנאג' מיוחד.....

תודה

רוני1955

Active member
זו אכן בעיה.

קראו לי פעם לדוד שלא מחמם. זה היה אמקור. הבאתי איתי אוגן סטנדרטי, ולא התאים. פרקתי את גוף החימום מהאוגן החדש, והתקנתי אותו באוגן הישן של הדוד. מה שאפשר לעשות, זה לקנות רק גוף חימום ולהחליף.

kart man

New member
תודה רוני, באמת כבר עשיתי זאת, אבל...

הפלנאג' הישן היה מלא באבנית כולל כמובן את הגוף חימום ואת המאיץ.
החלפתי את הגוף חימום, את המאיץ ואת הטרמוסטט וחיברתי לפלאנג' המקורי של הדוד כי הברגים של החדש לא התאימו לדוד.
הבעיה היא שמאז הדוד לא מחמם טוב. לוקח לו הרבה זמן להתחמם אז חשבתי שאולי הדוד של אמקור עובד טוב רק עם פלאנג' קומפלט שמותאם אליו ולכן אני מחפש כזה.

רוני1955

Active member
המשך

בדרך כלל מה שמפריע לחימום זה החמם המהיר.
תבדוק במקביל אם התרמוסטט נשאר על בערך 55 מעלות, או שהוא זז במהלך העבודה.

kart man

New member
אכן הרכבתי חמם מהיר (גם קודם היה)

וגם חשדתי שהטרמוסטט מפסיק את החימום מוקדם מידי ולכן החלפתי גם אותו. אפילו שמתי אותו על 70 מעלות שזה אפילו יותר מידי.
הדוד הוא 150 ליטר ונמצא בתוך גג הרעפים ובאזור ירושלים.
כיום כדי לקבל מים חמים אני צריך להדליק אותו שעתיים וחצי והמים מספיקים ל 15 דקות בערך עד שנגמרים.
אז מה כדאי לעשות?

רוני1955

Active member
קשה לדעת מכאן.

זה דוד עמידה או שכיבה?
יכול להיות שהתרמוסטט החדש לא תקין. אם יש לך עדיין את הישן, תחליף ותראה. אני הייתי בכל מקרה מסלק את החמם. יש מקרים שהתרמוסטט נמצא קרוב מדי לגוף החימום, והמים, בגלל החמם, לא מתחלפים מספיק מהר. זה אומר שהתרמוסטט מרגיש את החום שלהם, ומנתק. לאחר מספר דקות, כשהמים החמים עולים, הוא מחבר שוב את גוף החימום.

kart man

New member
מדובר בדוד עומד

התרמוסטט החדש והישן נותנים אותן תוצאות...
אז עדיף להוציא את החמם או להחליף את גוף החימום (שכבר הוחלף)? או את שניהם?

תודה

train

New member
תבדוק שאין טעות בחיבורי הכניסה והיציאה

פעם ניתקלתי במצב דומה מאוד - התקלה נבעה מזה שהאינסטלטור חיבר את צינור ההזנה לפתח היציאה של המים החמים ואת צינור המים החמים לניפל ההזנה של הדוד , בקיצור חיבר הפוך.

למעלה