פלאן אגסים ( תמי סירקיס)

פלאן אגסים ( תמי סירקיס)

מומלץ בחום...לימות החום (-: בכלל, הספר של תמי סירקיס ``עוגות בכייף`` מומלץ מאוד. החומרים: לבצק: 100 גר` חמאה 1/2 1 כוסות קמח 1 ביצה 2-3 כפות מים קרים למלית: 1 קופסא שימורי אגסים ( כ-440 גר`) 1 שמנת לקצפת (טריה או עמידה) 2/3 כוס חלב 3 ביצים 2/3 אבקת סוכר 1 אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה: 1.לחמם תנור לחום בינוני גבוה (משהו בין 180 ל200 מעלות), לשמן תבנית פאי בקוטר 24 ס``מ. 2.לפורר חמאה עם קמח לתערובת פירורית, להוסיף ביצה וללוש, רק אם צריך אז להוסיף מים כף אחר כף עד שנוצר כדור בצק. 3. לרדד את הבצק לעלה , להדק את ה``עלה`` על בסיס ודפנות התבנית. 4. הכנת המלית: לסנן אגסים מהסירופ, לסדר את חצאי האגסים בצורת עיגול על הבצק כשצידם העגול כלפי מעלה, לחרוץ מספר חריצים וללחוץ בעדינות לקבלת ``פיסוק`` קל. 5. בקערה גדולה לטרוף (לא להקציף) את השמנת עם החלב והביצים לקבלת בלילה חלקה. לטרוף פנימה גם את א. הסוכר והפודינג. לצקת את הבלילה על האגסים, זה ממלא את התבנית כמעט עד הקצה. 6. לאפות כ-30 דקות. רק עד שהמלית מתקשה, אם האגסים משחימים מהר מדי לכסות קלות בנייר אלומיניום. 7. לקרר ולפרוס רק אחרי שהמלית מתייצבת ומתגבשת. הערות: * אפשר להחליף את האגסים בכל פרי משומר אחר כמו : קוביות אננס, חצאי משמשים, אפרסקים. * בספר יש גם קישוט של חצי תפוח, ויתרי עליו כשאפיתי, לדעתי (לפי התמונה) הוא רק מכער הקישוט הזה..(-: שיהיה בתאבון
 

שיגריס

New member
רקדנית, ניסית את הפאי אגסים

עם קרם שקדים שרשמתי פה פעם? מין פאי אגסים צרפתי.
 

שיגריס

New member
הפאי אגסים הצרפתי נקרא ``פראנג`יפן``

ויש לי כמה וריאציות של הפאי הזה. יש וריאציה אחת בספר של רוני ונציה ``חלומות מתוקים``.
 

שיגריס

New member
פאי אגסים צרפתי - ``פראנג`יפן``

במתכון של רות יולס שרשמתי בזמנו יש כמה ``סדקים`` כי שכחתי כמה דברים ורון העיר לי, אז הנה המתכון המדוייק כפי שרשום אצלי: פאי אגסים צרפתי לתבנית פאי 24 או 26 בצק: 3/4 כוס חמאה מרוככת 1 ביצה כף חלב כף סוכר 1/2 כפית מלח 2 עד ½ 2 כוסות קמח רגיל מלית: 1 ק``ג אגסים קלופים, חצויים ומנוקים 2 כוסות יין לבן יבש(מה אמרתי לך קודם?!) 2 כפות מיץ לימון טרי ½ כוס סוכר 1 מקל קינמון (לא חובה) 125 גרם חמאה מרוככת 1/2 כוס סוכר 2 ביצים 1 כוס שקדים קלופים וטחונים (יש חבילות מוכנות) 2 כפות קמח רגיל 1-2 כפות ברנדי אגסים או קירש(אם רוצים) לזיגוג: ½ כוס ריבת משמש 1 כף סוכר להכנה: מכניסים למעבד מזון את החמאה, הביצה, החלב, הסוכר והמלח ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד שנוצר כדור בצק שנפרד לבד מדפנות הכלי. שומרים במקרר חצי שעה. מוציאים מהמקרר ומשטחים על תבנית הפאי. חורצים במזלג חורים ואופים 25 דקות בחום בינוני. בינתיים מכינים את המלית: מבשלים את האגסים ביין עם הלימון והסוכר כ15- דקות על אש בינונית. בקערה טורפים את החמאה והסוכר (עדיף במיקסר ידני) ומוסיפים את הביצים. מערבבים פנימה את השקדים, הקמח והברנדי וטורפים עד שהעיסה אחידה וחלקה. מורחים את העיסה על הקלתית המצוננת. יוצרים חתכים (לא עד הסוף) לרוחבם של האגסים. מניחים את האגסים עם הצד החתוך כלפי מעלה על העיסה ואופים כחצי שעה. לזיגוג: בסיר קטן ממיסים את הריבה עם הסוכר ומברישים את הפאי.
 
למעלה