רקדנית הרוח...
New member
פלאן אגסים ( תמי סירקיס)
מומלץ בחום...לימות החום (-: בכלל, הספר של תמי סירקיס ``עוגות בכייף`` מומלץ מאוד. החומרים: לבצק: 100 גר` חמאה 1/2 1 כוסות קמח 1 ביצה 2-3 כפות מים קרים למלית: 1 קופסא שימורי אגסים ( כ-440 גר`) 1 שמנת לקצפת (טריה או עמידה) 2/3 כוס חלב 3 ביצים 2/3 אבקת סוכר 1 אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה: 1.לחמם תנור לחום בינוני גבוה (משהו בין 180 ל200 מעלות), לשמן תבנית פאי בקוטר 24 ס``מ. 2.לפורר חמאה עם קמח לתערובת פירורית, להוסיף ביצה וללוש, רק אם צריך אז להוסיף מים כף אחר כף עד שנוצר כדור בצק. 3. לרדד את הבצק לעלה , להדק את ה``עלה`` על בסיס ודפנות התבנית. 4. הכנת המלית: לסנן אגסים מהסירופ, לסדר את חצאי האגסים בצורת עיגול על הבצק כשצידם העגול כלפי מעלה, לחרוץ מספר חריצים וללחוץ בעדינות לקבלת ``פיסוק`` קל. 5. בקערה גדולה לטרוף (לא להקציף) את השמנת עם החלב והביצים לקבלת בלילה חלקה. לטרוף פנימה גם את א. הסוכר והפודינג. לצקת את הבלילה על האגסים, זה ממלא את התבנית כמעט עד הקצה. 6. לאפות כ-30 דקות. רק עד שהמלית מתקשה, אם האגסים משחימים מהר מדי לכסות קלות בנייר אלומיניום. 7. לקרר ולפרוס רק אחרי שהמלית מתייצבת ומתגבשת. הערות: * אפשר להחליף את האגסים בכל פרי משומר אחר כמו : קוביות אננס, חצאי משמשים, אפרסקים. * בספר יש גם קישוט של חצי תפוח, ויתרי עליו כשאפיתי, לדעתי (לפי התמונה) הוא רק מכער הקישוט הזה..(-: שיהיה בתאבון
מומלץ בחום...לימות החום (-: בכלל, הספר של תמי סירקיס ``עוגות בכייף`` מומלץ מאוד. החומרים: לבצק: 100 גר` חמאה 1/2 1 כוסות קמח 1 ביצה 2-3 כפות מים קרים למלית: 1 קופסא שימורי אגסים ( כ-440 גר`) 1 שמנת לקצפת (טריה או עמידה) 2/3 כוס חלב 3 ביצים 2/3 אבקת סוכר 1 אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה: 1.לחמם תנור לחום בינוני גבוה (משהו בין 180 ל200 מעלות), לשמן תבנית פאי בקוטר 24 ס``מ. 2.לפורר חמאה עם קמח לתערובת פירורית, להוסיף ביצה וללוש, רק אם צריך אז להוסיף מים כף אחר כף עד שנוצר כדור בצק. 3. לרדד את הבצק לעלה , להדק את ה``עלה`` על בסיס ודפנות התבנית. 4. הכנת המלית: לסנן אגסים מהסירופ, לסדר את חצאי האגסים בצורת עיגול על הבצק כשצידם העגול כלפי מעלה, לחרוץ מספר חריצים וללחוץ בעדינות לקבלת ``פיסוק`` קל. 5. בקערה גדולה לטרוף (לא להקציף) את השמנת עם החלב והביצים לקבלת בלילה חלקה. לטרוף פנימה גם את א. הסוכר והפודינג. לצקת את הבלילה על האגסים, זה ממלא את התבנית כמעט עד הקצה. 6. לאפות כ-30 דקות. רק עד שהמלית מתקשה, אם האגסים משחימים מהר מדי לכסות קלות בנייר אלומיניום. 7. לקרר ולפרוס רק אחרי שהמלית מתייצבת ומתגבשת. הערות: * אפשר להחליף את האגסים בכל פרי משומר אחר כמו : קוביות אננס, חצאי משמשים, אפרסקים. * בספר יש גם קישוט של חצי תפוח, ויתרי עליו כשאפיתי, לדעתי (לפי התמונה) הוא רק מכער הקישוט הזה..(-: שיהיה בתאבון