מה שבגרות בתקשורת יכולה לעשות.....גם לי...חח
אגב אשמח להוסיף ולחדש כמה דברים.. 2 השפעות שהביאה/ גרמה הטלוויזיה 1. טלויזיה הביאה לחוויה משפחתית, תחושה של יחד - היא איחדה את המשפחה. הטלויזיה נתנה תחושה של שיתוף עולמי, כל אחד יכול לדעת בזכות טכנולוגית תקשורת מה מתרחש מחוץ ליבשת שלו. ולהיות מאוחד עם יושבי העולם מהצד השני, לדוגמה הנחיתה הראשונה על הירח. 2. הטלויזיה פועלת ע"י שוטים מהירים, במקוטעות ומשתדלת מאוד לשדר לנו הכל בשידור חיי ככ האפשר. הטכנולוגיה משפיעה על חיי בני האדם והתנהגותם. כפי שהטלויזיה קופצת מנושא לנושא, פועלת במהירות ומשדרת במידי - כך גם בני האדם מתנהגים : אנחנו רוצים הכל כאן ועכשיו במידיות, לא דוחים סיפוקים ( לדוגמה לדבר בזמן שיעור..), כלומר לא מתאפקים, חסרי סבלנות. לדוגמה אוכל מהיר,, ג'אנק פוד, חמם והגשם, דיאטית בזק, מפלגת "שלום ועכשיו"..ועוד רבות הדוגמאות. אמצעי התקשורת הופכים אותם לסוג של אדם חדש " האדם המידי" והם משני את דרכי החשיבה שלנו, את תפיסת עולמנו ואת התקשורת בין בני אדם. אנחנו בני האדם מ=ו=ש=פ=ע=י=ם מהטכנולוגיה. ( לא יכולים לדחות סיפוקים : "טלפון", "מזון מהיר"..) הטלויזיה היא גורם מרכזי בחיזוק התופעה, משום שגורמת לנו להאמין שפתרונות באים באופן מידי ומהיר, ומה שאנחנו רואים זאת המציאות - חד משמעי, ובצורה קלה..בייחוד לנו, בני הנוער, שנולדו לתוך המצב הזה. המעברים מנושא לנושא יכולים להיות מהירים מאוד, בלי קשר בינם, לפעמים הריכוז שנדרש מאיתנו הוא כמה דקות בלבד. כשמעבר ויזואלי הוא חד בתוכנית כלשהי, אז גם המעבר האמיציונאלי,רגישי, יהיה כך. ואם תחשבו על זה העידן הטכנולוגי הוא מאוד אישי, אינדיבידואלי (כמו עידן הדפוס) לדוגמה...במקום להיפגש עם חברים..אני מתקשר אליו, מדבר איתו דרך המחשב, אני פחות פעיל..פחות יוצא מהבית...אי אפשר להיות במחשב ביחד..זה משהו מאוד אישי ויחדני.... אבל עם זאת צפייה בטלויזיה משחררת, בערבים - מאחד זוגות, משפחות, מפיג לנו תחושה של בדידות וכד'... ועכשיו אני התיחס לאינטרנט - גם לאינטרנט יש יתרונות וחסרונות כמו שציין טל..אני רוצה להוסיף : האינטרנט גורם לבידוד חברתי, חוסר יכולת לשלוט בכוח האקרים ויצרני הוירוסים, אי אבטחה עם מאגרי המידע ( לדוגמה כל מה שככה עם 14.5 ללבוש שחור..) , התקשרות חברתית לא מזוהות ובעייתיות ( אופיר נחום שנרצח, פדופילים), חוסר צנזורה למסרים תעמולתיים ( ארגוני טרור, סוטי מין), אפשר להפיץ בקלות מידע שקרי. עם זאת האינטרנט גם - כלי לרכישת השכלה, מעודד פעילות אינטראקטיבית ( האדם מעורב ופעיל בהצבעות דרך האינטרנט לכל תוכניות הריאלטי..), כלי להחדרת מסרים דמוקרטיים, ריבוי דעות, אפשרות לביטוי נרחב. אם יש לי ביקורת על תוכנית אני יכול להיכנס לפורום ולהביע את דעתי. ועוד רבים היתרונות. אנחנו צריכים לשים לב ולדעת שלא כל מה שאנחנו רואים בטלויזיה הוא בהכרח ככה, הטלוויזיה לא משקפת באופן ישיר את המציאות. היא קובעת לנו עובדות..ואנחנו כצרכני תקשורת צריכים להיות ביקורתיים..ולשים לב. לתקשורת יש את הכוח להעלות ולהוריד משהו. כמו כן אמצעי התקשורת הם אלה שקובעים לנו את סדר היום..הם בעצם קובעים על מה נדבר.... היא קובעת לנו סטיגמות על מקומות - כגון הפריפריה, המרכז... כמו כן הטלויזיה, האינטרנט מרחיבים לנו את השיח הציבורי - מאפשרים לנו להתבטא. כמובן שגם לזכות של חופש ביטוי יש גבולות שמתנגשות לה..לדוגמה לפגוע בשם הטוב של האדם. היום באינטרנט כל אדם יכול לפרסם כל מה שהוא רוצה...ויש לו את הזכות להתבטא - כל עוד זה לא מתנגש בזכויות אחרות. אוקעי אז קצת חפרתי לכם...מי שבתקשורת יודע לחפור...

אבל זה מעניין =]