פלאי הטכנולוגיה...

adi23e

New member
פלאי הטכנולוגיה...

תדמיינו רגע יום אחד בחייכם עם סלולרי עכשיו תדמיינו שאין לכם
כי הוא שבק חיים.. אז איך נראה לכם שהייתם מסתדרים בלי? אפשרי? מה הייתם עושים? אתם חושבים שהטכנולוגיה והקדמה באמת עוזרים או אולי גורמים לנו להיות תלותיים בה? דרך אגב - אפשר לעשות את זה עם כל דבר אחר שהורגלנו אליו - mp3,אינטרנט מהיר, מחשב.....

facundo te amo

New member
כן אפשרי. קצת קשה- אבל קשה אומר שאפשר

היא עוזרת בהרבה דברים ומקדמת המון לדעתי, עדיין אני מרגישה תלות מסויימת. חחח.

חרא חרא

New member
מצדיעה לטל בעניין הזה..../images/Emo140.gif

אין לי מושג מה הייתי עושה בלי הפלאפון.. למרות שהייתי רוצה מאוד להיפטר ממנו לכמה ימים, קצת חופש.. מהעולם, מאנשים.. לדעתי, הטכנולוגיה של היום יותר מידי מתקדמת.. והורסת את החיים האמיתיים!! במקום להיפגש פנים אל פנים, יש איי סי קיו, פורומים וכו'.. איפה חיי החברה?? מול הטלוויזיה, מול המחשב??

SadClown

New member
אממ...

היום בדיוק קניתי פלפאון חדש
קראתי לו קרלוס והוא חתיך. אממ... קשה באמת בלי פלאפון וכל הטכנולוגיה שגרמה לנו להיות תלותיות בה. אבל יום בלי פלאפון ובלי טלפונים זה דבר בהחלט טוב ומרגיע.

tal 05

New member
"דבר בהחלט טוב ומרגיע"

זו הסיבה שבחרתי להסתובב בלי פלאפון!! זה סתם מציק,כל הזמן צריכים לדעת איפה אתה ומה אתה עושה.. חוץ מזה...שיש לי מזל רע עם פלאפונים,הם כל הזמן נשברים לי.

tal 05

New member
יש המון יתרונות וחסרונות..

השאלה היא מה רואים בזה,ואם זה בסדר להיחשף ולהיפגע מהחסרונות,כל עוד נהנים מהיתרונות. למשל האינטרנט.. הוא מהיר.אם קורה איזה אירוע,האינטרנט הוא הראשון שמדווח ומסקר את אותו אירוע יש בו מאגר מידע ענק-זה אומר שאפשר לפתח את הידע האישי ובאותה מידה גם לתרום ולפרסם מידע. המרחק והזמן כבר לא מפריעים,אפשר לתקשר גם ממדינות שונות. יש עוד הרבה יתרונות... אך לצד כל היתרונות האלה,יש המון המון חסרונות באינרנט. הוא מהיר,אבל לא תמיד הדיווח מדוייק..אמנם זה הדיווח המהיר ביותר,אך הוא הראשוני!! המצב מאותו אירוע משתנה,והדיווח של האינרנט מטעה אנשים. מאגר מידע ענק?..נכון,אבל המידע בו לא תמיד מהימן וצריך לבדוק טוב טוב. הוא לא תמיד מהימן מהסיבה שכל אחד מאיתנו יכול להתחבר לאינטרנט ולכתוב מידע על נושא מסויים,גם אם הוא לא נכון. מה עם הילדים? יש אתרים שלא נועדו לפורנו..אתרי אינטרנט רגילים שאפילו בפרסומות שלהם יש פורנו!! או שכל מיני חלונות פתאום קופצים. ילדים יכולים ללחוץ על כפתור ולהיכנס לעולם ה"מבוגרים".(גם אם הם לא רוצים בכך). בכלל..כל הטכנולוגיה הזאת מזיקה,ילד בא לחבר שלו ורוצה לשחק ב-"לראות טלוויזיה" חפרתי קצת,זה בגלל הבגרות בתקשורת..אנחנו צריכים להיות צופים ביקורתיים

count on me

New member
מה שבגרות בתקשורת יכולה לעשות.....גם לי...חח

אגב אשמח להוסיף ולחדש כמה דברים.. 2 השפעות שהביאה/ גרמה הטלוויזיה 1. טלויזיה הביאה לחוויה משפחתית, תחושה של יחד - היא איחדה את המשפחה. הטלויזיה נתנה תחושה של שיתוף עולמי, כל אחד יכול לדעת בזכות טכנולוגית תקשורת מה מתרחש מחוץ ליבשת שלו. ולהיות מאוחד עם יושבי העולם מהצד השני, לדוגמה הנחיתה הראשונה על הירח. 2. הטלויזיה פועלת ע"י שוטים מהירים, במקוטעות ומשתדלת מאוד לשדר לנו הכל בשידור חיי ככ האפשר. הטכנולוגיה משפיעה על חיי בני האדם והתנהגותם. כפי שהטלויזיה קופצת מנושא לנושא, פועלת במהירות ומשדרת במידי - כך גם בני האדם מתנהגים : אנחנו רוצים הכל כאן ועכשיו במידיות, לא דוחים סיפוקים ( לדוגמה לדבר בזמן שיעור..), כלומר לא מתאפקים, חסרי סבלנות. לדוגמה אוכל מהיר,, ג'אנק פוד, חמם והגשם, דיאטית בזק, מפלגת "שלום ועכשיו"..ועוד רבות הדוגמאות. אמצעי התקשורת הופכים אותם לסוג של אדם חדש " האדם המידי" והם משני את דרכי החשיבה שלנו, את תפיסת עולמנו ואת התקשורת בין בני אדם. אנחנו בני האדם מ=ו=ש=פ=ע=י=ם מהטכנולוגיה. ( לא יכולים לדחות סיפוקים : "טלפון", "מזון מהיר"..) הטלויזיה היא גורם מרכזי בחיזוק התופעה, משום שגורמת לנו להאמין שפתרונות באים באופן מידי ומהיר, ומה שאנחנו רואים זאת המציאות - חד משמעי, ובצורה קלה..בייחוד לנו, בני הנוער, שנולדו לתוך המצב הזה. המעברים מנושא לנושא יכולים להיות מהירים מאוד, בלי קשר בינם, לפעמים הריכוז שנדרש מאיתנו הוא כמה דקות בלבד. כשמעבר ויזואלי הוא חד בתוכנית כלשהי, אז גם המעבר האמיציונאלי,רגישי, יהיה כך. ואם תחשבו על זה העידן הטכנולוגי הוא מאוד אישי, אינדיבידואלי (כמו עידן הדפוס) לדוגמה...במקום להיפגש עם חברים..אני מתקשר אליו, מדבר איתו דרך המחשב, אני פחות פעיל..פחות יוצא מהבית...אי אפשר להיות במחשב ביחד..זה משהו מאוד אישי ויחדני.... אבל עם זאת צפייה בטלויזיה משחררת, בערבים - מאחד זוגות, משפחות, מפיג לנו תחושה של בדידות וכד'... ועכשיו אני התיחס לאינטרנט - גם לאינטרנט יש יתרונות וחסרונות כמו שציין טל..אני רוצה להוסיף : האינטרנט גורם לבידוד חברתי, חוסר יכולת לשלוט בכוח האקרים ויצרני הוירוסים, אי אבטחה עם מאגרי המידע ( לדוגמה כל מה שככה עם 14.5 ללבוש שחור..) , התקשרות חברתית לא מזוהות ובעייתיות ( אופיר נחום שנרצח, פדופילים), חוסר צנזורה למסרים תעמולתיים ( ארגוני טרור, סוטי מין), אפשר להפיץ בקלות מידע שקרי. עם זאת האינטרנט גם - כלי לרכישת השכלה, מעודד פעילות אינטראקטיבית ( האדם מעורב ופעיל בהצבעות דרך האינטרנט לכל תוכניות הריאלטי..), כלי להחדרת מסרים דמוקרטיים, ריבוי דעות, אפשרות לביטוי נרחב. אם יש לי ביקורת על תוכנית אני יכול להיכנס לפורום ולהביע את דעתי. ועוד רבים היתרונות. אנחנו צריכים לשים לב ולדעת שלא כל מה שאנחנו רואים בטלויזיה הוא בהכרח ככה, הטלוויזיה לא משקפת באופן ישיר את המציאות. היא קובעת לנו עובדות..ואנחנו כצרכני תקשורת צריכים להיות ביקורתיים..ולשים לב. לתקשורת יש את הכוח להעלות ולהוריד משהו. כמו כן אמצעי התקשורת הם אלה שקובעים לנו את סדר היום..הם בעצם קובעים על מה נדבר.... היא קובעת לנו סטיגמות על מקומות - כגון הפריפריה, המרכז... כמו כן הטלויזיה, האינטרנט מרחיבים לנו את השיח הציבורי - מאפשרים לנו להתבטא. כמובן שגם לזכות של חופש ביטוי יש גבולות שמתנגשות לה..לדוגמה לפגוע בשם הטוב של האדם. היום באינטרנט כל אדם יכול לפרסם כל מה שהוא רוצה...ויש לו את הזכות להתבטא - כל עוד זה לא מתנגש בזכויות אחרות. אוקעי אז קצת חפרתי לכם...מי שבתקשורת יודע לחפור...:p אבל זה מעניין =]

למעלה