פלאגים

פלאגים

בהודעה זו אני מנסה לברר הלך רוח: מה דעתכם על "פלאגים"? האם אתם יוצרים פלאגים לשימושכם? האם אתם ממחזרים פלאגים? האם אתם משתמשים בפלאגים שיצרו אחרים? מהו פלאג? פלאג הוא האח הגדול של "זרעי הרפתקאות" (אם מישהו יכול להציע שם טוב יותר מPLUG הוא מוזמן....) - הוא משהו - דב"ש, היתקלות, מקום, מוכן ומובחן, שבנוי כך שניתן יהיה להוסיפו להרפתקה כזו או אחרת, אך הוא ממוקד יותר מהרפתקה מוכנה (שבעיקרן היא PLUG שמתחבר למערכה...) למה אני שואל את זה? כי בזמן האחרון אני מנסה לקחת כל מיני רעיונות שאהבתי, (ושבכמה מהם השתמשתי יותר מפעם אחת, כיאה לפלאגים) לקלף מהם כמה שיותר מאפיינים שמקשרים אותם למערכה מסויימת, ולהפוך אותם לפלאגים, ומעניין אותי לדעת מה אנשים חושבים על כך באופן כללי, ומה הם עושים עם פלאגים, אם בכלל.

Nihau

New member
למדתי משהו חדש.

באופן כללי אני לא בונה דברים כאילה לשליפה בעת צרה (writeers block למשל) במהלך משחק. העולם שלי בנוי דינמית וזורם וכל איזור אליו מגיעים השחקנים ודמויותיהם בנוי סביב רצונותיהם וציפיותיהם מהמשחק בתוספת הכיווניות של העלילה הגדולה החובקת עולם שבה הם נעים. כנראה שיש שימוש בפלאגים אבל הוא כל כך זורם עם המשחק ואינטואיטיבי שזה לא מובחן כמשהו נפרד ממשחק- משהו שמחכה בסבלנות בצד ליום הממוזל שבו יגיע תורו. רעיונות טובים למשחק נכתבים מהר ככל האפשר לפני שיעלמו ואז משולבים פנימה ומתקדמים בזמן עם השחקנים והדמויות. הם מחכים שימצאו אותם ומשפיעים על העולם בדרכם שלהם. הרעיון של יצירת פלאגים חדש לי ולמען האמת מוצא חן בעיני. לצערי לא אוכל לספר כאן את הרעיון החדש כי שחקני קוראים בפורום. (ולא כותבים בו... עצלנים)

אפשר לעשות כל מיני דברים עם פלאגים

חלק מהם נוצרים מראש כפלאגים, וחלק אחר מופרד ממשחק שלם והופך לפלאג. אפשר לקחת פלאג כזה ולבנות סביבו מערכה, אפשר לשים אותו בצד ולחכות שתהיה הזדמנות מעניינת לשלב אותו, וכמובן שכדאי לבצע בו שינויים והתאמות בהתאם לצורך המשחקי.

DIDGIN

New member
אצלי

הרבה מבוסס עליהם. הרבה פעמים יש לי רעיון כזה שלא קשור לשום דבר ובגלל שאני אוהב אותו אני עובד על קישור אליו ונבנים עולמות שלמים תרתי משמע בשביל שאוכל לשים רעיון שאהבתי.

השאלה היא

האם אתה גם משתמש באותו פלאג כמה פעמים בצורות שונות, במשחקים שונים. ב"גבעת הקצבים", למשל, השתמשתי כבר פעמיים-שלוש, בגרסאות שונות.

DIDGIN

New member
טרם, אבל זה אפשרי

אגב, אני מתכוון להשתמש בגבעת הקצבים במערכה שלי בהזדמנות.

Soul Cake Duck

New member
לא משתמש בהם בכלל

לפעמים לוקח השראה מסוימת מדברים שאני מכיר... אבל הרמה הכי גבוהה של משהו שלא אני יצרתי היא בחלק מהיצורים בהם אני משתמש, למרות שגם עליהם לרוב יש טוויסט או שניים. לפעמים פלאג נראה מאוד נחמד ומפתה, אבל בסופו של דבר אני לא משתמש בו. אני חושב שזה עניין של העדפה אישית מבחינת המנחה - כמה ההנחיה היא המרכזית עבורך, וכמה בניית העולם והסיפור? אני חושב שככל שהשני חשוב לך יותר והראשון פחות, אתה תשתמש פחות בפלאגים. מה שכן, יצא לי ליצור כמה דברים שבאופן לא מכוון יכולים להיות פלאגים לא רעים...

NacroMittler

New member
פרט

"מה שכן, יצא לי ליצור כמה דברים שבאופן לא מכוון יכולים להיות פלאגים לא רעים..." שתף אותנו..

למעלה