פכ"מ- התייעצות

sapyud

New member
פכ"מ- התייעצות

מעוניינת בקריירה ציבורית.
לא מתקבלת לפכ"מ באוניברסיטה העברית לצערי, אך עם שיפור בגרות אחת וקצת פסיכומטרי אתקבל. הבעיה- יהיו לי ציונים רק בסביבות אוגוסט. מישהו ניסה להתקבל לפכ"מ בסביבות אוגוסט או שלא יישארו כבר מקומות וההרשמה תיסגר?

במידה ולא יישארו מקומות, מה עדיף לדעתכם-
1. לחכות שנה ולהתקבל לתכנית שנה הבאה: האם הערך המוסף של התכנית הוא כ"כ גבוה שכדאי "לבזבז" עבורו שנה?
2. ללמוד מדעי המדינה וכלכלה בעברית: בסופו של דבר זה מה שמעניין אותי. אבל מפחיד שזה בלי "שם", ובלי מקצוע.
3. ללמוד משפטים בעברית: פחות מעניין, אבל יותר יוקרתי ובסופו של דבר מוביל לאותו מקום. הבונוס הנוסף הוא שזה "מקצוע".

קצת רקע: נשואה+ שתיים. השתחררתי מקבע לפני חצי שנה, קצינה. מעדיפה לעשות את המסלול הטוב ביותר גם אם ייקח יותר זמן ויותר השקעה. הבעיה שאין לי מושג מה המסלול הטוב ביותר לקריירה כזו...
מה אתם אומרים?
אמרו לי שאתם מומחים פה וכדאי להתייעץ איתכם...

vagz

New member
היי

החיזוי לקבלה לתוכנית פכ"מ היא בעייתית, לפני שנתיים כדי להתקבל באוגוסט בסבב ב' היה צריך ציונים מאוד מאוד גבוהים אך לעומת זאת שנה שעברה אחרי שנפתחה התוכנית בתל אביב הרף היה זהה פחות או יותר לסבב א' אז קשה לדעת. אופציה נוספת שהיא די פופולרית היא להתחיל לימוד דו חוגי של שתיים משלוש המקצועות נגיד מדע המדינה כלכלה ובשנה ב' בהתאם לציונים טובים לעבור לפכ"מ. אך צריך לקחת בחשבון שהאופציה הזאת מחייבת או לעשות שנה ב' עמוסה מאוד או לסיים את התואר ב4 שנים. בכל זאת לדעתי זו האופציה האידיאלית ביותר כי על הדרך תעשי קורסים ותראי האם הנושא באמת מתאים לך.

oromer

New member
מנהל
אני חושבת שבכל מקרה כדאי לך לנסות לשפר

אם תשפרי בצורה מהותית, יכול להיות שתצליחי להתקבל בכל מקרה. מעבר לזה, לרוב מאפשרים לסמן 3 עדיפויות. את יכולה לציין את העדיפויות.
אל תלכי למשפטים בגלל היוקרה שלו. אם זה לא מעניין אותך, יהיה לך קשה להיות מספיק טובה כדי להתקבל להתמחויות טובות ולא יעזור כמה יוקרתי.
כלכלה זה מקצוע. הבעיה כשאין התמחות ואין ניסיון- קשה למצוא עבודה.
אם תמצאי עבודת סטודנט בתחום ויש כאלה בירושלים יהיה לך קל יותר......
אני מציעה שלפחות כרגע תרשמי לשיפורים, ותרשמ לפכמ, למשפטים, ומדע המדינה וכלכלה.
סתם שאלה, חשבת על שילוב של כלכלה ומשפטים?

למעלה