פיתרון לכל הבעיות...???

redox

New member
פיתרון לכל הבעיות...???

שלום לכולם. זו הפעם הראשונה בה אני משתתף בפורום זה ושמחתי לראות שמעורבים בו אנשי מקצוע. מחשבתי אולי פשטנית ותמימה ולכן הייתי רוצה לשמוע את דעתכם. סיימתי השבוע לקרוא את הספר של משה פרל "בעיניים פקוחות" ולמרות חסרונותיו של הספר הוא מעורר מחשבה ודאגה. לאחר תהייה על העתיד לפתע הכתה בי הבנה: הבעייה היא בשיטה. משפט זה נאמר רבות אך לא בהקשר שלי. המחשבה שלי היא שבעצם משנתו של וולטייר לא התממשה כהלכתה דהיינו, אין הפרדת רשויות. הרי הממשלה נבחרת מהכנסת. שיטה זו מבטיחה כי השרים לעולם יהיו נתונים למרותם של חברי המפלגה או קבוצות קטנות אך משפיעות. קריאת הספר מדגימה עד כמה מצב זה קיים. אז: האם הפרדה מלאה ומוחלטת בין הרשויות (כולל בחירת שופטים שלא ע"י הכנסת, הסרת חסינות שלא ע"י הגוף בו הנאשם חבר וכו') יכולה להיות פיתרון קסם?

לא פתרון קסם , אבל...

לדעתי אין צורך בהפרדת רשויות מוחלטת. כי בית המחוקקים כבודו במקומו ויש לו תפקיד חשוב בממשל דמוקרטי, אך יש צורך דחוף לשנות את הבחירה בפרימריס במפלגות זה שורש כל רע.אם רמת חברי הכנסת תעלה מכאן אולי תתחיל לצמוח הישועה. יחד עם זאת אסור להוציא סמכויות מהכנסת אך אכן יש להתחיל להגביל את הכנסת מלדון בעניינם הנוגעים לשכרם חסינותם וכו". להזכירך בעקבות עתירה של התנועה לאיכות השלטון בוטלה החלטת ועדת הכנסת להענייק פנסיה לחברי כנסת כאילו כיהנו קדנציה מלאה בת 4 שנים בעוד שהם כיהנו 3 שנים .

redox

New member
בעצם מה שאתה אומר

זה שאנחנו לא תלויים בשיטה אלא באנשים. שים 120 רוחמה אברהם בכנסת ונגיע לאבדון, שים 120 בן גוריון בכנסת ונהייה מעצמה. במצב כזה עדיף כבר בן גוריון מונרכי, כזה שיכול לעשות מה שצריך בלי לשאול אף אחד. במילים אחרות, המחשבה שהייתה לי היא לשפר את השיטה כך שאנשים רדודים יצטרכו להתאמץ קצת יותר בשביל להשיג את מטרותיהם הנלוזות. במצב של היום כל ח"כ מסכן יכול לסחוט מיליונים. למעשה, בכלל לא התייחסת למחשבה זו שאותה הבאתי. האם ההצעה שלי מהווה שיפור של השיטה כך שהעתיד תלוי בה ולא בשיטה?

למעלה