פיתות

נוגה44

New member
פיתות

ראיתי בפורום מתכונים מתכון לפיתות לא התאפקתי והכנתי תראו איזה יופי

יפית מן

New member
נוגה-לה פליז מרשם ומתכון לפיתות,נראה יאמי../images/Emo71.gif

אני גם כן לא מתעצלת יש לי זמן והילדים במשפחתון אצלי ישנים אני אוהבת לנסות דברים חדשים בבקשה מרשם לפיתות ץ עכשיו ראיתי את חני היי חני מתוקתי איפה היית כל הזמן חכינו לך בכליון עינים ברוכה השבה ורוצים לראות את היצירות הנפלאות שלך שבוע מבורך אוהבתותכם יפית

נוגה44

New member
הנה המתמתכון כפי שהיה בפורום מתכונים

יצא ממש טעים לקוח מתוך הספר "על הלחם לבדו" של סמדר הזורע ברמק. ספר נהדר! אני מאד נהנית ממנו פיתות 1 קילו קמח לבן רגיל 1 וחצי כפיות מלח 2 כפיות סוכר 1 וחצי כפות שמרים יבשים 3 כפות שמן 2 ושלושת רבעי כוסות מים פושרים מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח.מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים עם הקמח. מוסיפים את השמן ואת המים ולשים בקרס הלישה במהירות איטית במשך כ8 דקות, עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה ונעשה רך וגמיש.הבצק די דביק בשלב הזה. מפזרים מעט קמח על הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד משהים לתפיחה עד שהבצק הכפיל את נפחו כ60-90 דקות. מוציאים את האויר מהבצק שתפח ולשים אותו על משטח מקומח קלות. לאחר התפיחה הבצק דביק פחות וכדאי להוסיף מעט קמח ככל האפשר.מחלקים את הבצק ל20 חלקים,מגלגלים כל חלק לכדור, מניחים על משטח מקומח ומכסים את הכדורים במגבת או בניילון. מתחילים בכדור הראשון שנוצר, ומרדדים אותו לעלהעגול בקוטר של כ15 ס"מ. ממשיכים כך עם שאר הכדורים לפי סדר יצירתם. מניחים את הפיתות בתבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה מכסים בניילון ומשהים כ-15 דקות. אופים כל תבנית בתנור שחומם מראש לחום גבוה מאד (250 מעלות) כ5-6 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן.אין צורך להפוך את הפיתות במשך האפייה. מוציאים את הפיתות מהתנור כשהן עדיין בהירות ולפני שהשחימו ממש, עוטפים מיד במגבת עבה ויבשה ומצננים כך. *חשוב לשמור על טמפ' התנור גבוהה כל הזמן. אופים מעט פיתות כל פעם, ובין נגלה לנגלה נותנים לתנור להתחמם מחדש.אפייה על אבן אפייה מומלצת סמיוחד באפיית פיתות. אם אין, חממו תבנית יחד עם התנור ואפו את הפיתות עליה.חשוב לתת לפיתות מכת חום.

למעלה