פיתות בשטח

שרון123

New member
פיתות בשטח

למי יש מתכון מוצלח לפיתות שעושים בשטח על היציקה העגולה הזאת(איך קוראים לזה
)? אני רוצה להכין את הבצק בבית, ולתת לילדים לרדד, ולאפות בשטח

oisdvib

New member
היי שרון, מה שלומך?........

ליציקה הזו קוראים סאדג' היתה לא מזמן שיחה בנושא. אנסה לאתר לך או שישיגו אותי ויעזרו לך.

oisdvib

New member
מנסה להעביר

מתכון: פיתות לטאבון של רינה רכיבים: אופן הכנה: 1 ק"ג קמח 1 כף שמרים יבשים כף סוכר כף מלח 4 כפות שמן זית 2.5-3 כוסות מים פושרים. ללוש היטב והרבה לבצק אחיד. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה-שעה וחצי. הערות: מקור המתכון: R66 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

שרון123

New member
תודה רבה אורנה../images/Emo140.gif

אני בסדר גמור. תודה גם על השם וגם על המתכון

limim

New member
אורנה, מה עם מתכון הפיתות שלך?

נראה לי שגם הוא יעשה את העבודה מצוין מתכון: פיתות רגילות בתנור ביתי רכיבים: 50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים 2 כפיות סוכר ½ כוס מים פושרים 1 ק"ג קמח לחם לבן (שטיבל 2) ½ 1 כפית מלח 3 כפות שמן ½ 2 כוסות מים אופן הכנה: להמיס בקערית את השמרים והסוכר ב-½ כוס מים ולהניח לתסיסה. לערבב בקערת המיקסר את הקמח והמלח וליצור גומה במרכז. להוסיף את השמרים שתססו ולערבל בקרס לישה במהירות איטית תוך הוספת המים והשמן. לערבל כמה דקות עד לכדור בצק רך ודביק, לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה כשעה. להוציא מהקערה את הבצק שתפח וללוש אותו מעט על משטח מקומח. הבצק כעת רך מאוד ופחות דביק. לחלק ל-20 חלקים. לגלגל כל חלק לכדור ולהניח על משטח מקומח. לרדד כל כדור (להתחיל בכדור הבצק שנוצר ראשון) לעיגול בקוטר של כ-15 ס"מ. להניח כל 5-4 פיתות על נייר אפיה בתבנית שטוחה, להתפחה של כ-15-20 דקות, מכוסה בניילון. בנתיים לחמם תנור ל °250, לאפות כל תבנית בחום זה כ-5 דקות. הפיתות תופחות ונוצר חלל בתוכן. יש לשמור על חום זה במהלך כל האפיה. אם התנור התקרר בין פתיחת דלת אחת לשניה - יש להמתין שיגיע לטמפרטורה המקסימלית לפני הכנסת התבנית הבאה. להוציא את הפיתות כשהן עוד בהירות ולפני שישחימו, לעטוף ישר במגבת נקיה ויבשה ולקרר כך. הערות: לאפות ב- 250 מעלות למס' דקות בלבד, כאשר עדיין חצי לבן ולכסות עם מגבת. כמות: 20 פיתות כיס מקור המתכון: פורום בישול לילדים-oisdvib הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה