פיתונים מיתכדרים

OREAL1111

New member
פיתונים מיתכדרים

שלום לכולם... טוב אז כמו שחלקכם יודעים אני מגדל זוג פיתונים מיתכדרים.. פיתון מיתכדר מזוויג זכר בן כשנה ו-4-5 חודשים. פיתון מיתכר מזוויג נקבה בת כשנה ו2-3 חודשים. את הפיתון מיתכדר מזוייג זכר הבאתי כבן 2-3 חודשים מבית בחיות.. יליד שבי אך מיובא ארצה. את הפיתון מיתכדר מזוויג נקבה הבאתי כבת 11-12 חודשים ממגדל פרטי..ילידת שבי שבקעה בארץ! שתיהם לא מורגלים לאכול חולדות (צעירות,בוגרות,עם ראש פתוח!,ממלואות במרק עוף (!!) בתוך בית המכסה,בתוך שק,עם ניענוע,בלי ניענוע וכולי וכולי) את הזכר אני מנסה להרגיל לחולדות כבר 5-6 חודשים! ואת הנקבה כ-חודש וחצי חודשיים.. אני ממש יכול להגיד שהיתיאשתי.. שתי הנחשים אומנם לא רזים אך הם לא שמנמנים. לא יודע מה זה מסמל עליי אבל זה לא ממש אכפת לי.. אותי יותר מענין בריאות הנחש! אז לאחר מחשבות רבות חשבתי על לימסור אותם לנחשייה עם עובד מנוסה שדרכה אוכל להיתעדכן ואפילו ליפגוש אותם מידי פעם... ואני רציתי לישאול מה דעתכם בנוגע לזה?ומה אני עוד יכול לעשות..?! הרבה אמרו לי שאני יותר "פרייאר" אבל לימכור לנחשייה זה לא יהייה קל.. ועם אני יעשה החלפה אני ירגיש עם זה לא טוב כל כך! עם אתם מעונינים אני מחר יכול להוסיף תמונות,אורך ומישקל...
 
חכה אל תרוץ למסור אותם יש עוד

שיטות. "ללכלך" אותם בעכברים ניסית? במצע מלוכלך של עכברים או במקרה וזה לא עובד בדם של עכבר. ותעשה לי טובה לפני שאתה מחליט למסור אותם סופית תפנה אלי ונראה אם אני יכול לסייע לך.
 

רן333

New member
לא הבנתי את הקשר בין הסירוב

לאכול חולדות ובין הרצון שלך להיפטר מהנחשים. חלק מהפיתונים המתכדרים מסרבים לחולדות בשלבים מוקדמים יחסית של החיים שלהם, ומשנים את ההעדפות שלהם בשלבים מאוחרים יותר. אם היה לי פיתון מתכדר שמסרב לאכול חולדות, אבל מקבל עכברים מופשרים ממלקחיים בלי בעיות, ואם היה חשוב לי שהוא יאכל חולדות, הייתי עושה דבר כזה: א. מציע לנחש, אחת לשבוע-שבועיים, חולדה בגודל מתאים, ממלקחיים, באותו אופן שבו הוא מקבל עכברים. ב. לא מציע לנחש שום טרף אחר, מלבד חולדות, עד שיסכים לאכול. צריך להעיר שההמלצה הזו מסתמכת על חומר שקראתי, ולא על הניסיון שלי; לשימחתי - הפיתונים המתכדרים הבוגרים שלי אוכלים חולדות בלי בעיות, מאז שהיו בני שנתיים וחצי בערך. (לפני כן הם אכלו עכברים, ולא הייתה לי בעיה עם זה.)
 

etay983

New member
באמת רן...? אצלי -

הפיתונה המתכדרת אוכלת חולדות מהיום שקיבלתי אותה, כלומר בת שנה וחצי. בהתחלה חולדות מתבגרות בינוניות ואחרי חצי שנה חולדות בוגרות לחלוטין. מוזר לי שאתה היית מאכיל בעכברים כל כך הרבה זמן..כמה עכברים היית נותן בארוחה אחת...?
 

OREAL1111

New member
אין לי בעיה

ליפנות אלייך יונתן... בכול אופן ניסיתי לשפשף אותם עם עכברים.. עם המצע שלהם,וכמה שזה לא ימצא חן בעני כמה אנשים ניסיתי גם עם דם! רן הקשר בין הסירוב "לרצון שלי להיפטר" (תאמין לי שאני עושה את זה בלב כבד אבל מעדיף לחשוב על הנחשים.. אנשים שמכירים אותי טיפה יותר טוב יכולים אולי לדעת כמה שאני אוהב את הנחשים שלי.) הוא שהנחשים כבר לא במיטבם.. והזכר לא רגיל לאכול עכברים מופשרים,את הנקבה הצלחתי להרגיל.. אבל הזכר קשה. את השיטה שהצעת אני עושה לרוב.. אבל פה ושם אני מציע כמה שיטות מטורפות שאולי יעבדו על הנחשים..
 

1צחי

New member
הייתי

ממתין עד שהנחש מראה סמני רעב,ואז אחת משתי שיטות: א.האכלה בעכבר קטן ומייד הצעת חולדה צעירה. ב.שיפשוף החולדה בגרביל(זה אמור לעבוד יותר טוב מאשר עם עכבר). צריך גם לקחת בחשבון שכרגע זוהי תקופה שהרבה מתכדררים מפסיקים לאכול ללא קשר לסוג המזון.
 

רן333

New member
בחיי. נשבע לך.

אני חושב שעם חלק מהנחשים הגעתי ל-4-6 עכברים בארוחה. ההאכלה בעכברים לא הטרידה אותי במשך תקופה ארוכה כי היה לי מלאי די גדול של עכברים קפואים. אבל כשהגעתי למצב שבו אני מאכיל נחש אחד ב-4-6 עכברים, זה התחיל להיות לא נוח, ואז עברתי לחולדות.
 

naja

New member
לא הייתי ממהר למסור אותם.

אם הם לא אוכלים חודשיים שלושה וכבר מרזים, יתכן ויש להם טפילים. לדעתי מתכדר יכול לצום הרבה מאוד זמן מבלי שהמשקל שלו ירד בצורה משמעותית. אני הייתי ממשיך להאכיל אותם בעכברים חיים, עד לאורך של מטר לפחות ואז מתחיל עם חולדות. רצוי לעשות את זה בתקופה שהתיאבון שלהם גדול(אביב-קיץ). בכל מקרה, אני לא רואה שום סיבה למסור נחש בריא ואוכל, רק בגלל שהוא מסרב לאכול סוג מסויים של טרף.
 

OREAL1111

New member
הפיתון מיתכדר

מזוויג זכר לא אוכל רציף בערך 6-7 חודשים... והנקבה אף פעם לא הייתה שמנה.. אבל היא לא הרזתה בלי עין הרע.. אני יחשוב על זה עוד.. כמובן! צחי איך מזהים סימני רעב?
 

nevs

New member
אוראל...

ניסית וולדות חולדה שרק עכשיו מתחילות גידול שיער? ניסית וולד חולדה עם עיניים סגורות חי? אם אתה באמת מעוניין אני ישמח באחד הימים לקחת ממך אותם, ולנסות להאכיל אותם. כמובן שגם אם העניין יצליח וגם אם לא הנחשים יחזרו אליך במהירות האפשרית. אשמח לנסות כמה שיטות שיצא לי לשמוע עליהם, דבר איתי אם בראש שלך. נבו
 

OREAL1111

New member
תודה על ההצעה..

אממ כה אני ניסיתי וולדות חולדה צעירות. שוב תודה אבל אין צורך..
 
למעלה