כלי מים וחומר קריאה
בעניין כלי המים - מנסיוני, ומנסיונם של מגדלים ותיקים מאוד בארה"ב - כשמדובר בפיתון מתכדר - אין שום צורך בכלי מים שהנחש יוכל להיכנס אליו. לפני כמה שנים מצאתי שיטה מצוינת להשקיית הנחשים שלי. אני ממקם בכלוב מכסה של נקודת ביוב ביתית (ניתן להשיג בחנות לחומרי בניין או צרכי אינסטלציה), שבתוכה מונח כלי מים חד-פעמי מפלסטיק שקוף. (ראה תמונה מצורפת) מדובר בקופסה 270cc, שמיועדת לתעשיית המזון (אם אתה אוכל ב"טל בייגלס" אתה מקבל את החמוצים בתוך קופסה כזו). אפשר לקנות כאלה ב"שרוולים" של 50 יחידות ב"היפרפלסט", אברבנאל 63 בני-ברק. המצע בכלובים שלי הוא שבבי אורן. אני מפנה מעט מקום למכסה הביוב, כך שיהיה מונח על קרקעית הכלוב ולא על המצע. בצורה הזו הוא יציב יותר, והתחתית הרחבה שלו מונעת מהנחש להפוך את כלי המים. מה היתרון של כלי מים כאלה? - לא צריך לשטוף אותם! פעם בשבוע זורקים את כלי הפלסטיק החד-פעמי (למיחזור, כמובן), ומניחים במקומו כלי חדש. זה חוסך המון עבודה, במיוחד אם יש לך כמה נחשים. אגב, זה לא פטנט שלי; מגדלים בארה"ב משתמשים בשיטות דומות כבר שנים. השימוש במכסי הביוב (שמתאימים בדיוק לכלים החד-פעמיים) הוא רעיון של חבר. ובעניין הגידול של פיתונים מתכדרים - תרשה לי להמליץ בחום על הספר The Ball Python Manual, בהוצאת Advanced Vivarium Systems. ספר חובה. ניתן להזמין אותו דרך www.amazon.com, למשל.