פיתון מתכדר

פיתון מתכדר

אני חדש כאן אז שלום הייתי שמח אם הייתים נותנים דעתכם על הנחש אני עומד לקנות אחד בייבי אז מה הם הכי אוהבים לאכול איזה גודל כלי מיים ואת כל מה שאתם רומחים לומר על הנחש

יש לי מתכדר...

בהודעה הבאה שלי אפרט לך הרבה אל תידאג,פשוט אני חייב לרוץ ומאד רוצה לענות לך אז אם תיתעזר בסבלנות אחזור אליך...

המשך תגובה

מתכדר ביבי אוכל עכברים קטנים בני שבועיים בערך. עכבר אחד לשבוע מספיק,גודל הטרריום למתכדר בייבי בערך 50-60 ס"מ לפחות לשנה הראשונה. חובה לשים מד חום ורצוי שיהיה בגובה המצע. עדיפות למצע מדשא סינתני ניתן לימצוא אותו בהום סנטר. טמפרטורה רצויה בשעות היום בין 28-32 מעלות,בלילה בי22-26 מעלות. בקיץ אין צורך בחימום.בחורף מנורה רגילה של 60 וואט תספיק לטמפרטורה הרצויה,ואם לא אז יש להניח מתחת לטרריום כבל חימום שאותו ניתן לירכוש בכל חנות לבעלי חיים.יש להקפיד שבטרריום יהיה אזור חם ואזור קר,על מנת שהנחש יווסת את טמפרטורת גופו. יש להקפיד גם לשים את המנורה בגובהה ביכדי שהנחש לא יגיע איליו יכווה מיכוון שלנחש יש דם קר הוא אינו מרגיש חום וכך הוא יכול להכוות. כדי למנוע את הכוויה על ידי המנורה יש לעטוף את המנורה ברשת מברזל . את כבל החימום יש להניח באזור הנורה באזור החם. יש לניח קערת מים בינונית בגובהה 2-3 ס"מ וכשבא לו גם יוכל להכניס את גופו ,את קערת המים יש לשים באזור הקר ומידי 3-4 יש להחליף את המים. כמו כן יש להקפיד על קערת המים מה שנחוץ לנחש ללחות בתוך הטרריום, בכדי שהנחש יוכל להשיל את עורו בצורה שלמה. הנחש פיתון מתכדר אוהב מקומות מסתור ועל כן עליך להניח עצמים לצורך כך...גזע עץ קטן קופסה קטנה עם חור כניסה ויציאה,אבן בינונית שתונח על הקרקע וזאת כדי שלא תיפול על הנחש בטעות...והכי חשוב שכל מה שאתה מכניס לטרריום עליך לחטא...ישנם מספר אפשרויות לחיטוי גזע עץ אפשר לחמם בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות לחצי שעה,אבן כנל או באמצעות מים רותחים או אקונומיקה מדוללת עם מים 5 אחוז ועם סמרטוט אתה מנגב את הטרריום וכל דבר שאתה מכניס,רק אל תישכח ליבש כל דבר שעבר חיטוי בשמש....אמשיך עוד מעט...

המשך...

קצב גדילת הנחש הוא בהתאם לכמות האוכל שתיתן לו..כמו אדם רגיל,הרבה אוכל הנחש יהיה שמן,מעט לא רצוי,עכבר קטן אחד בשבוע יספיק בשישה חודשים הראשונים ,לאחר מכן אפשר שתיים בשבוע עד עשרה ימים.אחת לחודש יש לנקות את הטרריום,להוציא את הכל ולנגב עם מטלית שטבלת במים עם אקונומיקה,לתת לטרריום להיתייבש היטב ואז להחזיר את הדברים והנחש.אל תידאג הנחש לא יברח לך,יש לו אופי אדיש,הוא נחש איטי,בדרך כלל אינו תוקפני אם כי זה תלןי בנחש עצמו.... המשך יבוא...

המשך..

הנחש משיל בהתאם לכמות האוכל ולתנאי גידולו,שלי בכל אןפן משיל אחת לחודש וחצי,כאשר בזמן ההיתנשלות אסור להיתעסק איתו ביכלל,זמן השלת העור נימשך שבוע עד שבועיים וזה מתחיל כך-הבטן מתחילה להיות אפורה או חומה ולאחר מכן העיניים נהיות עכורות,זאת אומרת שנוזל שניכנס מתחת לעור מפריד אותה מגוף הנחש ולאחר מספר ימים העיניים חוזרות למצב הרגיל ושוב יומיים שלושה והנחש משיל את עורו...ורצוי שזה ייצא בחתיכה אחת,מה שמראה על לחות מספקת ואם לא כניראה שאין מספיק לחות.את הנחש הייתי ממליץ לך ליקנות מבית החיות שנימצא 5 קמ צפונית ליבנה,או מילד הגונגל שנימצא במושב ריתניה...כשתירכוש את הנחש נמשיך וניתמוך בך,אל תידאג,ואז הכל יהיה מוחשי יותר וניתקדם איתך לאט לאט,אתה מוזמן לישאול כל מה שתירצה ובשימחה נענה לך..דרך אגב את המתכדר שלי רכשתי ליפני חמישה חודשים ואת כל זה ועוד הרבה למדתי רק בפורום הזה מיונתן המנהל ושאר החברים כאן..אז אתה בידיים בטוחות...תעדכן אותנו...בהצלחה.

Rea Livny

New member
תלוי

מה הטעות שעושים..לא מכל טעות קטנה של טמפ' או משהו אחר הנחש מת..

רן333

New member
כלי מים וחומר קריאה

בעניין כלי המים - מנסיוני, ומנסיונם של מגדלים ותיקים מאוד בארה"ב - כשמדובר בפיתון מתכדר - אין שום צורך בכלי מים שהנחש יוכל להיכנס אליו. לפני כמה שנים מצאתי שיטה מצוינת להשקיית הנחשים שלי. אני ממקם בכלוב מכסה של נקודת ביוב ביתית (ניתן להשיג בחנות לחומרי בניין או צרכי אינסטלציה), שבתוכה מונח כלי מים חד-פעמי מפלסטיק שקוף. (ראה תמונה מצורפת) מדובר בקופסה 270cc, שמיועדת לתעשיית המזון (אם אתה אוכל ב"טל בייגלס" אתה מקבל את החמוצים בתוך קופסה כזו). אפשר לקנות כאלה ב"שרוולים" של 50 יחידות ב"היפרפלסט", אברבנאל 63 בני-ברק. המצע בכלובים שלי הוא שבבי אורן. אני מפנה מעט מקום למכסה הביוב, כך שיהיה מונח על קרקעית הכלוב ולא על המצע. בצורה הזו הוא יציב יותר, והתחתית הרחבה שלו מונעת מהנחש להפוך את כלי המים. מה היתרון של כלי מים כאלה? - לא צריך לשטוף אותם! פעם בשבוע זורקים את כלי הפלסטיק החד-פעמי (למיחזור, כמובן), ומניחים במקומו כלי חדש. זה חוסך המון עבודה, במיוחד אם יש לך כמה נחשים. אגב, זה לא פטנט שלי; מגדלים בארה"ב משתמשים בשיטות דומות כבר שנים. השימוש במכסי הביוב (שמתאימים בדיוק לכלים החד-פעמיים) הוא רעיון של חבר. ובעניין הגידול של פיתונים מתכדרים - תרשה לי להמליץ בחום על הספר The Ball Python Manual, בהוצאת Advanced Vivarium Systems. ספר חובה. ניתן להזמין אותו דרך www.amazon.com, למשל.

למעלה