פיתון מיתכדר-בעיה

OREAL1111

New member
פיתון מיתכדר-בעיה

הפיתונה אצלי בערך חודש וחצי.. היום היא השילה נשל מלה חוץ מחתיכה קטנה שהייתה על הראש..(לא זאת הבעיה) בקיצור הכול בסדר אני מוציא את הנשל ופיתום רואה שיש קצת דם מרוח על הנייר סופג... על הגוף של הנחשה לא ראיתי סימנים מיוחדים שיכולים ליהיות קשורים.. אבל פתחת הביב טיפה אדמדם! מה לדעתכם הבעיה,מה לעשות בנידון? וממה יכולה להיגרם הבעיה? אשמח לקבל תשובות... תודה רבה מראש אוראל

Haroman1

New member
לא עשית בטוב ש..

ניראה לי שלא עשית בטוב שהורדת תחתיכת נשל אולי היית צריך לשים את הנשל המים פושרים וזה היה יורד הצורה חלקה וטובה... אבל אולי אני טועה כי נחשים זה לא תחום שאני טוב בו..

OREAL1111

New member
הינה תמונות שיוכלו אולי לעזור:

http://img395.imageshack.us/my.php?image=pict00117ng.jpg http://img395.imageshack.us/my.php?image=pict00104ez.jpg

OREAL1111

New member
Haroman1

אני אמרתי שחתיכת הנשל היא לא הבעיה שאלייה מופנת השאלה.. בכול אופן אני לא רואה בעינין קשור לבעיה עצמה

Haroman1

New member
אולי זה חתך כולשהוא אבל...

אבל הורדת תחתיכת נשל אז כשהורדת היה חתך אז אולי כשהורדת תחתיכה הפצע ניגרם מזה? בכול מיקרה אני לא בטוח...

OREAL1111

New member
כמו שרואים בתמונות

הדם לא נימצא עליו... אלי בנייר סופג! מה שהיתכוונתי להגיד זה שביזמן שהורדתי את חתיכת הנשל שמתי לב שיש בטרריום את דם !! לא על הנחש!!

OREAL1111

New member
היה קצת חתיכות כאלו...

קטנות קטנות קטנות בצבע אדום.. אז יכול ליהיות שזה דם שניקרש.. אבל החתיכות היו ממש ממש קטנות..

Haroman1

New member
תלוי מה הוא אכל?תיתן לו עוד ..

2 וולדות 3 אם אתה רואה שהמצב ממשיך תילך למומחה לחיות אקזוטיות...אבל אני לא רואה שזה משהוא כול כך רציני הייתכן שזה גידול?

Kavey

New member
הוא אמר שהחתך הוא בפתח הביב

והנשל היה על הראש אני לא רואה סיבה מיוחדת שזה יגרם...

naja

New member
תנסה להעלות קישור לתמונות.

אני לא מצליח לפתוח אותן בצורה שהעלת.

naja

New member
תודה.

זה קרה היום גם לאחת המתכדרות שלי. אם זה נעלם ולא חוזר אז כנראה שאין מה לדאוג. אם הדימום ממשיך רצוי לגשת לוטרינר.

רן333

New member
הדבר היחיד שמפתיע אותי בכל הסיפור

זה שאף אחד עדיין לא דיווח על ה"בעיה" הזו. כתבתי "בעיה" במרכאות מכיוון שדימום של מספר טיפות מהקלואקה אצל פיתונים מתכדרים שמתנשלים (כמו מה שרואים בתמונות שלך) הוא דבר נורמלי לחלוטין ולא מעיד על שום בעיה שהיא. כשנחשים מתנשלים, הם בד"כ מורידים, יחד עם שאר הנשל, גם את הציפוי של הקלואקה (כתבתי "ציפוי" כי אני לא יודע אם נכון לקרוא לזה "עור"). ואצל פיתונים מתכדרים - העניין הזה גורם בחלק גדול מהמקרים לדימום קלוש כמו זה שצילמת. נתקלתי בתופעה הזו לראשונה לפני כ-4 שנים, כשהתחלתי לגדל פיתונים מתכדרים. גם אותי זה הדאיג בהתחלה, אבל הדאגה חלפה אחרי שבררתי את הנושא עם שני מגדלים מנוסים מאוד (דייב ברקר וקולט סת'רלנד), שהבהירו לי שאין שום בעיה. לדעתי, הסיבה היחידה לכך שלא כל מגדלי הפיתונים המתכדרים מבחינים בתופעה (הנורמלית) הזו היא שהם לא מגדלים את הנחשים שלהם על מצע לבן כמו נייר סופג, או שהם לא מסתכלים היטב.

למעלה