פיתון דם :)

G o n n z o

New member
פיתון דם :)

טוב לפני כשבוע היה לה נשל לא מוצלח :(. אפילו שריססתי מים והיא בעצמה נכנסה למים איזה 3-4 פעם, היא בכל זאת לא הצליחה להשיל טוב. אז בא אלי חבר (אוראל) ועזר לי איתה. שמנו אותה במים פושרים ולאט לאט הורדנו את כל הנשל. עכשיו היא אוכלת חולדה יחסית גדולה לגודל שלה. יש לה תאבון אדיר. אני לא מבין עדיין איך בבית החיות עם כל הידע וזה, הם לא הצליחו להאכיל אותה. כמו שאורי אמר הם באמת משמינים מהר :) ויש לה צורה יותר יפה עגלגלה. אני יודע שבטוח הועלה פה הנושא בקשר לקופסת לחות. עכשיו הבנתי ממאמרים שספוג לא כדאי והוא יעשה בעיות באור. זה נכון? וגם כמה בערך רטיבות צריכה להיות בקופסא עצמה? אני יודע שזו שאלה של יחס אבל בכל זאת נסו לענות תודה רבה על תשובתכם.

לפעמים נחש צריך שינוי אווירה בשביל

להתחיל לאכול כמו שצריך. לא ידוע לי על בעיות עור שספוג יעשה אבל נחש שישב על מצע רטוב למשך זמן ממשוך יפתח בעיות עור, וספוג רטוב נשמע כמו מתכון טוב לכך. לחות של בערך 80% בקופסא תהיה טובה עבור הנחש. עלה עכשיו רעיון למצע לקופסאת לחות. פרלייט שבו גם משתמשים להדגרת ביצים, מניחים בתוך קופסאת הלחות שיכבה של 4-5 ס"מ ושופכים בערך 1-2 ס"מ מים בתחית הכלי. הנחש לא יבוא במגע ישיר עם המים ואידוי המים ידאג ללחות טובה בקופסא. עדיין לא ניסיתי את זה אבל נשמע לי שזה יכול לעבוד.

naja

New member
רעיון לא טוב.

הנחש יתחפר בפרלייט שיכנס לו לנחיריים ומשם לריאות. הרעיון עם הספוג עבד אצלי מצויין. הספוג צריך להיות לח ולא רטוב והוא בסה"כ תופס חלק קטן מאוד מהטרריום ואם דואגים לשטוף אותו טוב עם סבון פעם בכמה ימים, אז גם אין שום סיבה שיוצרו עליו בקטריות.

G o n n z o

New member
הבנתי,

אז איזה גודל צריך להיות הספוג בתוך הקופסא עצמה? או שפשוט להניח את הספוג בטרריום?

naja

New member
ספוג רחצה רגיל.

אפשר לשים על הכבל או בתוך הקופסת לחות.

אוראל111

New member
הי

אני חושב שתנסה את קופסאת הלחות אם הספוג למשך חודש אבל בלי להיתעצל וכמו ש-naja אמר לישטוף אם סבון כול כמה ימים! אכשיו זה תלוי במשהו אחד בעיות העור הן דבר שקשה להחלים מימנו אחרי זה? הבעיות יכולות ליגרום נזק רב? (כמובן שישר אחרי הגילוי לוקחים את הנחש לוטרינר!!!) כי אם לא אז שווה לנסות אבל אם זה יכול ליגרום נזק רציני לא שווה לנסות ועדיף לחשוב על משהו אחר לגבי ריסוס כללי אמרו לי שזה הכי לא טוב וכבר ממש יכול לסכן את הנחש!כמובן בקשר לבעיות העור... אז לא נישארו בידיוק פיתרונות יונתן במה אתה מישמש ככלי ללחות גבוהה? ויבגני הנחש באמת מדהים לאומת איך שהיה בבית החיות!!

משום מה היה נדמה לי שפרלייט מגיע

בגרגרים גדולים אבל זה היה בלבול שלי. מסכים איתך שגרגרים קטנים יכנסו בנחריים וגם בפה. דרך אגב ראיתי שיש מישהו שמדגיר ביצים על צמר פרלון כמו זה שמתמשים בו לפילטרים של אקווריומים.

T M Y

New member
רעיון..

עלה לי רעיון.. לא בטוח שהוא הכי טוב אבל נראה מה אומרים.. חשבתי שאפשר לכחת קופסא קטנה או אקווריום קטן ולהניח אותו על חלק מהמקום החם ובמקום הזה לרכז חלק גדול מכבל.. ואז זה יגרום לעדים לעלות ותהיה לחות בטרריום

למעלה