פיתולים

just a guy11

New member
פיתולים

אף פעם חופה גדולה לא תוכל להסתחרר מפיתולים? מאיזה גודל בערך הפיתולים ייצרו סיחרור?

elraviv

New member
הגודל לא קובע - הגובה קובע

אם יש לך פיתולים ואתה לא חושב שאתה יכול להספיק לפתוח אותם עד 2500, נתק ולא משנה מה גודל החופה שלך.

FalxOri

New member
כן,אבלזה לא מה שהוא שאל

למרות שזאת תשובה טובה ל"מה לעשות עם הפיתולים?"... ככל שהחופה אגרסיבית יותר היא יותר רגישה לשינויים במבנה שלה ותגיב יותר מהר ובאגרסיביות. אגרסיביות לא נקבעת ע"י הגודל אלא ע"י העומס על החופה וע"י הצורה של הכנף. O

just a guy11

New member
אז יכול להיות בעצם

שאם מישהו קל והחופה בנויה טוב, אפילו אם היא נגיד 160, היא לא תסתחרר?

YakirD

New member
יכול להיות!

זה תלוי גם בסוג החופה (כמה היא ראדיקאלית, כמה עומס יש עליה, כמה פיתולים וכו..)

ארזירון

New member
עוד נקודה

הפיתול בד"כ גם גורם לאי סימטריות ברייזרים. זה אומר שרייזר אחד יהיה יותר נמוך מהשני, מה שיגרום לצד אחד שלם בחופה להיות יותר נמוך, מה שיגרום לתחילת הסיבוב. ככל שהחופה יותר אגרסיבית (לא בהכרח קטנה) אז היא תהיה יותר רגישה לאי סימטריות שכזאת. אחד הדברים שלמדתי לא מזמן זה להבין לאיזה צד האי סימטריות מושכת, לנשום עמוק, ונסות לסדר את האי סימטריות. בעיקרון זה אומר להרים ירך ולבעוט חזק למטה כדי לקחת את הרייזר קצת למטה, דרך הפיתול ולגרום להם להיות סימטרים שוב. למרבה הפלא, גם על החופה שלי זה גורם לה לטוס ישר עם הפיתול.ואז כשהיא טסה ישר עם הפיתול הרבה יותר קל לשחרר אותם. אני גם יכול להגיד שזה יותר קל אם לא נלחצים לגמרי מהתקלה, וזה לא קל בפני עצמו.

just a guy11

New member
היו לי אתמול

בפעם הראשונה 3-4 סיבובים החופה טסה מעולה וזה לא הזיז לה כך שיכלתי להסתובב בקלות ולא נלחצתי לרגע. חבל שלא ניתקתי, זה הדבר שאני הכי מפחד ממנו והיה עדיף להתמודד איתו כמה שיותר מהר..

freekfly uri

New member
טעות בידיך

עשיתה נכון ולא ניתקת. הפחד הגדול שלך הוא לא הניתוק אלא המצב המלחיץ(איזה שלא יהיה) שבו אתה מגיע לניתוק בלית ברירה... לא ניתקת, ולמדתה שאתה אכן יכול לסמוך על עצמך במצב של תקלה זה השיעור שלמדתה מהנסיון הנ"ל. שיעור חשוב.

just a guy11

New member
אני יודע שלא הייתי צריך לנתק

בתקלה פשוטה שכזאת. אבל אני רוצה להתמודד כבר עם שלב הניתוק- הקטע של המעבר חזרה לנפילה חופשית ולמשוך ידיות שאני לא רגיל למשוך. בגלל שהפיתולים עצמם לא כל כך הלחיצו אותי ומחשבתי הייתה צלולה אז יכלתי לנצל את ההזדמנות שיש לי תקלה ולנתק ולהתמודד עם הפחד הזה כבר. הרי אני לא יכול לנתק סתם ככה בלי סיבה, ככה לפחות הייתי יכול להגיד שהיו לי פיתולים. אגב, הייתי במצב גוף טוב כך שהסיבה הייתה הקיפול מה שאני לא מבין זה איך אפשר לגרום לפיתולים בקיפול ראיתי איך עושים את זה בכוונה וראיתי שצריך פשוט לסובב את התיק הפנימי, אבל איך דבר כזה יכול לקרות בטעות ?!

ארזירון

New member
אם אתה ממש רוצה לנתק

אתה יכול לקפוץ עם חופה שלישית. ואז גם אחרי הניתוק הראשון אתה עדיין עם עוד רזרבי. עושים את זה כדי לבדוק איך זה באמת לנתק, כדי לקפוץ עם רזרבי ולהבין איך זה עובד, או סתם כי משעמם לך. אני לא חושב שאפשר בארץ, אבל דבר עם שלומי. בטוח אפשר במועדונים הגדולים בעולם, או בבוגים גדולים.... נדמה לי שעופר בר עשה את זה פעם.

Ron Miasnikov

New member
הוי ארז.. מה יהיה?

אנחנו יודעים שאתה משועמם נורא שם בגלות, אבל בכל זאת... הבחור עם 30 צניחות בערך (גיא סלח לי אם אני טועה..) עד שהוא יגיע למספר בו הוא יכול לקפוץ עם חופה שלישית, הוא כבר לא יפחד מהניתוק.. ובכלל, ניתוק חופה שלישית לא דומה לניתוק שלאחריו אתה פותח רזרבי של ממש. רון

elraviv

New member
15 ורק עכשיו פיתולים - כל הכבוד../images/Emo45.gif

לי היה כבר ב pac 2
- כיום שתנוחת הגוף שלי יותר טובה, אני עדיין מופתע כל פעם שאין פיתולים

ארזירון

New member
למה את חושבת ככה?

משועמם, כן. אבל גם אני פחדתי מהניתוק. עד שזה קרה. וזה לא משנה כמה צניחות היו לי. להפך....אחרי שהתמודדתי עם כל מיני תקלות ולא ניתקתי, הבנתי שאם אני צריך לנתק זה חתיכת תקלה. וזה רק מפחיד יותר
חוצמזה, עד שהוא יגיע למועדון בחו"ל שיאפשר לצנוח עם חופה שלישית יעבור איזה יום או שניים. ואולי יתווספו לו איזה צניחה או שתיים. אני מקוה.

למעלה