פיתוח תוכנה

פיתוח תוכנה

היי אני רוצה לפתח תוכנה לאיזה חנות שלוחצים על מוצר ואז כתוב המחיר איזה שפות צריך ללמוד ואם אפשר לקבל מדריך לזה

nocgod

New member
לבנות חנות...

לבנות חנות זה לא פשוט...אני בניתי חנות כפרוייקט לפני סמסטר...בוא נגיד שפשוט זה לא היה...
צריך להבין שתכנות זה לא פשוט ובדיוק כמו שאתה לא באמת יכול להיות מכונאי בלי ללמוד מכונאות וגם לא בדיוק רופא מבלי ללמוד רפואה אז מאוד קשה להיות מתכנת מבלי ללמוד תכנות...
תכנות זה לא שפות תכנות, זה צורך חשיבה, יכולות לראות בעיות ולפשט אותן למשהו מוכר או ללכת איתן ראש בראש ולפצח אותן... זה לא פשוט...

תתחיל מזה שאתה מבין בדיוק מה אתה רוצה...
שפות יש מיליון ואחת שאפשר לממש בהן...

mandymo

New member
תתחיל מ HTML

משם, תמשיך ל JavaSCript, ואח"כ תלמד איזו Server Side (לדוגמה PHP)
בכללי, שאלות באלה כדאי לך לשאול בפורום בוני אתרים.

למדתי

אני כבר למדתי HTML וCSS
לםי מה שהבנתי זה אמורה להיות תוכנה ממש פשוטה זה כתוב למעלה את שם החנות יש תמונות של מלא מוצרים לוחצים על המוצר בעזרת העכרת העכבר או מסך המגע וקופץ לך מחיר אני יודע איך לעשות את זה בHTML אבל לדעתי זה פחות יפה וגם לדעתה של מוכרת החנות

BravoMan

Active member
עצור כאן!

הבעיה עם תשובה לשאלה שלך היא שלא סיפקת המון פרטים נחוצים.

התוכנה הזו, מי ישתמש בה? הלקוחות או בעלת החנות?
על מה היא תרוץ? מחשב, טאבלט, טלפון חכם?
היכן ישתמשו בה? על מכשיר שנמצא פיזית בחנות באופן קבוע, על מכשיר אישי של המשתמש, דרך האינטרנט?

האם באמת התוכנה רק תציג תמונות של מוצרים ותיתן מחיר בלחיצה על תמונה? כמה מוצרים יש בחנות הזו, כולם יכנסו למסך אחד?

מה יקרה כאשר המחירים \ המע"מ \ המוצרים בחנות ישתנו?
מה יקרה אם יאזל המלאי של מוצר מסוים?

היות וכבר סיפקת משהו לבעלת החנות והיא לא אהבה אותו, נשמע שהיא מנסה לסחוט ממך פרויקט, ולא סתם "תוכנה עם כפתורים".

למרות שתוכל ללמוד מספיק כדי לבנות מסך עם כמה כפתורים יחסית מהר (תלוי ביכולת הלמידה שלך זה יכול לקחת חודש או כמה חודשים), ממש לא בטוח שאותה בעלת חנות תהיה מרוצה מהתוצאה.

אולי מה שאתה באמת צריך זה לעזור לה למצוא תוכנה מוכנה שתענה לדרישות שלה, אבל לפני זה שתגדיר במדויק מהן אותן דרישות.

חנות וירטואלית

מסכים לגמרי עם bravo man
צעד ראשון בכ לפרוייקט, קטן או גדול, זה לאפיין את הצרכים ואת התכונות הדרושות.
אחרי שתדע מה אתה צריך, תוכל לקבל את ההחלטה האם ללכת על מוצר מדף או על פיתוח תוכנה מותאם אישית.
לדוגמא אם מדובר באתר אינטרנט עם חנות וירטואלית, אז יש לך המון פתרונות קיימים שצריך רק להטמיע. אתה יכול לבנות אתר במערכת לייבסיטי שנותנת פתרון מעולה לחנות וניהול מלאי ועדכון מחירים ומע"מ. והכל בצורה פשוטה מאוד וידידותית למשתמש. כמו כן תוכל לבנות אתר בwordpress ולהוסיף תוסף של חנות אינטרנטית.

אם מדובר בתוכנה וובית לניהול עסק, אז גם כאן יש פתרונות מוכנים, כמו ביזיבוקס לדוגמא.

אם פתרונות קיימים לא מספקים אותך, אז אפשר לפנות לחברות פיתוח תוכנה ולקבל הצעה לפיתוח תוכנה מותאמת אישית

למעלה