פיתוח קול

• פותח הנושא akw
  • פורסם בתאריך

akw

New member
פיתוח קול

אני יודעת שזה לא המקום, אבל אני מנסה בכל זאת בתחום שמאחורי הקלעים...

אני מחפשת מורה שמלמדת פיתוח קול מודרני (לא קלאסי!!) באזור ירושלים, ושתהיה רצינית ומנוסה.

כל המורות שעברתי אצלן מלמדות קלאסי. המורה הנוכחית שלי מלמדת טכניקה טובה, ותרגילי החימום מעולים, הבעיה היא שאח"כ השירה נשמעת קלאסית, בלי ה"עובי" של צליל חזה וכו'

הסגנון המבוקש הוא כמו הזמרת קלי קלרקסון וכו'. כמובן שגוון הקול שלה זו מתנה, אבל אני מדברת על הפקת הצליל שלה וסגנון השירה.

אם מישהו יוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד!

חנוכה שמח!

Dudi Tamir

New member
תגובה:

פיתוח קול נועד לפתח את הקול מבחינת:
נשימה נכונה (שימוש נכון בסרעפת), דיקציה, שיפור המנעד, פיתוח שמיעה ודיוק ועוד...

את מעוניינת להגיע לגוון צליל/שירה בסגנון X!
צריך להבדיל בין פיתוח קול קלאסי לבין הפקת שירה.

ניקח לדוגמה זמרים בסגנון המזרחי, את חושבת שהם למדו לסלסל אצל מורה לפיתוח קול? (התשובה לא!)
סגנון שירה הוא דבר שאת מפתחת מאז היותך ילדה ואם המורה לפיתוח קול יודעת לזהות את הסגנון האישי שלך -
רצוי לשפר אותו ולא לנסות להגיע למשהו שאינו טבעי אצלך.

את מוזמנת לקרוא מספר מאמרים שלי בנושא פיתוח קול ושירה, נראה לי שתמצאי שם הרבה תשובות לשאלות שלך

akw

New member
במאמרים שלך אתה כותב שיש "פיתוח קול

בשיטה קלאסית" ו- "פיתוח קול בשיטה מודרנית" וההבדלים ביניהם... ופה אתה כותב שאין הבדל, אלא שמדובר בסגנון, כך שאני לא מבינה למה אתה מתכוון

כפי שאמרתי, אני לא מדברת על גוון קולי מסויים! זה משהו שמקבלים במתנה...

נכון שנשימה, מנעד וכו' הם דברים שכל מורה מלמד, אבל אם ניקח לדוגמא את ההתייחסות לצלילים גבוהים - שני המורים ילמדו להפיק אותם ולהרחיב את המנעד, אלא שמורה קלאסי יתמקד בצורת פה מאורכת וצליל צלול, לעומת מורה מודרני שאיתו יופק צליל "רחב" יותר ופחות אופראי.
כך שלדעתי יש הבדל בין מורה קלאסי למורה מודרני.

וגם אם אסכים שהכוונה לסגנון שירה, עדיין רצוי לעבוד על חומרים מודרניים עם מורה שמנוסה בתחום זה ולא עם מורה שכל חייה לימדה אופרות...

ולכן בקשת ההמלצה שלי על מורה כזו עדיין עומדת בעינה...

תודה בכל אופן

Dudi Tamir

New member
תשובה:

מה שרשמתי כאן הוא תמצית הדברים באופן מאד מאד קצר.
ואם תקראי שוב את תביני שהתכוונתי בדיוק למה שרשום במאמר,
ציטוט
"צריך להבדיל בין פיתוח קול קלאסי לבין הפקת שירה"

הכוונה שלי למושג הפקת שירה - התייחסות שונה מהשיטה הקלאסית הנוקשה.

* אישית, כאשר אני מפיק/מלמד זמרים אני מתייחס לכך ב-2 מובנים:
1 - כמפיק שעושה מוזיקה ויודע מה נכון לסגנון X, מה הולך, מה ניתן ליצור ולחדש ועוד...
2 - כמורה לפיתוח/הפקת שירה אך לא בשיטה הקלאסית.

טיפ*
מורה שכל החיים רק מלמד (לפי דעתי) לא יספק לך את מה שאת מתארת לי כאן.

אין לי מושג כיצד את שרה, מה רמת השירה ועוד...אז אני לא יכול להתייחס אלייך באופן אישי.

אם את רוצה חוות דעה מקצועית לגבייך, את מוזמנת ליצור קשר דרך המייל באתר.

בהצלחה

היי

אישתי היא מורה מדהימה, אנחנו גרים בפלמ"ח בירושלים

אני גם מלמד אבל מדבריך הבנתי את שמכוונת לאישה....אז אני בצורה כמה שפחות משוחדת ממליץ בחום

עפרה רוזן
0545706216

למעלה