פיתוח משחק מחשב..

hiluca

New member
פיתוח משחק מחשב..

שלום, אנחנו סטודנטיות שצריכות לפתח משחק מחשב באמצעות VB.NET האם למישהו יש רעיון איפה בכלל להתחיל לחפש חומרים איך אנחנו בונות את זה? גילינו כי הידע שרכשנו לא מספק ועלינו לחקור את הנושא לעומק ו... לבד. תוכלו להמליץ על קישורים ? ושאלה נוספת : איך DIRECTX משתלב בכל הסיפור? קראתי קצת אך לא ממש הבנתי. תודה..

Ultra Spidey

New member
מותר לכן להשתמש במנוע חיצוני?

כי לדעתי DIRECTX מסובך נורא אם רוצים לפתח משחק פשוט. DIRECTX פשוט נותן לך ספריה של פקודות שבאמצעותן את מציגה אובייקטים דו-מימדיים ותלת-מימדיים על המסך. ישנן עוד ספריות כאלה, שהן משתמשות בDIRECTX ויש להן פונקציות שמקלות על המשתמש. לדוגמה: TV3D

hiluca

New member
לא בטוחה ..

למדנו תכנות הסמסטר והמטרה מבחינתו שנתפתח מבחינת כישורי השפה אבל זה נקודה מעניינת שאולי יהייה שווה לשאול אותו. האם ניתן לפתח משחקים רק באמצעות VB.NET ? או שבהכרח צריך להשתמש במשהו חיצוני? כלומר מקשי מקלדת וכאלה שנצטרך האם השפה קולטת את זה? איפה נמצא על זה מידע? שוב תודה (ובייחוד על התגובה המהירה)

Ultra Spidey

New member
לפי מה שאני זוכר

אפשרי ליצור משחק פשוט רק באמצעות VB.NET אם כי זכורה לי בעיה קטנה ביצירת מערכי פקדים, מכשול קטן שאפשר לעבור. תוכלו למצוא מידע נוסף באתר הנפלא Gamedev. בהצלחה

De-Panther

New member
../images/Emo9.gif חלק מכישורי השפה הוא לדעת|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

להשתמש גם בתוספים ופקדים חיצוניים מתוכה אבל אני לא יודע עד כמה מותר לכם להשתמש בכאלה
וחיפושים פשוטים בגוגל יעזרו... גוגל זה פשוט מאגר מעולה של קטעי קוד כמעט לכל דבר שצריכים תנסי לחפש vb.net key או keys או keypress

ahillel

New member
תני יותר פרטים

סטודנטיות לאיזה תואר? או דיפלומה? אם אפשר אז גם לציין מוסד לימודים. באיזה שנה בלימודים? החומר שלמדתן עד כה ב VB נפרש על קורס אחד או יותר? ב VB.NET אפשר לבנות סוגים שונים של משחקים במגוון רחב של רמות ידע. אבל לפני שאפשר לענות על מה ששאלתן צריך לדעת איפה אתן עומדות מבחינת חומר הלימוד.

sandbird4

New member
למה דווקא .NET (ועוד בביסיק) ולא בשפה נורמלית

מה רע ב-C++ למשל?

freak2100

New member
היכן אתן לומדות?

באיזה מוסד דורשים מסטודנטים ללא ידע בתכנות לתכנת משחק שלם?

Fantasy WRC

New member
ממליץ על משחק בצורת טקסט

יש הרבה כאלה שחולים על משחקים מסוג זה, בעיקר בניהול משהוץץ למשל www.hattrick.org וכדומה לא חייב להיות אפליקצית אינטרנט אלא גם תוכנה שנבנה בעזרת VB או משהו כזה...

למעלה