פיתוח בRT

ygili

New member
פיתוח בRT

שלום,
אני עובד בתחום פיתוח תוכנה (ייעודית, GUI מבוסס C++) ואני מעוניין לעבור הסבה לRT.
האם זה משהו שניתן להשיג לבד, או שכדאי לקחת מספר קורסי בתחום?
את C וגם קצת אסמבלר אני זוכר פחות או יותר מההנדסאים אבל כנראה שלא ברמה של ריאיון עבודה, ואת C++ מהתואר הראשון.
ראיתי מספר קורסים מונחיי RT , למשל C, ARM, Networking כולל עבודה על בקרי חומרה.
יש טעם לקחת את הקורסים האלו (או חלקם)? כלומר, זה יעזור במציאת עבודה והשתלבות בתחום?
נתון נוסף - אני מניח שלשבת לבד יהיה לי מאוד קשה שלא במסגרת כלשהיא בגלל עבודה במשרה מלאה וגם בבית (ילדים
).

rj111

New member
Real Time זה פיתוח תוכנה שצריכה לרוץ בזמן חסום

שזה יכול להיות גם תוכנה שרצה על דסקטופ או שרת.
אתה מתכוון לפיתוח Embedded.
רוב פיתוח האמבדד אינו נעשה באסמבלר אלא ב-C/C++ תחת מערכות הפעלה לינוקס ו-VxWorks. פיתוח בARM נעשה בעיקר ב-C בסביבת IAR. חלק מפיתוח האמבדד נעשה על מעבדי DSP ודרוש ידע בעיבוד אותות.
ככל שהפיתוח הוא low level תמצא שם יותר מהנדסי חשמל ופחות בוגרי מדעי המחשב. התחום "סובל" מהגירה של מהנדסי חשמל ויש פגמנטציה בידע הדרוש, כלומר נסיון מסוים במערכת אחת יחשב פחות לתפקיד במערכת אחרת. שקול בשנית אם שווה לך לעבור הסבה לתחום.
קורסים כנראה יכולים לעזור בתחום הספציפי של הקורס, בדוק גם אם יש קורסים באינטרנט.

ai21

New member
RT הוא תחום קצת מוצף: החלשות תחום החומרה מייצרת מצב בעייתי

לבוגרי חשמל יש יתרון בתחום, ולצד משכורות גבוהות, יש קושי למצוא עבודה.
יש שימוש רב בפרוטוקולי תקשורת, ורכיבים שהמעבד שולט בהם.
בעיקר תקשורת SPI, I²C, USB.
&nbsp
היום יש מערכות וקיטים של Arduino או Raspberry Pi ממש בזול שאתה יכול לקנות ולהתנסות בהם,והמון חומר ברשת.
אתה יכול לחשוב על כמה יישומים נחמדים ולפתח אותם בערב.
אתה יכול לחשוב על רעיונות עם הילדים וקצת להלהיב אותם לגבי התחום.
אין הבדל בין לקחת קורס רשמי, לבין למצוא קורס אונליין או חומר ולבצע אותו.
בעיקרון תחום EMBEDDED - כולל לקרוא הרבה מסמכי DATASHEET ומדריכים ולהבין איך לעשות מה שאתה רוצה מהרכיבים, ומה המגבלות שלהם.

לא מסכים שהשוק מוצף

אומנם יש בשוק קונסולידציה (חברות גדולות בולעות חברות קטנות),
אבל דווקא שוק האמבדד בכלל ושוק השבבים בפרט עובר בישראל סוג של רנסאנס בשנים האחרונות, עם פתיחת מרכזי פיתוח של סמסונג, קוואלקום, נבידאה (שאמורים לגדול), אמזון (שרכשו את אנפורנה), לא מעט סטארטאפים בתחום האוטומוטיב שברובם עוסקים בשבבים\מערכות אמבדד כאלה ואחרות, התרחבות משמעותית של אינטל בישראל (בפרט הרכישות של מובילאיי וריפליי), סטראטאפים בתחום הIOT והVR שברובם מעורבים שבבים כאלה ואחרים.

ygili

New member
תודה על התגובות

וסליחה על התגובה המאוחרת.

למעלה