פיתוח אפליקציה

• פותח הנושא VPR
  • פורסם בתאריך

VPR

New member
פיתוח אפליקציה

שאלה לי אליכם חברים, יכול להיות שהשאלה שלי תשמע קצת בורה אבל זה מכיוון שאין לי ידע מספק בשביל להבין זאת, אני רוצה לפתח אפליקציה (כמובן בעזרת חברה מקצועית) אבל הייתי רוצה לדעת מחירים כאומדן כל שהוא שאדע לאיזה תחום אני נכנס. ואיך בדיוק אתם (כמפתחי האפליקציה) יכולים לאבטח ולשמור על זכויות החברה שביקשה לפתח את האפליקציה מבלי לשכפל בשניות בשם אחר? אשמח לתגובות בעניין, תודה!

BravoMan

Active member
החתימה שלך, והקישור המצורף להודעה

שאין לו כל קשר לשאלה גורמים לי לחשוב אתה סתם ספאמר, אבל השאלה שלך היא לגיטימית ולכן אענה עליה: עלות פיתוח תלויה בתוכנה אותה רוצים לפתח, ובסוג ההסכם שנערך בין המזמין לחברה המפתחת. יש הרבה גורמים שמשפיעים על המחיר כגון האם המזמין מוכן לשלם לחברה פר רישיון שימוש או מחיר רישיון גלובלי ולהשאיר את הזכוכיות בידי החברה, או שהוא רוצה את הזכויות המלאות לתוכנה. כמו כן, גורם חשוב הוא כמה שעות אדם צריך כדי לממש את התוכנה. כל עניין הזכויות מוסדר ע"י חוקי זכויות יוצרים וע"י חוזים הנחתמים מראש בין המזמין למבצע בנוכחות עו"ד. קח בחשבון, שבעוד שאתה יכול לקבל זכויות מלאות על הקוד המקורי של האפליקציה שהזמנתה, אינך יכול למנוע מאיש ליצור תוכנה מתחרה שעושה את אותו הדבר בדיוק. המתחרים שלך, אינם צריכים גישה לקוד המקור כך שכל אחד יכול ליצור תוכנה זהה לשלך בשם אחר אם יש לו מספיק זמן וקישורים.

VPR

New member
החתימה שלי והתשובה שלך

קודם כל אני מצטער שזה נראה כך אבל בעקבות פוסטים אחרים אשר אכן הצגתי את הסמינר (מהקישור) אז בכל פוסט שלי לאחרונה יוצא לי לצרף את הלינק, אין לי שום עניין בכך לדבר על זה כאן, אני מעולם לא מערבב בשר וחלב, וסלחו לי אם נראה כך הדבר אנחנו חברה מכובדת מעולם הקידום ולא צריכים "קישורים" או יחסי ציבור, בסך הכל שאלה שמקדימה למצוא חברת אפליקציות. לגבי התשובה שלך, קודם כל רב תודות על העזרה בעניין אבל אני עדיין לא מוצא סיבה "למה לא" שחברה שבונה לי את האפליקציה פשוט תפתח את אותה האפליקציה בעיצוב שונה ובשם אחר. אני מאוד רוצה להוציא את רעיון האפליקציה שלנו לאור אבל בכל פעם אנחנו מגלים שיש יותר מידי פרצות בשביל להשקיע כל כך הרבה (זמן / כסף) על משהו שיעתיקו ביום שאחרי ההשקה שלנו. תוכל בבקשה להגיד לי מה בדרך כלל טווח המחירים? שאדע מי מנסה להונות אותנו ומי זול מידי, אני יודע שזו קצת שאלה מכשילה / מטרידה אבל אנחנו באמת צריכים הכוונה, במידה וכאן זה לא המקום אשמח אם תצור איתי קשר בפרטי בכדי לקדם את העניין. תודה!

BravoMan

Active member
אני לא יכול לתת לך טווח מחירים על "אפליקציה"

כמו שאתה לא יכול (אני מנחש) לתת לי טווח מחירים על "אוטו". אפשר לקנות טרנטה יד רביעית בכמה אלפי ש"ח בודדים שעדיין נוסעת, ואפשר לקנות פורשה במיליון דולר. בלי אפיון מדויק של תוכנה לא ניתן לתת הערכות מחיר, ואני לא חושב שזה דבר שאתה רוצה לפרסם בפורום. מה שאתה יכול לעשות, הוא לנסות לקבל הצעות ממספר בתי תוכנה ולהשוות. באשר לסיבה למה שחברה שפיתחה לך את האפליקציה לא תשווק אותה בעיצוב שונה ובשם אחר, כמו שאמרתי - חוזה. אתה יכול לנסות ולהחתים את החברה על הסכם אי תחרות. אתה יכול לרכוש זכויות יוצרים על הקוד, ואז אם יעתיקו אותו במדויק לתבוע אותם על הפרת זכויות יוצרים. למען האמת, זה סוג שאלות שיש להפנות לעו"ד, לא למפתח. כפי שזה נשמע לי עכשיו, הלכה למעשה אין לך מה לתרום לעסקה ולכן אתה חושש. מה שאני מתכוון הוא, שאתה רוצה לקבל תוכנה מסוימת, אבל התוכנה הזו לא תהיה תלויה בשום משאב שהחברה שלך מספקת, ולכן כל אחד שיודע ליצור תוכנה כזו, לא בהכרח בית תוכנה שפיתח אותה עבורך יוכל להוציא משהו מתחרה לשוק. קח לדוגמה אתרים, שמזמינים תוכנה ייעודית ל-iPhone: אין לאתר סיבה לחשוש שיעתיקו את היישום שלו, כי התוכן של היישום מסופק ע"י האתר, ובלי תוכן זה היישום עצמו חסר ערך. אם כל מה שיש לך זה רעיון כללי לאפליקציה, בלי שום ערך מוסף שהחברה שלך תספק, בית התוכנה ממנו תזמין את הפיתוח הוא לא הדאגה הכי גדולה שלך. אותם אתה יכול לנסות לקבול בחוזים. הדאגה שלך היא, שאם זה משתלם למישהו הוא פשוט יבנה את התוכנה מחדש מ-0. וזה גם יהיה חוקי לחלוטין, זה נקרא שוק חופשי.

BravoMan

Active member
ועוד נקודה למחשבה:

כפי שאני מבין זאת מהודעותיך, אין אצלכם בחברה אנשים בעלי הבנה טכנית בתחום פיתוח אפליקציות. אם הרעיון שלכם הוא באמת חדשני ושונה מאוד מכל מה שקיים עד עכשיו, לפני שניגשים לנושא פיתוח יהיה עליכם לבצע בדיקת היתכנות. זה אומר, שצריך לשבת עם חברת פיתוח ולבדוק אם בכלל ניתן ליצור את התוכנה שאתם רוצים מבחינה טכנית. כמו כן, חשוב לזכור של-Apple יש המון כללים ומגבלות, ולפעמים הם סתם מחליטים לזרוק החוצה אפליקציה כי "היא לא מתאימה לחנות". לכן יש להושיב עו"ד על ההסכמים המרובים של Apple עליהם יש לחתום לפני שניתן לפתח ולשווק אפליקציה ל-iPhone ולבדוק שאכן האפליקציה שלכם תואמת לכללים של Apple. ואז לקוות לטוב
(אני מניח שהיות ושאלתה בפורום פיתוח ל-iPhone זו הפלטפורמה עבורה אתה מעוניין ליצור אפליקציה. יש פלטפורמות אחרות עם הרבה פחות מגבלות כגון Android)

למעלה