פיתה עיראקית

balcony

New member
פיתה עיראקית

יש לי ווק ואני תוהה אם אפשר להפוך אותו ולהכין עליו פיתה עיראקית... אם כן - מה החומרים לבצק? רק מים וקמח? או גם שמן זית ומלח?... תודה רבה

balcony

New member
אגב, אני מדברת על הפיתות הפשוטות

הדקות שהיינו עושים בטיולי בית ספר

clcl

New member
מתכון: פיתה עיראקית לאפה/מירבלי

מתכון: פיתה עיראקית לאפה רכיבים: 1 ק"ג קמח לחם מנופה 700 מ"ל מים חמימים בערך 3 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר כף גדושה מלח גס חצי כוס שמן זית אופן הכנה: לשים את כל החומרים ללא המלח (קודם היבשים) כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים המלח לשים 20 דקות מפסיקים, מורחים הבצק בשמן ומתפיחים התפחה ראשונה לישה שניה של הבצק התפחה שניה לישה שלישית חלוקה ל 10 כדורים (לפיתות יחסית גדולות) והתפחה על מגש במקביל שמים על הגז סאדג' או ווק הפוך עד שממש רותח כל כדור מותחים ידנית לפיתה דקה עם האצבעות טבולות בשמן מניחים על הסאדג' עד שהקצוות נהיות חומות ומעט תופחות הופכים לצד שני לעוד דקה מורידים, מורחים בשמן זית (אפשר גם בזעתר) מקור המתכון: אמא שלי (מירבלי)

clcl

New member
מתכון: פיתה דרוזית - סג'

מתכון: פיתה דרוזית - סג' אופים בתנור הסג', העשוי ברזל או אלומיניום וצורתו בצורת ווק סיני הפוך, וכאמור, אפשר גם ליצור לו גרסה ביתית: הופכים מחבת או ווק ומניחים על האש כשהבליטה כלפי מעלה. מתכון ל- 5 פיתות 1 ק"ג קמח רגיל (ועוד מעט קמח לטבילה) 3 כוסות מים רותחים, לא חמים 1 כפית מלח 1 כף שמרים אופן ההכנה: 1. מערבבים יחד את הקמח, השמרים והמלח. 2. מוסיפים את המים, לאט לאט, ולשים לבצק. 3. משהים את הבצק כ- 40 דקות, מכוסה בבד או במכסה של סיר, ומניחים במקום חם עד שהוא תופח. 4. מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים, ויוצרים מהם כדורים. טובלים כל כדור בקמח. 5. מרדדים כך: זורקים את הכדור מיד ליד, כשהאצבעות פרושות, עד שמתקבל עיגול בצק דק בקוטר 30 - 25 ס"מ. 6. מחממים את משטח הסג' (או בגרסה הביתית, את צדה האחורי של המחבת), ושוטחים עליו את הבצק. 7. אופים עד שהבצק מזהיב. מקור המתכון: נוואל אבו-גוש/בישול ערבי ארץ-ישראלי

לוPה

New member
כן זה מצויין תחממי טוב את הווק

ואז לא ידבק לווק תמיד שמים קצת מלח ואני גם סוכר בבצק בהצלחה

למעלה