פיתה בדואית

sol14

New member
פיתה בדואית

היי, יש למישהו מושג איך מכינים פיתה בדואית (כזאת שקונים בחוות פיליפ בדרך לב"ש )

Rebeccan

New member
חפשי מתכון של פיתה על סאג'

כתבתי כמה פעמים כולל כל הטיפים להצליח בהכנה

Rebeccan

New member
פיתות על סאג' / פיתה בדואית / פיתה דרוזית

מאת: Rebeccanו 17/04/07 | 17:19 בבקשה - כולל כל המונחים והידע הנדרש מספר מושגים בבצקית מדוברת (חלק מהנסיון וחלק משאלות ששאלתי דרוזיות וגם את הגברת של הפיתות מפקיעין, רעיה ז"ל): 1) ניפוי: חשוב לנפות את הקמח, כי הוא אוורירי והבצק והלחם יוצאים טוב יותר. קחו נפה לדרך. 2) קמח תירס: במיוחד ללחם שאופים על סאג' - תפקידו בכוח לעזור ברידוד הבצק. אחרי שיוצרים כדורים מהבצק, לפזר במגש קמח תירס ולהניח לחצי שעה. אח"כ ברידוד, קמח תירס מונע הידבקות. 3) מתכון: קילו קמח מנופה, פחות כוס אחת (אח"כ), כף מלח גס, 2.5-3 כוסות מים, לא קרים. מניחים בקערה (בשעת לחץ גם שקית תעבוד, אנחנו בשטח) את הקמח, מפזרים את המלח, מערבבים ויוצרים גומה. באמצע שופכים 2 כוסות מים. אפשר להתחיל ללוש עם כף או עם הידיים. מערבבים מהמרכז לכיוון החוץ, מוסיפים מים כמה שצריך, עד שהבצק רך. 4) לישה: אחרי שהבצק מוכן, כדאי להמשיך וללוש מספר דקות. זה עוזר להגיע לבצק אחיד וקל לעבודה אח"כ. 5) מנוחה: כן, כן. אחרי שהכנתם את הבצק חלקו לכדורים, הניחו על מגש שפיזרתם עליו את קמח התירס, כסו אותו בשקית הקמח או במגבת נייר. התחילו להכין את האש - עצים וכו' (מכינים על אש, נכון?). זה ייתן לכם כ-1/2 שעה של מנוחה לבצק. 6) שמרים: לא צריך. מדובר בלחם מאוד דק, זמן "האפיה" קצר ולכן אין צורך בשמרים. מה גם, שבאוויר יש המון נבגי שמרים, ואם הבצק נח, לא צריך שמרים מהבית.

מר קובי

New member
פיתה בדואית

הכוונה היא לפיתה סאג',המקור הדרוזי. אני בספק אם תמצאי מרשם.סביר להניח שמדובר בבצק פשוט של קמח,מים והרבה שנים של ניסיון...

sol14

New member
זה לא אמור להיות כזה קשה, לא ?

לגבי הסאג' יש לי פתרון אבל אני לא מצליחה לעשות את הבצק...

אילית14

New member
באמת פשוט

אם את מתכוונת לפיתות שעושים עם הילדים. פשוט קמח ומיים. מערבבים עד אשר יוצא מרקם של בצק. ממליצה גם להוסיף לעיסה מלח אפשר לשדרג את ה"פיתות" אז אפשר להוסיף לעיסה זעתר ושוב- אני מדברת על המתכון שעושים עם ילדים בקייטנות ומחנות קיץ

למעלה