פישוט מעגל מעורב

® רן

New member
תחשוב על מים

תחשוב על אגם מים שנמצא במקום גבוה מעל עמק [בחשמל - מקור מתח 230V ביחס לאדמה]. המים לא יכולים "ליפול" למטה כי יש סכר [נתק מוחלט בין הדקי מקור המתח] עכשיו מישהו מחבר צינור מים דק (כמו מרזב), ודרכו נשפכים המים למטה. בצינור מורכבת שבשבת שמסתובבת מזרימת המים. הנה לך צרכן. על הצרכן יש הפרש פוטציאלים, ודרכו זורם זרם, ממש כמו בחשמל. ככל שהצינור יותר עבה [בחשמל: התנגדות יותר נמוכה] יזרמו יותר מים. אם מישהו ישבור לגמרי את הסכר [בחשמל: יחבר בחוט בעל התנגדות אפסית את הדקי מקור המתח], כל האגם בבת אחת יפול למטה, תוך כדי שהוא הורס כל מה שבדרכו. האנלוגיה ברורה?

Frixbe

New member
עשיתי עוד מעגל מקבילי

הכל הולך בסדר עד שאני מגיע לנקודות C D Z בקטע העליון הימני. R2+R3 מקבילים ל-R4. לפי (שניהם AB) R9+R8 מקבילים ל-R7. לפי (שניהם ED) R5+R6+ED מקבילים ל-R10+R11 (שניהם BD) R14 מקביל ל-ענפים ABCD/ABED. פה אני תקוע עם ה-3 צמתות מצד ימין למעלה C-D-Z, לא יודע לאן לשייך מה. take your time אני כבר שואל יותר מדי אני יודע.

Frixbe

New member
תיקון תמונה

המעגל שאני עשיתי הוא בתוספת נגד R16 בין A-Z כדי שלא יהיה קצר.

shaiby

New member
אני חושב שטעית בציור :

1. הנקודה A לא יכולה להיות גם מימין וגם משמאל לנגד R1 . 2. איכ קוראים לצד החיובי של מקור המתח ?

Frixbe

New member
נכון כתבתי Aבטעות מימין ל-R1 ../images/Emo163.gif

תתעלם מה-A שם

Frixbe

New member
פישטתי למעלה

תחת הכותרת "עשיתי עוד מעגל מקבילי" אבל נתקעתי לקראת הסוף

shaiby

New member
זה לא נקרא לפשט.

"לפשט" משמעותו להביא למצב שיש במעגל התנגדות אחת שקולה להתנגדות שרואה המקור במעגל המקורי.

Frixbe

New member
פישוט

העברתי מהדף אל המחשב
הבעיה היא שמנקודה C יש חיבור אל R13 ואני לא יודע איך להסתדר משם

Frixbe

New member
תיקון הפישוט

טעיתי עם מספור הנגדים ושכחתי להציב את נקודה C אז הנה המעגל הנכון שמצורף

shaiby

New member
באמת מעגל גועל נפש ../images/Emo13.gif

מי שחרב לך את הכל הוא דווקא R14. בלעדיו - העסק פשוט. איתו - העסק מסובך. כדי לפתור עם R14 במעגל - אין לי שמצ של פתרון אלגנטי למעט המרת כוכב למשולש. יתכן שיש משהו יותר אלגנטי - לא עולה לי עכשיו.....

Frixbe

New member
כוכב משולש אני לא אמור לדעת אז..

הורדתי את R14 מהמעגל. עדיין אני תקוע בפיצול של נקודה C. אני יכול לומר ש-BEDC מקביל ל-BC או לחילופין ש-BED מקביל ל-BCD שזה דבר שונה לחלוטין, אני לא מבין איך אני יודע מאיזה כיוון לגשת במצב כזה. ואז יש את הפיצול של C/D/Z שאני לא מבין איך להתמודד איתו.

shaiby

New member
בשעה טובה ומוצלחת, תראה מה מצאתי..

תוכנה שמציירת מעגלים. עכשיו אפשר להתחיל לעבוד. הנה המעגל המקורי :

shaiby

New member
שלב 1 :

תגיד לי אם יש איזשהו שלב שאתה לא מבין מהמעברים שעשיתי :

shaiby

New member
שלב 2 :

הרבה מעבר לזה אי אפשר לעשות - תגיד לי אתה למה....

shaiby

New member
והנה הזרם במעגל :

המתח הוא 10 וולט, וכל הנגדים הם 1 קילו אוהם. מכיוון שהזרם הוא 3.75 מילי אמפר, ההתנגדות השקולה היא : 2666 אוהם.

shaiby

New member
והנה הזרם במעגל :

המתח הוא 10 וולט, וכל הנגדים הם 1 קילו אוהם. מכיוון שהזרם הוא 3.75 מילי אמפר, ההתנגדות השקולה היא : 2666 אוהם.

למעלה