פירמוט/שחזור מחשב |help|

patagonia

New member
פירמוט/שחזור מחשב |help|

המחשב שלי בן שנה וחצי, נייד, קיבלתי אותו חייה רעה, ועכשיו הוא מאוד חולה... אני רוצה לפרמט אותו כי כנראה עשיתי בלגן עם התקנה של כל מני תוכנות חינמיות וכאלה. (זיכרון מקומי של 1.8 GB והוא מזדחל לו...) עכשיו, יש לי עד המחשב WINDOWS XP PRO, עם מספר סידורי חוקי, אבל אין לי דיסק. אני גם לא מכירה אנשים שיש להם את הדיסק. מה אני יכולה לעשות בעצם כדי להתקין חזרה XP PRO? יש אפשרות להוריד מהאינטרנט, לצרוב ואז להתקין? יש לי גם XP HOME EDITION (חוקי לחלוטין) כולל דיסק ומספר סידורי. זה יכול לעזור לי איכשהו? עוד משהו... המחשב הגיע עם כל מני תוכנות של thinkventage. אני יכולה להוריד אותן חינם באתר של Lenovo? זה כמו דרייברים? (שלחו אותי מפורום "מחשבים-חומרה ותוכנה", ואמרו שיכול להיות שיש אפשרות לשחזר את המערכת מהיום בו קיבלתי את המחשב... הלוואי...! :) ) ממש תודה :)

RoyBO

New member
אמורה להיות מחיצה נסתרת של התקנת XP

עם עליית המחשב ללחוץ על אחד הFים המיועדים להיכנס לתפריט השיחזור. אמור גם להיות כפתור על המחשב שמכניס אותך לשיחזור הזה, אין לי לנובו אז לא מכיר.

RoyBO

New member
חכה שקובי שיש לו את המחשב יכתוב איך עושים את

מה שציינתי קודם.

kobi 23

New member
היי אורנה

אני לא זוכר בע"פ את כל הליך השחזור ,למרות שכבר עשיתי זאת הרבה פעמים. אבל בגדול את צריכה להפעיל מחדש את המחשב וברגע שיש לך את מסך הפתיחה (שכתוב בו THINKPAD)ממש בהתחלה ללחוץ על הכפתור הכחול "THINK VANTAGE". שם את תראי כמה אופציות ,בינהם "RECOVERY" .את צריכה לבחור בה ולעקוב אחרי ההוראות שתקבלי. באחד המסכים תהיה לך אפשרות בחירה בין כמה סוגים של RECOVERY ,את צריכה לבחור באפשרות של "שחזור למצב בו המחשב יצא מהמפעל" (או משהו בסגנון) המצב הזה ישחזר לך את כל המחשב למצב חדש לגמרי וזה הליך ארוך יחסית.אך אם יש לך בעיות הוא הכי טוב כדי להיפטר מכל הדרעק במחשב. במצב הזה המחשב משתמש במחיצה הנסתרת שרועי היקר כתב לך למעלה.ולשם המטרה הזו המחיצה בדיוק קיימת. אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור (בתוספת תשלום סמלי : ) )

kobi 23

New member
נ.ב חשוב ביותר

אם יש לך מסמכים חשובים , תמונות וכו' את חייבת לעשות לך גיבוי משום שהכל כולל הכל ימחק לך מהמחשב. אפילו השם משתמש שלך בווינדוס יימחק ותצרכי לרשום אותו מחדש לאחר השחזור

patagonia

New member
לא הצלחתי :(

מצטערת על ההחלפה של שמות משתמש... הייתי על מחשב אחר בבית
קודם כל ממש תודה על התגובה. ועכשיו, עשיתי מה שאמרת, עד הקטע של ה-recovery, ושם נתקעתי. אני מקבלת הודעה שהמחשב לא מצליח לאתר את ה-mass storage device... אז כשאני נותנת פקודה להגדיר אותו אני מקבלת הודעה שהמחשב לא מוצא floppy drive to load OEM...
אני יכולה לתאר לעצמי מה זה אומר (ממש בערך). מה עושים?

bar666xp

New member
פונים לשרות

כניראה שמחיצת האיחזור נפגמה. אם יצרת את פאק הריקוברי {CD'S} אפשר לנסות דרכו/איתו. אגב זה מחשב שלך או דרך חברה? אם דרך העבודה צרי קשר עם מחלקת המחשוב יתכן כי מוגדר ADMINISTRATOR ואת מוגדרת כUSER.

kobi 23

New member
בר כתב מה שאני חשבתי

כנראה שיש בעיה במחיצת השחזור , תפני לשירות יבמ

patagonia

New member
אני אנסה. תודה ../images/Emo13.gif

תגידו, זה הבדל גדול בין שחזור מחיצה ופרמוט? למה בעצם אני מעדיפה לשחזר ולא לפרמט?

יאיר B

New member
השחזור גם מפרמט.

פירמוט לבד אומר רק מחיקה של הדיסק הקשיח. אחר כך צריך להתקין לבד את כל התוכנות (שזה מערכת הפעלה + דריבירים + תוכנות נלוות של המחשב). השחזור עושה הכל לבד באופן אוטומטי.

patagonia

New member
הממ... מאוד מעניין מה שאתה מספר לי כאן ../images/Emo13.gif

טוב. תודה רבה רבה על התשובות! אני אחשוב כבר מה יהיה יותר קל: לפרמט לבד או לרדוף אחרי יבמ
אגב, אם אני מפרמטת לבד, אז זה גם סופה של המחיצה הנסתרת הזאת? כלומר, אני לא אוכל לעשות שחזור אליה בעתיד?

יאיר B

New member
צריך לפרמט עם תוכנה יחודית כמו פרטישן מג'יק

למשל. התוכנה תראה לך את כל הכוננים שיש במחשב ואז תוכלי לבחור מה לפרמט ומה לא.

bar666xp

New member
המחיצה זה איחזור למצב יצרן...

בגדול בסוף ההליך על המחשב יהיה מערכת הפעלה וכל התוכנות של היצרן כמו שקיבלת את המחשב.. כולל את תוכנת האיחזור וכו'... כולל כל הדרייברים בקיצור המחשב כמו שרכשת אותו... לדוגמה פורמט במחשבים בעלי דיסק SATA מצריך כונן דיסקטים ו/או הטבעה של הדרייבר SATA לתוך דיסק ההתקנה... ולאחר הפורמט צריך להתקין את הדרייברים וצריך שלפחות דרייבר הכ.רשת יהיה זמין אחרת אי אפשר יהיה להוריד עדקונים ואת כל הדרייברים לרכיבי המחשב... בקיצור איחזור זה כאילו פורמט + התקנת הדרייברים ושות מחדש.

bar666xp

New member
יש ללחוץ על מקש הTHINKVANTAGE מיד בהפעלת...

המחשב {לפני שWINDOWS מתחיל לעלות כלל}.... צריכה לעלות תוכנה של לנובו/IBM ובתוכה יש בין היצר שיחזור למצב יצרן.

למעלה