פירות

אבו זקן

New member
פירות

עוד קצת מוקדם לחגוג אבל יש תקוה: לפי מחקר חדש מדנמרק, חולי T2DM שצרכו יותר פירות לא העלו את ה HBA1C שלהם ולא את משקלם. הייתי יותר שמח אלמלא ההערה הבאה מהמחקר: "At baseline significantly more subjects were taking oral antidiabetic drugs (OADs) on the high-fruit diet than on the low-fruit diet".

(אין לראות בהודעה זאת משום עידוד לצרוך יותר פירות ממה שדיאטנית/רופאה שלכם המליצו. מחר אולי יתפרסם מחקר עם מסקנות הפוכות)

תומרונתם

New member
מנהל
אז בקיצור מה שהם אומרים

זה - מי שלוקח תרופות יכול לאכול פירות וזה לא מזיק ל-A1C...

(לא קראתי את המאמר).

ladybug4NLP

Active member
זה ממש-אבל ממש בולשיט-אני רק מריחה פירות

והערכים עולים לי גבוה. וזה לא משה (בדרך כלל) איזה פירות חיים.

אז כראה שזה גם אינדיבידואלי מאד

ואני אוכל ביום 5-6 מנות פרי מכל הסוגים.

והסוכר לא מרגיש אותם. אז זה ממש, ממש לא בולשיט.

ladybug4NLP

Active member
כנראה אתה עושה קומפנסציה עם אינסולין

אני על גלוקופז' בלבד

אבו זקן

New member
כמו שאמרת

נראה שזה משתנה מאדם לאדם. עפ"י התיאוריה שאני מכיר הפרוקטוז אמור להגיע מהר לכבד שם הוא הופך לגליקוגן (אלא אם כן מדובר בכמות גדולה מדי). ייתכן שהמנגנון הזה אצלך לא עובד טוב מסיבה כלשהי.

אני צריך כבר להתגבר על הפחד מדקירות ולהתחיל למדוד מה אכילה של פרי או שניים עושה לי.

אבו זקן

New member
תודה

הבנתי את זה מהודעות קודמות בפורום. הבעיה היא שכל פרי ידרוש דקירה משל עצמו ואני עדיין דוחה את רכישת הגלוקומטר..

אולי כאן המקום לשאול: איזה מומלץ? יש כאלה שכואבים פחות מאחרים?

ladybug4NLP

Active member
ממליצה על פריסטייל +מחטים דקים

במכבי המכשיר חינם

גם לי היתה פוביה של מחטים. בעלי נאלץ ללכת אתי כל חודש בבדיקת דם בהריון.
לא עוד! (נכון שמאחר וטיפול בטראומה זו אחת מהמומחיויות שלי אז עשיתי לעצמי גם טיפול

היום אני צריכה לריב עם הקופה מאחר והם לא מוכנים לתת יותר מחבילת סטיקים אחת לחודש.

המכשיר קטן, קל לשימוש, המחטים דקיקות ואם יש בעיה (בדרך כלל אין) אז גולן הסוכן של החברה הם ותני שרות ברמה גבוהה.

ועוד משהו:
בדיקת שעתיים אחרי אכילת פרי כלשהו לא באמת תתן את התשובה כי חשוב מה אכלת עם הפרי או לפעמים רק הפרי , ככה שהדיקה לריכה להעשות לדעתי
במצב הרגיל והשוטף של אכילת פירות,
ז"א אם אתה תמיד מתכנן לאכול פירות ורק פרות בארוחה, או שזה בצרוף לארוחה ואז השאלה היא איזה וכמובן איזה סוג של פרי.

מכל מקום בהצלחה והרבה בריאות

אבו זקן

New member
תודה לך

את הפרי אני נוהג לאכול בלי שום תוספות בתור ארוחת ביניים אחה"צ. ביום של אימון אני אוכל גם פרי אחד מיד לאחר האימון, בערך 20 דקות לפני ארוחה גדולה יותר של פחמימות וחלבונים. מן הסתם אדקור את עצמי רק פעם אחת אחרי הארוחה הגדולה
(ובפעמים הראשונות גם מיד אחרי האימון כדי לדעת מה הוא עושה לסוכר שלי. אני מתאמן אינטנסיבי אירובי + אנאירובי).

IrisPeleg

New member
גם אני ממליצה על פריסטייל

אגב, הדוקרן של Accu Chek אומנם עולה כסף אך הדוקרנים שלו הרבה יותר עדינים.

אני משתמשת בגלוקומטר של פריסטייל ובדוקרן של Accu Check.

עוד כמה סיפרו לי על הקומבינציה הזאת.

מומלץ.

IrisPeleg

New member
אפשר להבין.

לנשום עמוק. עם הנסיון תתרגל.
בלי זה לא תגיע רחוק.

בהצלחה

בשנים הרבות שהייתי על גלוקופז' וגלובן....

אכלתי לחם צר ופירות לחץ, והסוכר היה בוכה

למעלה