פירות

פירות

מה ההשלכות\נזק מאכילת פירות בכמות יותר מ3 ליום, בערך 3-7 פירות ביום? מה המקסימום באמת? היתי אצל דיאטנית מקופ"ח שהגבילה אותי ל3 פירות ביום, אבל מצד שני רשמה לי 3 מנות מוצרי חלב למרות שרגישה אליהם. הדיאטנית המליצה לי לאכול יוגורטים של יופלה בטענה שהם דלי לקטוז, וגבינות קשות וקוטג' (אני שונאת בשר ואוכלת לעיתים נדירות). הבעייה שמאוד אוהבת פירות וירקות אבל מגבילה ירקות כדי לא להתמלא מהם (רוצה לעלות קצת). לא צורכת מספיק חלבון לפי הנחיות (30-40 גרם ביום טוב). לגבי פירות, זה קל לאכול מהם הרבה אם אוכלים ללא קליפה כמו תפוח ללא קליפה, מלון, אבטיח, בננה.. אבל יוצא מצב שרוב הקלוריות שלי באות מפחמימות וזה על חשבון מעט חלבון, מעט שומן (אגוזי מלך, אבוקדו)

ההשלכות של אכילת פירות בכמות גדולה יחסית

היא כמות גדולה של סוכר, סיבים ויטמינים ומינרלים שסוג הפירות שתוכלי עשיר בהם. תאכלי פירות אם את אוהבת אותם, אם אין לך מגבלה רפואית או קלורית על כמות סוכר מהפירות., אין בהם רע רק טוב. בעקרון, אני בעד שתהני מהאוכל שלך ואז העליה במשקל תבוא כבונוס. מה דעתך?

תשובה

בעקרון אם את בריאה לא אמור להיות נזק מאכילה של יותר פירות ליום. לגבי החלבון - מה עם טופו, קטניות, ביצים? אם התפריט לא מתאים לך את צריכה לחזור לדיאטנית ולראות מה אפשר לשנות.

תודה!../images/Emo141.gif

אוכלת כל יום מלון שלם + 1-2 אפרסק. בינתיים ראיתי השפעות מזה... ולגבי החלבון- כל יום 2-3 ביצה, טופו. לא אוכלת קטניות. אני לא יכולה לחזור לדיאטנית. היא דוחפת לי 3 מנות מוצרי חלב ביום למרות שרגישה, למרות שזה לא מוסרי ולא הכרחי, וגם מבחינתה בשר\דג כל יום זה חובה והיא לא מוכנה לוותר לי עליהם, כל פגישה ממלווה בסוג של וויכוח אידיאולוגי אז לא רואה טעם..מעבר לכך שהתפריט גדול מידי בנפח וכמויות ולא ריאלי לקיבולת.

למעלה