פירות יבשים ????

yulikz

New member
פירות יבשים ????

לאחר קריאת הכתבה ב- ynet די נלחצתי ... חשבתי שאני שומרת על עצמי כמו שצריך ... האם זה נכון שבפירות יבשים יש גלוטן ? ??????

נצר1

New member
תלוי באופן שבו יובשו....

אני יודעת מנסיוני, שתאנים ובננות הרבה פעמים מיובשים בשיטה של ייבוש במגשי קמח (שסופגים מהם את הנוזלים). גרעיני חמניה, דלעת ואבטיח, הרבה פעמים ניקלים בתערובת של מים+קמח+מלח, על מנת שהמלח ידבק בחום של התנור (אבי ז"ל היה קולה לבד גרעיני חמניה גם בשיטה הזו). ברוב הפעמים הדברים היחידים שידעתי שמותר לי היו תמרים, צימוקים ומשמשים

meitush123

New member
בארץ הפירות המיובשים לרוב בלי קמח

בגלל נושא הכשרות לפסח

נצר1

New member
לא נכון../images/Emo46.gif

כל מה שכתבתי היה על סמך הידוע לי מהארץ. זה נכון, שאם תקנה בפסח פירות יבשים כשל"פ, אז תוכל להיות בטוח שהם בלי גלוטן, בדומה לאבקת מרק כשל"פ...

shavririt

New member
פירות יבשים אינם מכילים גלוטן אבל..

יש פירות כמו דבלים (תאנים מיובשות) אשר טבולות בתוך אבקת סוכר מעורבת בקמח, וזה כמובן מכיל גלוטן. לכן מומלץ לשטוף היטב את הפירות היבשים לפני האכילה. אפשר לייבש ולאחסן במקרר (האבקה מיועדת לשמור על הפרי יבש שלא יקבל לחות ודביקות).

נילוס11

New member
האם יש מישהו מוסמך שיענה על השאלה

כי ההיגיון אומר שבפירות יבשים אין גלוטן? האם זה באמת נכון או שזו היתה טעות ?ואולי באיזה מהם באמת יש?

Lihi05

New member
אין כאן מישהו "מוסמך" שיכול לתת לך

תשובה "מוסמכת". כמו ששאר העונים לשאלתך אמרו, יש חברות שמוסיפות קמח בשיטת הייבוש או כאלו שמקמחות את הפירות היבשים (אפשר לראות זאת בעיקר בתאנים). תבדוק אם בספר העמותה מופיעים יצרנים שנתנו אישור אם מוסף קמח בתהליך או תשאל בעמותה עצמה או פנה אל שירות הלקוחות של היצרן עצמו.

למעלה