פירות יבשים

tzuky1

New member
פירות יבשים

אני רוצה להתחיל לצרוך פירות יבשים במקום חטיפים וממתקים שעד היום היו מנת חלקי.... וברצוני לדעת את כמות הפירות היבשים שניתן לצרוך ביום... אני בעיקר אוהב משמש מיובש, צימוקים, אננס מיובש ותאנה מיובשת.... אשמח להכוונה בתודה מראש
צוקי

הם בריאים מאוד

זה שיש בהם הרבה שומן לא הופך אותם לפחות בריאים. רק ליותר עשירים בקלוריות ומי ששומר יאכל במתון. משהו שעשיר בשומן לא הופך אותו ללא בריא או קצת בריא. דווקא האגוזים המסוימים האלו הם עשירים באומגה 3 וזההופך אותם ליותר בריאים וחיוניים מכל מקור שומן אחר. במיוחד בתפריטים בישראל שדלים מאוד באומגה 3 ועשירים באומגה 6.

כמו ש*כתבתי*,

הם אכן בריאים, אבל רצוי לאכול מהם בכמות קטנה בגלל השומנים.כתבתי שהכוונה ב כותרת "קצת בריא"- שאם אוכלים אותם בכמות קטנה, זה בריא, ולא שהם קצת בריאים.

פירות יבשים לא ממש בריאים

כי יש בהם המון סוכר. עדיף פירות חיים. לא יודעת עד כמה פירות יבשים יותר בריאים מחטיף דגנים, למשל (שגם הוא לא ממש בריא).

tzuky1

New member
פירות יבשים

זה שיש בהם הרבה סוכר זה לא אומר שהם לא בריאים, סוכר זה לא דבר רע, רק צריך לאכול מהם בכמות מדודה.... דבר נוסף, לפירות יש דברים אחרים שמעלות את הערך התזונתי כמו ויטמינים , מינרלים, אנזימי עיכול ועוד.... אבל בגלל שריכוז הסוכר בפירות אלו גבוה, רציתי לדעת כמה מותר לאכול מהם במשך היום? האם ישנו שילוב מסוים של פירות יבשים שעדיף על אחרים? אשמח לתשובה כל טוב

tzuky1

New member
סוכר זה בהחלט לא דבר רע!!

מדוע את אומרת שסוכר זה דבר רע??? אדם צריך לדעת לצרוך את הכמות הנכונה... ברור שאם אדם יאכל סוכר בכמויות גדולות אז זה יהיה דבר רע כמו גם צריכה גבוהה של חלבון ושומנים!! הפירות שאני צורך הם פירות יבשים ללא כל תוספת סוכר מעבר למה שיש להם.... בכל מקרה, אשמח אם מישהו/מישהי יענו לשאלתי בבקשה... מהי הכמות המומלצת לצריכת פירות יבשים ביום? תודה רבה ושבת שלום :)

Tal_Ya_Tal

New member
אם ברצונך לאכול פירות יבשים למען בריאותך צוקי

כדאי שתרכוש פירות אורגניים. אחרת, כמות הגופרית שיש בפירות יבשים שקונים בשוק/סופר/ חנויות התבלינים, יכולות להחליא אותך ולא להבריא. דבר נוסף, מרבית הפירות המיובשים עוברים תחילה חליטה במים רותחים ואחר כך טבילה בחומצה כלשהי, או בסוכרים כלשהם (במקרה הפחות חמור זה דבש-שגם הוא ברובו כיום לא טבעי). לכן, כדאי להקפיד על פירות יבשים אורגניים. תמצא שהצבע של המשמש המיובש האורגני, שונה לגמרי מצבעו הכתום והמלאכותי של המשמש המיובש שבודאי אליו התכוונת. אותו הדבר הוא עם צימוקים. לגבי אגוזים בכלל, אגושי מלך עשירים בחלבון ובאומגה 3 (שהם חומצות שומן) וגם בחומצות שומן אחרות. לא כל שומן מזיק לבריאות. השאלה כמובן היא בכמות. אני למשל ניזונה רק משומנים מן הצומח ולכן מרשה לעצמי לאכול כ 20 אגוזים ביום. (בדרך כלל בסלט, או ביחד עם 100גר' תמרים מיובשים(א-ג-ב, התמרים הם היחידים שהייבוש שלהם טבעי. וגם, במחקרים גילו שאכילת 100 גר' תמרים ליום אינהמעלה את הסוכר בדם, אלא אפילו מומלצת לסכרתיים.) ומסייעים גם למניעת טרשת עורקים. אז כך צריך להתכל עליהם ולא על כמויות הסוכר והשומן. תלוי מהו מקור השומן והסוכרים . זה משמעותי הרבה יותר מבחינה בריאותית. L&L TALYA

פירות יבשים - תשובה

שלום רב, בגדול גם פירות יבשים הם סוג של ממתק אבל זה עדיף בהחלט מכל מיני חטיפים שאולי היית צורך. מבחינת הדרכה - לא ברור לי בדיוק למה אתה מתכוון. כמות הפירות היבשים שאפשר לצרוך ביום תלויה במצבך הרפואי - אם יש סוכרת, טריגליצרידים או אם רוצים לרדת במשקל אז צריך להגביל את הצריכה בהתאם להוראות דיאטנית במידה ולא - 2-3 פירות יבשים ליום זה בסדר. בברכה נטלי

למעלה