פירות העונה

אימלה1

New member
פירות העונה

יש לי במקרר משבוע שעבר המון פירות (אפרסקים, משמשים, שזיפים, תפןחים, ענבים) ואני רוצה להכין איתם עוגות לשבת או אולי משהו אחר .. ממש חבל לי לזרוק יש לכן רעיונות? הסתכלתי במאמרים וגם לחיפוש נכנסתי אך לא מצאתי משהו שגירה אותי.. אגב אם אפשר בלי מתכונים עם בצק בתחתית אני לא אוהבת את העוגות האלו. תודההההההההההההההההההההההההה

pirge

New member
עוגת פירות העונה בחושה ונפלאה

אני הכנתי את העוגה עם קופסת קוקטייל פירות גדולה,אבל כמובן, שעם פירות העונה העוגה תצא יותר מיוחדת.יש לוודא שהפירות מתוקים ועדיין טובים ולא רקובים או מצ'וקמקים. לקלוף ולחתוך לחתיכות בינוניות. עוגת קוקטייל פירות וקוקוס---עוגה בחושה מקור:פירגה תראו מה שהכנתי היום מקופסת שימורי פירות גדולה שנמצאה מיותמת במזווה. טעימה , נימוחה, מפתיעה. שמים בקערה גדולה: 4 ביצים טרופות קלות במזלג את כל תכולת הקוקטיל –כולל הנוזלים—(820 גרם) אפשר להוסיף חופן צימוקים מעורב באגוזים . ( או קופסה קטנה של חתיכות פירות מסוכרים) 2\1 1 כוסות סוכר 2 סוכר וניל \ כפית קינמון\ גרודת לימון\תפוז 2 כפות ליקר פירות לטעם - לא חובה כוס קוקוס כוס שמן 4 כוסות קמח תופח מערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה. יוצקים על ניר אפיה בתבנית 27X33 ע מ ו ק ה. אפיה בחום 175 כ-45 דקות. טעים עם גלידה\קומפוט\מרק פירות\סלט פירות במקום הקוקוס ניתן להוסיף 3-4 כפות קמח תופח. תהנו.

אמא'לה................./images/Emo12.gif

העוגה הזאת נראית טעימה להפליא.. מקסים ואיזה רעיון נהדר..הפירות האלו.. אין עלייך, פירגה'לה

pirge

New member
רקדנית, הבאתי אותה לפני שבוע או יות

יותר, וחלק מהבנות הכינו אותה. היתה התלהבות.
כל אחת הוסיפה ושינתה והתוצאה מרהיבה אצל כולם. תהני חמודה.

dafdaf

New member
עוגת פירות קייצית ../images/Emo42.gif

עוגת פירות קייצית/dafdaf עוגת פירות קייצית 2-3 כוסות של פירות העונה חתוכים לקוביות 3 ביצים כוס סוכר כוס וחצי קמח תופח גביע יוגורט/אשל/לבן כפית תמצית וניל 3/4 כוס שמן קצת קנמון מקציפים את הביצים (עם מקצף ידני) עם הסוכר, מוסיפים את השמן, הוניל, הקמח, היוגורט והקנמון, מערבבים לבלילה חלקה ומוסיפים את הפירות. מעבירים לתבנית 24 משומנת (או תבנית קוגלהוף) ואופים בתנור מחומם 180 מעלות כ- 45 דקות (רצוי לבדוק מה המצב אחרי 35 דקות) בתאבון...

דרומית73

New member
העוגה נראית נהדר. אני רוצה

להמיר את הקמח התופח בקמח מלא, איך לעשות את זה?

dafdaf

New member
לדעתי זה יתן תוצאה קצת "כבדה"

אבל בכל מקרה אם את ממירה אז תוסיפי כפית אבקת אפיה וחצי כפית סודה לשתיה, זה יתן לעוגה אווריריות.

אילנית12

New member
דרומית73,את יכולה להמיר חצי מכמות,

הקמח ,עם קמח מלא, אני כמעט כול עוגה בחושה עושה כך.

אימלה1

New member
טוב.. 3 עוגות בתנור אבל...

אני בטוחה שיצא טעים הריח פצצה. אבל עדיין נשארו לי המון מה עוד אפשר לעשות? אגב שמתי בעוגה רק נקטרינות ואפרסקים והפירןת במצב טוב מאוד רק שאבי היקר דאג לי לאספקה מחודשת(שיהיה בריא כמות גדולה שוב.. הוא שוכח שאנחנו רק זוג + תינוקת בת 3 חודשים...)

ETK18

New member
למה שלא תכיני את מרק הפירות של פירג

מרק קיצי ומרענן. " מרק פירות ליום יום (לא חגיגי)ו pirge ו אצלי קבוע יש 2 קנקני ענק מלאים במרק פירות. בקיץ פשוט ליום יום בלי פיצ'יקריי מיוחד. לוקחים סיר ענק של מרק. ממלאים רבע סיר בפירות --- מקולפים במידה וצריך - כמו: תפ"ע, אגסים.... ענבים שזיפים אפרסקים,משמש......- לגלען את הפירות ..... ממלאים את הסיר במים כמעט עד הסוף. מ ר ת י ח י ם . ומיד מיד מיד מכבים את האש.ברגע שרותח סוגרים. אחרי 5 דקות מכניסים לסיר: תכולה של שקית אחת ג'לי באיזה טעם שרוצים. ומערבבים היטב שהג'לי יימס. ממתיקים לפי הטעם. לסיר גדול מאד - מתחילים עם חצי כוס סוכר וטועמים. מערבבים היטב. מקררים. לשמור במקרר. ת ע נ ו ג.... אפשר להכין עם תחליף סוכר ועם ג'לי דיאט. תהנו. "

גלית2006

New member
וככה הוא נראה אצלי בכוס - יאמי../images/Emo3.gif

תודה, פירגוש! ממש טעים המרק הזה!

אילנית12

New member
פירגוש וגלית,סחטין על המיץ,

פירות. ניראה מרענן במיוחד ,לימים חמים כאלה.

ETK18

New member
עוגת קוקטייל הפירות של פירגה בתנור

מחכה ומצפה לה...... אתי

ETK18

New member
YYY איזו עוגה פצצה - טוב לקיץ עם

גלידה ולחורף עם תה..... גבוהה מאד ולכן לקח הרבה זמן לאפות אותה והקרום מלמעלה YYYYY פירגה - שאפו שבת שלום

pirge

New member
אין צורך לאפות את העוגה הרבה

אני השארתי אותה חומה בהירה וכך היא נשאר לחה ונימוחה. ראי תמונה. חן חן על חוות הדעת וההמלצה לעוגה פצצה.

למעלה