פירות בהריון

תלמ 300807

New member
פירות בהריון

הי רציתי לדעת אם יש בעיה עם אכילה מרובה של פירות בהריון ובכלל. הרבה זה אומר ביום למשל-2 אפרסקים גדולים ,2 שזיפים ,תפוח ומנגו בינוני-גדול תודה

תלמ 300807

New member
ובקשר למנגו ,קראתי את השרשור המצ"ב

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=24&msgid=67955933&archive=1 ורק אציין שאני צורכת רק ברזל וחומצה פולית ואין בתוסף ויטמין A

0 אור 0

New member
אני לא מומחית בתזונה אבל הייתי בהריון

וזללתי הרבה פירות ויצאו לי יופי של ילדים בהצלחה

תלמ 300807

New member
תודה לגבי הפירות כנראה בסדר אבל

מה לגבי המנגו ? לא מסוכן כל יום אחד ?

0 אור 0

New member
אני אישית לא אוכלת מנגו ושאר

הפירות הטרופיים, אבל לדעתי אם את לא רגישה להם כשאת לא בהריון, אז לא צריכה להיות בעיה בהריון דוקא. כדי להיות בטוחה כדאי לפנות למטפל שמתמחה בתזונה (אולי במסר אם הם לא עונים בפורום)

hal767

New member
המנגו הוא פרי מעולה בתנאי

שהוא מגידול אורגני ונאכל כשהוא בשל לחלוטין. הוא מזון קל לעיכול ועשיר מבחינה תזונתית. אין הגבלה בכמויות, למעט ההרגשה הטובה. אפשר בהחלט לאכול יותר מאחד ביום, אם את מרגישה טוב עם זה. מנגו הוא מזון בריא, לא תרופה. אין צורך לחשוש מאכילת מזון טבעי ובריא אם אכילתו מיטיבה איתך. כמו את יתר הפירות, חשוב לאוכלו על קיבה ריקה, ולא קינוח.

hal767

New member
פירות אוכלים על קיבה ריקה כי

הם אינם מתעכלים בקיבה,אלא רק עוברים דרכה, ואפילו מהר, בדרכם לתריסריון. אכילת פירות אחרי ארוחה, כשהקיבה מלאה בה, משהה אותם שם, ובטמפרטורת הגוף, בתנאי לחות וחומצה וכלי קיבול סגור [הקיבה], הם תוססים. התסיסה מייצרת אלכוהול וחומצות רעל שונות, וכמובן אובדן הערך התזונתי של המזון. יש לכך השלכות רבות לגבי שיבוש ופגיעה במערכת העיכול ובעצם בגוף כולו. זאת באמת אחת הדוגמאות לפגיעה בבריאות כתוצאה מאכילה לא נכונה. תורת צרופי המזון, אותה הפיץ בעולם ד"ר הרברט שלטון, מסבירה בהרחבה ובצורה מדעית את הנושא. תורה זו היא אחת מאבני היסוד של עקרונות התזונה הטבעונית הנכונה, אבל היא נכונה לגבי כל תזונה. אני ממליץ ללמוד וליישם את התורה הזאת. ויטמין A במזון הטבעי, כגון המנגו, אינו רעיל, גם עם מפריזים בו. הוא מאוזן היטב ע"י כל יתר היסודות הדרושים לכך, להבדיל מזה הנמצא בתוספים. מזון טבעי כנ"ל גורם לתאבון טבעי, וכשהגוף חש שאינו זקוק לו יותר, הוא מאותת לך שעליך להפסיק לאוכלו. אז ייתכן שבתקופה מסויימת תרבי באכילת המנגו בחשק רב, אבל כשישבע הגוף ממזון זה, הוא יאותת לך, באמצעות ההרגשה, להפסיק או לצמצם באכילתו.

תלמ 300807

New member
וכמה זמן לא לאכול לפני אכילת פרי? מה הכוונה

קיבה ריקה ? ותודה על ההסברים

hal767

New member
זה תלוי בסוג ובכמות המזון

אחרי ארוחה המכילה מזון עמילני, רצוי לחכות כ- 3 שעות. אחרי ארוחה המכילה מזון חלבוני, כדאי לחכות כ-4 שעות.

למעלה