פירוש שפוספס

פירוש שפוספס

שאלתי אם יתקיים היום הקורס שלי בחיפה. יום חמישי אמרו שיקיימו אותו השבוע. קיסרית + קוסם הייתי משוכנע שיתקיים, בסוף התקשרתי והם החליטו לא לקיים. שוב אני מוצא ביטוי לצד הפאסיבי של הקיסרית (עם הכריות הנינוחות). היום הייתי מפרש את זה כפאסיביות וחוסר מוכנות לקחת סיכונים (קיסרית) מביאים להחלטה מחודשת (קוסם) לא לקיים את הקורס... האם מישהו היה רואה את זה אחרת?

צ ל י ל 8

New member
התשובה נראית חיובית ביותר ../images/Emo4.gif

בגלל זה אני לא בעד שאלות של כן ולא. הן לעולם לא מדוייקות, ובטח לא נותנות תמונה נכונה.

starot

New member
ואני קראתי באיזה מקום פירוש

לקוסם שאומר שישנו הפוטנציאל לעשות כל דבר, אולם - באיזה קסם לבחור יבחר האדם עצמו. כלומר קלף של פוטנציאל לעשייה, והשימוש נתון בידי השואל, או במקרה הזה, בידי מי שמארגן את הקורס. מודה שאילו לא ידעתי שהקורס לא יתקיים הייתי מפרשת כתשובה חיובית. וכאן המקום לציין את הקושי שבוודאי כולם מכירים לבחור את הפירוש הנכון מבין המון פירושים, חיוביים ושליליים גם כשהתשובה נתמכת בקלף כמו הקיסרית במקרה הזה.

מצטרפת לחברותיי וגם שואלת

למה שני קלפים ? אם כבר בחרת לעשות פריסה של כן/לא, אז למה שני קלפים ?

כי אני מאוד מאוכזב מקלפים יחידים

ודווקא זוגות של קלפים בדרך כלל עובדים יפה, יחסית לפריסות פשטניות אולי אני יעבור לפריסה משולשת

dmmr

New member
אני לא בטוחה.....

זה נכון שהלך הרוח של התשובה חיובי , אך משהו כאן מפריע לי..... הקלפים שיצאו הם מייגורים ,הארקנה בכירה.... וכולנו יודעם שהמייגורים מייצגים משהו ברמת התהליך ופחות ברמה הפרקטית , התכלסית , כדי להגיד כן מוחלט הייתי מצפה לפחות לקלף מיינור חיובי אחד כדי לתת את הצד המעשי יותר. יתכן שגם אני הייתי "נופלת " בזה ואמרת שכן , אבל הייתי מסתייגת לגבי יום חמישי הזה, זאת אומרת שברמת הרעיון יש רצון לקיים את הקורס אך משום שחסר לי קלף מהארקנה הזוטרה ,אני מבינה שזה לא יתבצע במועד המתוכנן.

דווקא בפירוש שלי

לפי מה שאני רואה בפריסות הקיסרית דיי פאסיבית, ביתית, אוהבת אבל לא כ"כ בראש של עבודה/מאמץ (זה יותר הקיסר). אם ישר פירשתי את זה חיובי לקיום הקורס זה במיוחד בגלל קלף הקוסם והיזמות שלו, לא חשבתי לשלב את שני המשמעויות יחדיו כפי שאמור בפריסת שני קלפים - כל אחד נותן קונטקסט לשני.

dmmr

New member
כן אבל אני מדברת על משהו אחר.

גם הקוסם הוא מייגור , למרות היוזמות שלו עדיין מדובר בקלף מייגור ,היזמות שלו הן ברמת התהליך ,הן לא יורדות לקרקע ,בשביל זה צריך קלף מיינור. ודרך אגב אני רואה את הקיסרית אחרת לגמרה , אבל לא זה העניין....

למעלה