פירוש לפתיחה

tabitha

New member
פירוש לפתיחה

שלום!! אני חדשה כאן ומאד אשמח לשמוע פירושים לפתיחה שעשיתי עבור חברה - הפתיחה הייתה פתיחת שאלה בשאלה האם X תתקבל ללימודים במקום Y? יצא: האם - נסיך המטות X - אביר הגביעים תתקבל - 8 חרבות ללימודים במקום Y - 3 חרבות פוטנציאל - 9 גביעים אני פירשתי לה כמיטב יכולתי אבל אני ממש חלודה, לא קראתי כבר למעלה משנה, אז אשמח לשמוע את דעתכם בתודה ענת

tabitha

New member
תוספת ותיקון

טעות - הכוונה שמול הביטוי לימודים במקום Y יצא הקלף 3 חרבות הפירוש שלי לפתיחה היה כי יש סיכוי כללי חיובי היא אכן תתקבל אך הלימודים עצמם לא יהיו כל מה שהיא ציפתה, במיוחד, פירשתי שהן לא יביאו לפתרון של בעיות שיש לה כרגע בתחום הזוגיות עם בעלה. אביר הגביעים מסמל את זה שהיא רוצה לעבור ללימודים שם מסיבות רגשיות ולא מסיבות מעשיות קרות, 8 חרבות שאין לה שליטה על סיכויי הקבלה שלה, נסיך המטות שהשאלה מבוססת על הרצון שלה לנדוד ממקומה הנוכחי - שוב, אני מאד חלודה וייתכן גם שהידע האישי שלי על השואלת גורפ להטייה של הפירוש. תאריך הלידה שלה הוא 23.11.75. שוב המון תודה מראש על העזרה ענת

שלום לך ../images/Emo140.gif

ראשית לדעתי האישית ניסוח השאלה שלך אינו נכון לפריסה. לשאלה של כן או לא מומלץ להוציא קלף אחד וממנו לקבל תשובה - את מוזמנת לעיין בטבלת קלפים חיוביים/שליליים שצרפתי בענין. ובכל אופן :) - חברתך שואלת את השאלה שלה כיוון שהיא מאוד רוצה לעשות משהו, ליזום, לפרוץ, לשנות (נסיך מטות) חברתך היא אדם שהולך עם הלב שלו אבל באופן רעיוני בלבד. בד"כ היא מתלהבת ונרגשת אבל די מהר מתקררת. הלימודים הללו מאוד מרגשים אותה ויחד עם הרצון לעשות משהו היא משתוקקת להתקבל ללימודים (אביר הגביעים) 8 חרבות לדעתי מסמל את הענין שחברתך כבולה. כמו יודעת שהיא לא תצליח. נכון שהיא רוצה ונכון שהיא נרגשת אבל היא לא מספיק מאמינה בעצמה שהיא מסוגלת לכך. הקלפים מרמזים לכך שאם היא לא תשתחרר מהדעות הקדומות שלה ולא תלך רק עם הלב אלא גם עם ההגיון - האם הלימודים הללו תואמים את כישוריה? - היא לא תתקבל ללימודים הללו וזה יגרום לה למפח נפש כבד (3 חרבות). יש לה את הפוטנציאל להצליח היא רק צריכה לשנות את הגישה שלה כדי אכן להצליח. דבר נוסף - השאלה ששאלת - אם כי הניסוח כפי שאמרתי קודם לכן אינו תואם את הפריסה - היא מדויקת מאוד וטוב שכך. אבל... נראה כי הפירוש שלך אינו אוביקטיבי לגמריי. את מכירה את חברתך היטב ואת סיפור חייה - מערכת היחסים עם בעלה. כעת שקראת את הפירוש שלי מה דעתך? הילה

tabitha

New member
לדעתי את ממש קולעת

תיארתי לעצמי שהפירוש שלי מושפע מהקרבה האישית שלי לעניין - וגם לגבי הפירוש שלך אני ממש מסכימה שאת צודקת, היא בחורה מאד חכמה אבל בשנה האחרונה פיתחה חוסר ביטחון בעצמה שממש כובל אותה (בדיוק כמו 8 חרבות) ומה שאמרת נוגע ממש ללב העניין - שהיא לא מספיק מאמינה בעצמה. העדפתי לעשות פתיחת שאלה ולא פתיחה של כן ולא כי גיליתי שלפעמים הרצון האישי שלי מטה את תוצאות הפתיחה כשמדובר בפתיחה פשוטה כ"כ ורציתי לקבל ראייה קצת יותר מקיפה על העניין. המון תודה על העזרה

וארצה רק להוסיף קצת

מכיוון קלפי האושו. חברתך מוכנה לרענון וחידוש, היא יודעת שמצפה לה משהו נפלא ואכן יש לה את היכולות להשיג זאת, (נסיך האש) היא צריכה לתת אמון בעצמה, זה הרגע להשיל מעצמה את כל הספקות שחוסמים ופשוט לתת אמון כי היא יכולה ומסוגלת לכל דבר שתחשוק (אביר המים). יש בחברתך אשמה מסוימת, היא מאשימה את עצמה על כשלונות העבר, הקלף מרמז לה שאין זה הזמן לכך, היא צריכה להבין כי זה טבעי לטעות אבל צריך לדעת ללמוד מכך ולהמשיך הלאה (8 עננים), אין צורך לשמור את הטראומות מהפגיעות והכשלונות הקודמים, זה הזמן להפשיר ולהמשיך הלאה ולתת אמון בעצמך (3 עננים) הקלף האחרון מרמז לנו כי הסכנה נמצאת בכניסה לשאננות. גם אם חברתך תתקבל ללמודים אין זה אומר כי זה סוף הדרך, זאת רק ההתחלה, כאן אסור לשקוד על השמרים, עכשיו צריך להתחיל ולעבוד ברצינות, ללמוד ולהסכיל מכשלונות וטראומות העבר. עד כאן התוספת שלי לקריאתה של הילה, אך ברצוני לציין כי היה ממש חסר לי קלף הסיכום. גם בבפריסת שאלה נהוג להוציא בסוף קלף סיכום שמרכז בתוכו את כל הקריאה. יום טוב ליהי

ברוכה הבאה ליהי ../images/Emo140.gif

אהבתי את מה שכתבת. אין לי שום ידיעה ו/או חיבור לקלפי אושו... אבל הדברים שכתבת עוררו בי משהו. נו.. אולי אלמד משהו חדש :)

tabitha

New member
קלף מסכם

קודם כל המון תודה ליהי על התוספת, שתעבור לחברה מילה במילה ואני מחזקת את מה שהילה אמרה, זה ממש נוגע. בקשר לקלף המסכם, כן היה קלף מסכם (מה שהגדרתי כפוטנציאל) שהיה 9 מטבעות - 9 קשתות, נדמה לי שזה המקביל שלו באושו. בכל מקרה, בהשראתך, אני הולכת לנסות לעשות את אותה פתיחה שוב, בקלפי אושו ולראות מה יצא. אשמח לשמוע את דעתך על הפתיחה כשאוסיף אותה לכאן תודה שוב

רגע רגע רגע !

לפני שאת פורסת שוב - אפילו שזה בקלפי אושו. לשם מה? הרי קיבלת או יותר נכון חברתך קיבלה תשובה ברורה לשאלתה . לא היה כאן משהו לא ברור נכון? אם תשאלי שוב זה בבחינת הטרדת הקלפים - אפילו אם זה בחפיסה אחרת
את יכולה לשאול שאלות אחרות. למשל... "מה על X לעשות על מנת להתקבל למקום הלימודים" או "מה כדאי ל- X לעשות בתחום הלימודים" - יותר מומלץ לטעמי.

tabitha

New member
פתיחה חוזרת

קיבלתי את המלצתך, הילה ופתחתי לפי השאלה: מה כדאי ל-X לעשות בתחום הלימודים? יצא כדלהלן: מה - המקור (אס האש/מטות) כדאי - שליטה (מלך העננים/חרבות) ל-X - המורד ( הקיסר) לעשות - להביט פנימה (4 מים/גביעים) בתחום הלימודים - המוח (נסיך העננים/חרבות) פוטנציאל (מסכם) - ידידות (2 מים/גביעים) מבחינתי המסר הכללי שאני מקבלת מהפריסה הזו אומר לבטוח בעצמה, ללכת עם האמת שלה, להתנער מן החששות וחוסר הביטחון המנקר של הדעת . אני חייבת לציין כי משמעותו של הקלף המסכם קצת תמוהה בעיני, יתכן כי הקלפים רומזים כי הגיע העת להתבגר ולעמוד על רגליה שלה, לא להתנות את האהבה שלה לבן זוגה בדברים חיצוניים?קלף המורד מסמל אדם שעבר הרבה קרבות בעד האמת שלו והרוויח את הזכות ללכת איתה עד הסוף ולכן שוב מרמז כי עליה להישאר איתנה בדעתה ולעמוד על השלמת המשימה שבה התחילה בדרך זו או אחרת. אני חייבת להוסיף קצת חומר רקע - X לומדת כרגע בתחום שהיא מעוניינת בו רק בחו"ל והשאלה היא אם היא תתקבל להמשיך את אותם לימודים בארץ במקום לסיים בחו"ל. בעלה התלווה אליה למקום לימודיה הנוכחי אבל לא מוצא לעצמו שם עיסוק ומאד לא מרוצה. שוב המון תודה על העזרה של כולם

מצטערת על עיקוב מתן התשובה...

מסתבר שבלילות אינני יכולה להתפנות לקלפים, ילדי אינם מאפשרים זאת. לכן את הפרושים שלי אוכל לתת אך ורק בשעות הבוקר. ולפרוש: הפריסה היא מאוד מעניינת, בהתחלה היה לי קשה לגשת אליה, הדברים לא התחברו לי ופשוט נתתי לזה לזרום ולאט לאט כשפרשתי כל קלף זה פתאום התחבר כמו פאזל.... בבסיס השאלה (מה) רואים בברור שיש כאן התחלה של פרוייקט יצירתי חדש ועל חברתך להשקיע את מיטב האנרגיה שעומדת לרשותה (אס האש). חברתך היא בחורה האוהבת להיות תמיד בשליטה, הקלפים מנסים לרמוז לה כי כדאי להשתחרר קצת ולהיות יותר ספונטנית, השליטה לפעמים מעקבת אותנו בדרכנו והספונטניות משחררת ונותנת ליצירתיות לזרום (מלך העננים). בשם של חברתך הופיע קלף המורד מה שמרמז שיש בחברתך את הפוטנציאל ללכת בעקבות האמת הפנימית שלה אך החששות הן אלה שמונעים ממנה, יש סביבה עדיין כבלים שהיא צריכה ללמוד להשתחרר מהם. כאן הגענו לדעתי לחלק המעניין של הפריסה, במילה לעשות הופיע קלף 4 מים שדווקא מדבר על חוסר עשייה, הקלף מנסה לרמוז לחברתך שאומנם יש מקום להקשיב לדעת הסביבה אך לא לתת לסביבה לעקב אותה בעשיה שלה. עליה אומנם להתחשב ברצונות וצרכי הסביבה אך לדעת לתת לעצמה את המרכז, לעשות מה שהיא רוצה לעשות באמת ולא מה שהסביבה רוצה שהיא תעשה. נסיך העננים הגיע לפריסה כדי להזכיר לחברתך לא להציב מחסומים על הרגש, הרבה מאוד מחשבות משתלטות על ראשה של חברתך, היא מנסה להקשיב להגיון ולנעול את הרגש, נסיך העננים רוצה להזכיר לה כי הרגש הוא זה שיעשה אותה למאושרת ולא ההגיון. לסיכום הפריסה הופיע למענה קלף 2 מים. וקלף זה הוא המושלם לסכם פריסה כל כך מורכבת. הקלף מדבר על הזוגיות, על התקשורת הזוגית, על ההתמזגות של שני אנשים, אך הוא מתריע שלא לאבד בדרך את האידיבידואל. הוא מנסה להעביר מסר חזק, שכדי להיות חברים טובים צריך לדעת לתת את הספייס אחד לשני, כל זוג מורכב משני יחידים. אני חושבת שבפריסה הזאת חברתך קיבלה המון חומר למחשבה. מקווה שעזרתי יום נעים

tabitha

New member
חומר למחשבה

תודה ליהי ואני מסכימה איתך שהיא קיבלה מזה המון חומר למחשבה - מה שמעניין זה שהרושם שאני מקבלת מהפירוש שלך הוא שהקלפים רומזים שעליה להמשיך בלימודיה בכל מקרה ולאו דווקא להגרר להחלפת מקום הלימודים בשל חוסר שביעות הרצון של בן זוגה. נראה לי כי הרגש שממנו היא מנסה להתחבא היא ההרגשה כי מערכת היחסים מיצתה את עצמה, דבר שברור שכואב מאד להודות בו. המצב שלה כל כך מסובך מכל כך הרבה בחינות...הילה, יש אפשרות שתעשי פתיחה לעתיד מערכת היחסים בינה לבין בעלה? תאריך הלידה של 23.11.75 ושלו 4.12.68 - שניהם מזל קשת...אני חוששת שהקרבה שלי למצב גדולה מדי מכדי לפרש פבצורה אובייקטיבית...

למעלה