פירוש לניב

50kilo

New member
פירוש לניב

האם מישהו יוכל לעזור לי ולהביא לי פירוש מילוני לניב "אדם לאדם זאב" או להפנות אותי לפורות שאפשר לקבל כזה פירוש..

Lalinka

New member
אדם לאדם זאב

לא בדיוק פירוש מילוני, אבל קצת על הניב הניב מקורו בלטינית: homo homini lupus est ומי שטבע אותו היה תומאס הובס. משמעותו היא שהאדם הוא האויב המרושע ביותר של האדם. תומאס הובס היה פילוסוף גדול של המאה ה17 והניב הזה המיוחס לו שייך לתורת התפתחות חברתית שבה בחן הובס את האדם המודרני (לתקופתו) המעורב במלחמות והנו בעל אגואיזם מפותח, לעומת האדם הטבעי (מין פרא אציל א-לה רוסו) שיחסיו עם בני מינו היו אז, לשיטתו של הובס, מבוססי צדק ואהבה. אם ברצונך לדעת יותר, אני חוששת שרוב החומר יהיה באנגלית, תחת Hobbes, Thomas (ניסיתי hobbes homo homini בגוגל וקיבלתי כמה תוצאות שבהן אפשר ללמוד יותר על הובס ועל הקשר המשפט.

Amirmel

New member
לא מדוייק

עמדתו של הובס על "המצב הטבעי" היא כי במצב כזה יפעל כל אדם לפי האינטרסים שלו ("אדם לאדם זאב"). דבר זה גורר חוסר ביטחון של הכל. ב"מצב המדיני" מוותרים האנשים על חלק מחופש הפעולה שלהם לצורך הקמת שלטון מרכזי ("לוויתן" כשם ספרו העיקרי). שלטון זה מבטיח להם רמה גבוהה של ביטחון.

streetball

New member
התאוריה עליה דיברתם כאן

היא תאורית האמנה החברתית אותה גרס ג'ון לוק ולא הובס. לפי לוק, במצב הטבעי היו בני האדם שווים ובעלי חירויות וזכויות אבסולוטיות, בשלב מסויים נתגלעו סכסוכים בינהם שכתוצאה מהם נפגעו זכויותיהם. מתוך הכרה בדבר אינטרסים משותפים להם כדוגמת בטחונם האישי והשמירה על זכויותיהם ועל חירותיהם, הסכימו האנשים לוותר על האבסולוטיות שבאלו כדי להקים משטר שישמש מחסום מפני דיכוי. מעין הסכמה בין הפרטים השונים לכונן משטר ומערכת בה תוגדרנה זכויותיהם וחובותיהם, שכן כך תשמרנה זכויותיהם בצורה הטובה ביותר האפשרית. הסכמה נוספת היא שבאין המשטר פועל כשליח העם ועושה הטוב והישר בעיני העם, שומר על זכויותיו וכן מדווח לו על מעשיו, רשאים הפרטים להפילו או להחליפו באחר. מכאן אנו מגיעים ל"מצב המדיני". הסכסוכים שנתגלעו בין הפרטים השונים, לפי התאוריה, הם הבסיס למשפט זה. אתם בטוחים שהובס קבע אותו ולא לוק? דניאל

למעלה