פירוש השם Priwe או Priwa

bilen

New member
אין חנה אחת לרפואה בכל העץ, עד אמצע

המאה ה-18. היו 2 קוינע - השניה נפטרה כתינוקת במאה ה-19. 2 האפשרויות הועלו: נולדה במשפחת כוהנים (הטייה של המילה ביידיש, לנקבה). בעדה הטוניסאית למשל, עד היום קוראים לבת-כהן - "כואינה". אפשרות שניה שהוצעה ולא נראתה לנו הגיונית - שקוינע המקורית היתה סוחרת/מוכרת או קונה ולכן דבקה בה המילה קוינע, שהיא - קונה ביידיש.

bilen

New member
Koine

ראיתי פעם סיומת עם A, אבל אמא שלי זוכרת את השם מילדותה והיא משתמשת ב-E = ע ביידיש. אמא שלה מנתה את שמות הילדים שנולדה לסבתה וביניהם השם הזה. לפי רישומי JRI הילדה מתה בגיל צעיר.

talia olav

New member
קוינע - יש הסבר

השם מופיע הן ברשימת אבותינו והן ב-GNDB. לפי הכתוב שם המקור הוא גרמני - Kunigunde. (מזכיר לי את אחת מאמותי - גננדל - גם שם המקור גרמני - "עתיק").

shara1

New member
פרידה

השם שמחה חדוה או עליזה ניתן פה בארץ במקום השפ פרדיל {שמחה} באידיש או FRAJNDLA בפולנית או בקיצור פרניה את השם בפולנית אני מכתיבה מהדרכון של אימי ז"ל שכאן בארץ קיבלה את השם עליזה .כך שאין קשר בין השם פרידה לשמחה שמחה או עליזה השם פריוה אינו מקושר לשמות הללו.

חוה3

Member
PRIVA = Priwa

בקישור המצורף מוסבר פרוש השם PRIVA כ- פרי Fruit. הפרוש לשם נמצא באות P בשמות הבנות. בתחילת השורה מופיע השם Paige ובסוף השורה פרוש השם PRIVA. אני לא יודעת אם נכון אבל עוד אפשרות.

חוה3

Member
גם אני ספקנית ולכן אולי כדאי לשאול

את בעל האתר מהיכן המקור ממנו שאב את הפרוש לשם...

bilen

New member
את פרוש הפרי מצאתי באתר צרפתי

עפ"י מונח מאוד עתיק. לא נראה שיתאים למקרה זה.

למעלה