פירוש השם Priwe או Priwa

דב הכהן

New member
פירוש השם Priwe או Priwa

במאגר העצום JRI - Poland מצאתי שאשתי צאצאה של אישה בשם Priwe, ומופיע גם Priwa. האם יש לשם הזה מקבילה בעברית? האם הוא שם נפוץ? באילו איזורים? איך כתבו אותו באותיות עבריות? תודה

wow1

New member
לפי מאגר השמות של ה - GNDB זה שם

שנלווה לציפורה. איל.

דב הכהן

New member
../images/Emo51.gif רבה איל../images/Emo70.gif וגם לימדת אותי על

עוד כלי עזר בjewishgen שלא שמתי לב אליו. חן חן

bilen

New member
זה לא צפורה! בטוח!

כמו שכתבתי למטה, דודתנו (אחות סבתי) היתה פריבה. סבתי היתה פאני-פייגה-ציפורה ז"ל.

talia olav

New member
תפוצת השם

בעזרת האופיין החדש של ג"ג אפשר לספור כמה פריבות רשומות שם - כמה מאות בלבד. לפיכך ניתן להסיק שהשם אינו נדיר, אך מאד לא נפוץ. האזור בו השם רווח ביותר הוא סטניסלבוב (מזרח גליציה) - 190 מופעים של השם.

דב הכהן

New member
תודה רבה. אתמול באמת חשבתי שהגיע

הזמן שיאפשרו גם חיפוש לפי השם הפרטי, והנה היום...

bilen

New member
דודתנו האהובה פריווה ז"ל Priwe

שחיה ונפטרה כאן בארץ, נשאה את השם הזה מאז לידתה במשפחה חסידית. לאחיה ואחותה היו 2 שמות (עברי ולועזי) אבל לה היה רק את השם הזה שנחשב לעברי. נשאו עבורה תפילות לפי השם הזה והוא גם נכתב על מצבתה. היא קראה לעצמה ריבה רק בנעוריה בזמן שהותה במחנות במלחמה. לטענת אמא שלי, היא לא רצתה שהחוליגנים יקראו לה בשם הזה והעדיפה שיקראו לה ריבה. בצאתם מהמחנות - היא חזרה לפריבה. בחיפושי אחרי שורשי המשפחה, מצאתי בעץ 2 פריבות קודמות בערך ב-1800 . מקווה שעזרתי לך. אם יהיו לך ממצאים מעניינים - אשמח לשמוע.

zogu

New member
ובוורשה היתה משפחה של עשירים

וגבירים גדולים בשם המשפחה "פריוועס"- שהיה על שם אמם- "פריווע"

zogu

New member
גם לנדאו הם בעץ שלי ו....שלך, וגם..

...שנשוי לסיברניק....אז?.... אנחנו כבר אמרנו שהעצים שלנו מתחברים בכל מיני זויות ופינות

עב

New member
פריבה! יש אצלי במשפחה והרבה!

לסבתא של סבתי מצד אמי קראו פריווא. היא נשאה למשה ישראל הלוי מאנדעל בנירבטור Nyirbator, מזרח הונגריה. באזור זה הייתה "תפוצה" פולנית גדולה ויתכן שפריווא הייתה שייכת לתפוצה זאת. אינני יודעת עליה דבר! היא נפטרה וילדיה ונכדיה כבדו את זכרה וקראו לבנותיהם בשמה. זה גם השם של אחותה המנוחה של אמי והיו לה לפחות שתי בנות דוד בשם זה! אני מצרפת תמונת מצבה של פריווא אחרת ממשפחתנו שהלכה לעולמה בקנדה. עד היום אין לנו מושג מה פירושו של השם. חוקר ששכרתי חיפש ולא מצא אף הוא מה זה צריך להביע...

פריווה גם מזרחה משם

וקצת מזרחה שם - אחות הסבא רבא שלי היתה פריוה שלומוביץ שנולדה ביום 9.5.1870 ב - ROZAVLEA (אז ROZALIA) באזור סיגט (טרנסילבניה). רוני

ואולי פריווה = פרידה ../images/Emo35.gif

לפי עדות שגביתי מאחת מקרובות המשפחה, היא התייחסה לאותה גברת כאל "פרידה" ולא כאל "פריווה". השם "פריווה" מופיע ברישום הלידה.

bilen

New member
זה עברות הגיוני יותר מצפורה.../images/Emo45.gif

הפריבות שלנו היו מאזור ויזניץ. דיברנו על זה הערב ובדקנו את כל השמות מאותה תקופה ואמנם לכולם היו שמות עבריים או גרמניים עם משמעות, פרט לשם המוזר הזה.

bilen

New member
השם הזה "קטן" עלינו כי לפחות שמעו

עליו.... היתה לי בסוף המאה ה-18 סבתא-רבה-רבה-רבה שקראו לה קוינע.... זה שם שאף אחד לא מכיר ולמרות שבדקנו בכל מיני מקורות - נשארנו רק עם השערות.

למעלה