פירוש אבחנה

OraS20

New member
פירוש אבחנה

שלום, אשמח למידע על האבחנה
childhood disorder of social functioning unspecfied
אבחנה שקיבל בן של חברים, והם מחפשים מידע נוסף, הסברים וכו

הפרעה ילדותית בתפקוד החברתי

כלומר הילד מתקשה במצבים חברתיים, אולם ללא ממצאים נוספים.
כדאי לבדוק אם הוא לא PDDNOS..... או הפרעת קשב, או שילוב....

dina199

New member
בן כמה הילד ומי היה הגורם המאבחן?

והאם למישהו בסביבה היה חשד שיש קשר עם הספקטרום האוטיסטי ?

OraS20

New member
עונה

ילד בן 6.5 הופנה לאבחון פסיכיאטרי בגלל חשד לאוטיזם/ פי די די
יש קושי במצבים חברתיים עם בני גילו וגן מבוגרים, קשר עין לקוי, המנעות ממצבים חברתיים, רגישות תחושתית ובטח עוד דברים שפיספסתי בדרך
מה עושים הלאה? הומלץ על שילוב בכיתה רגילה

אם אתם לא בטוחים באבחון

כדאי לקרוא קצת על אוטיסטים בתפקוד גבוה ולראות אם זה מתחבר, ולגשת לאבחון נוסף.

OraS20

New member
זו לא השאלה

וזה לא הבן שלי
פשוט ההורים רצו לקרוא יותר על האבחנה ולקבל עוד מידע

רחל119

New member
מדוע לא לפנות לפסיכיאטר

המאפיין ולבקש הבהרות, ולשאול אם הכוונה ללקות בספקטרום

dina199

New member
התחושה שלי שזו אבחנה

שלא בדיוק עוזרת לאף אחד

dina199

New member
האם הפסיכיאטר המאבחן הוא מומחה בספקטרום ?

בכל מקרה ללא קשר לאיבחון אני תמיד ממליצה למלא את השאלון של טוני אטווד. הוא נותן כיוון טוב לפניה לאיבחון.

dina199

New member
קודם לראות מה התחושה האישית

יש שם דירוג מסויים ומעל הדירוג הזה מומלץ לפנות לאיבחון.

ולאור ההסברים בשרשור לדעתי רצוי לשאול את המאבחן מה הם סעיפים ב DSM 4 שלא מתאימים ל PDD באבחנה של הילד המדובר .
זה ישלול חשד שהמאבחן 'מתבלבל'. (אומרים שאני רואה PDD בכל דבר , אבל לאור המצב שאפילו אנשי מקצוע 'מתבלבלים' אני מעדיפה ללכת על בטוח).

mamma1

New member
כנראה מצב הפיך

רגישות תחושתית גורמת במקרים רבים לקושי במצבים חברתיים כי הילד תופס אותם כהומים מדי, וכן יש פגיעה בכישורים החברתיים שלו עקב הימנעות לאורך השנים מפעילות חברתית (הימנעות בגלל הרגישות החברתית). קל לראות את ההבדל בין זה לבין אבחון על הספקטרום בכך שיש הבדל די גדול בין התפקוד של הילד בבית ועם דמויות מוכרות (בדרך ככל ההורים) לבין התפקוד החברתי. כלומר הילד מתקשר היטב עם הוריו, יוצר קשר עין, קשב משותף, מבין את האחר, משתמש היטב בשפה להבעת צרכיו ורגשותיו, משחק משחקי דמיון וכו'. לעומת זאת במקום אחר יהיה עצור, כמעט לא ישחק או ישחק בדבר קבוע, ימנע מקשר עין ודיבור. אם זה מתאר את אותו הילד הרי שלא מדובר בספקטרום האוטיסטי אלא בקושי חברתי כפי שאובחן. רוב הסיכויים בגלל בעיות הויסות התחושתי. הפתרון - עבודה על חיזוק תחושת הגוף (דרך תנועה, ספורט), חשיפה בהדרגה למצבים חברתיים ותווך רב עם ילדים ומבוגרים אחרים. צפוי שיפור רב עם הגיל.

זה אבחון שמופיע ב-DSM

ולצערי, הוא לא לידי כרגע.

אם את רוצה, תקפיצי ומחר יהיה אולי לידי את הספר ואוכל להעתיק מה שכתוב על זה. אבל יכול להיות שגם לא כתוב בעצם כלום.

יש לזה מספר F94.9 וזה חלק של ההפרעה שנקראת בעברית: הפרעות בתפקוד החברתי, שתחילתן ייחודית לילדות ולגיל ההתבגרות.

ב-DSM מבדילים בין זה ובין אוטיזם.
אני לא מספיק מבינה למה.

תנסי לחפש בגוגל.

OraS20

New member
זו בדיוק השאלה שלי!!

מה ההבדל בין ההפרעה הזו לפי די די?
לגבי המאבחנת עניתי לך במסר
ולמען הגילוי הנאות ובעצם כבר כתבתי פה בעבר , גם אני נמצאת לקראת סיום אבחון אצל אותה מאבחנת וגם תוהה לגבי האבחנות, למרות שהיא מומלצת, מקצועית וותיקה

dina199

New member
ב DSM4 יש סעיפים מדוייקים

להגדרת שייכות לספקטרום אוטיסטי. אז אולי לעבור על סעיפים האלה ולבדוק איפה אין התאמה נדרשת.
למשל חרדה חברתית בלבד יכולה להופיע כחרדה חברתית בלבד , אם אין סימנים נוספים להמצאות בספקטרום.

ננסה להגיד את זה בדרך עדינה:

לילד יש הפרעה חברתית, אבל היא תחלוף, ולכן לא מדובר באוטיזם, שהוא שונות נוירולוגית, אלא בהפרעה חברתית, שתעבור.
אני במקום החברה שלך, הייתי מבקשת הבהרות.

ולגבייך, זה שאמרו לחברה שלך כך, לא אומר שזה האבחון שאת תקבלי. חכי לתוצאות...

OraS20

New member
תודה

אצלנו זה מקרה שונה, לדעתי דומה אולי לאספרגר, אבל נראה בעוד מס׳ שבועות
אגב , אצלו(בן של חברים), זו האבחנה היחידה, ללא קשב וריכוז. הומלץ על טיפול רגשי ושילוב בכיתה רגילה עם סייעת למס׳ שעות

למעלה