פירוק מזגן תדיראן A10 לצורך ניקוי

keglevich2

New member
פירוק מזגן תדיראן A10 לצורך ניקוי

שלום לכולם,
אני באמצע תהליך פירוק של מזגן תדיראן A10 לצורך ניקוי יסודי. הברגתי החוצא 4 ברגים + 1 נסתר והוצאתי את המניפה (העולה ויורד) אך כאשר אני מנסה להוריד את המכסה של המזגן, המחזיק הלבן של המניפה (בצד ימין בתמונה) מפריע לי, איך ניתן להתגבר על הבעיה? תודה

יוסיזיו

New member
קודם שחרר את החוט של החיישן מהמקום

בחלק העליון של המזגן יש 3 שיניים שתופסות את הפלסטיק החזיתי . צריך לשחרר מהמקום ואז למשוך את החלק העליון קודם והמכסה כולו יוצא. אבל בשביל מה ?? לא תצליח לפרק יותר .השאר זה כבר עבודה לאיש מקצוע אחרת תגרום לנזק בלתי הפיך שיחייב אותך להחליף מזגן .

keglevich2

New member
אין צורך לפרק יותר מהמכסה של המזגן

אני רוצה להיות יסודי כשאני מרסס חומר לניקוי הסוללה.

תודה רבה על ההכוונה!!!

miromiro

New member
נצל"ש. יוסי, נראה לי שהשאלה מתאימה לשרשור

מה הדרך היעילה ביותר לניקוי עובש שהצטבר במזגן מתחת למניפה?
בעבודה יש לי מזגנים שהתחילו בנקודות ירוקות ועכשיו יש כבר גושים שחורים שנופלים בכל הפעלה.
מה צריך לפרק?
מה מומלץ לרסס? (יש חומרים יעודיים, יש תמיסות שמיכינים לבד....)
האם הפעלת חימום לבד, הורגת את הבקטריות?
תודה (גדולה) מראש.
מאיר

gb228

Active member
השתמשתי בחומר הזה - זה לא מסיר עובש בהגדרה

זה מסיר שומנים.
זה עשה יופי של עבודה בניקוי הסוללה. כתוצאת לוואי חלק מהחומר גם טפטף על המניפה ונראה לי שבמקומות שבהם נגע בה הוא גם ניקה - כך שיתכן ואפשר מראש להשתמש בו לניקוי המניפה.
היתרון של החומר הוא שהוא מקציף, מתנזל ופשוט מתנקז כמו מי העיבוי מהאמבטיה הרגילה של המאייד.
לא בטוח אבל נדמה לי שאצל אחים פולק (פתח תקווה) הוא יותר זול. אצלהם יש גם מבחר של חומרים שונים לפעולות שונות.

יוסיזיו

New member
החומר הזה לא מיועד לניקוי עובשים אלא לניקוי סוללות קרור

מחומרים שמנוניים והוא מקביל ל KARBONEX של אותו יצרן הארה"ב.
לפני הרבה שנים הבאתי את החומרים הללו מארה"ב עד ששותפי למיזם חלה והפסיק לעבוד ואז אחים פולק לקחו את היצוג של החברה הזו.
עד היום יש אצלי עדיין את חומרי הגלם ליצור של הKARBONEX הזה ואני עושה לי שימוש עצמי איתו.
הוא אכן מקציף את הסוללת קרור והודף את הלכלוך החוצה.
למרות הכתוב שלא לשטיפה מומלץ מאד כן לשטוף ולא רק עם מים אלא עם תמיסה של 10% מלח לימון ולאחר מכן שטיפה במים.
אי השטיפה בצורה הזו גורם להחלשות ולהתפרקות עלי האלומיניום הדקיקים כי המרכיב הפעיל הוא סודה קאוסטית שתוקפת אלומיניום.
החומר הנכון לניקוי והסרת עובשים נקרא E + של אותה חברה וניתן לרכוש בחנות אצל אחים פולק,זה חומר ללא שטיפה ופעיל עד 3 חודשים לאחר הישום.
ולמהדרין לאחר שטיפה כזו לרסס באמבט הניקוי את החומר CLEAN&CLEAR.

למעלה