פירוק הקואליציה???

פירוק הקואליציה???

שמעתי היום שאולי הולכים לפרק את הקואליציה, מה זה משנה??? מי אלה השמאלנים??? מה הם תורמים??? אפשר לחשוב, מפלגת העובדה בעלת הכוח!!!! מצחיק מאוד... מה זה משנה??? וגם מה זה משנה מי יבחר לראשות המפלגה?? זה בעצם בחירות ל"מי יפסיד לראש הליכוד??" וזהו יהיה ביבי, ראש הממשלה הבא!!!!

Moledet972

New member
לא ממש כך.

פירוק ממשלת האחדות משמעותו תמיכה רבה יותר בבחירות למפלגת העבודה. כי אז יהיה הבדל בין המפלגות. יש רבים בעם שיתחילו לתמוך ב"הפרדה". אם שרון לא יחסל את הטרור עד הבחירות, לא יהיה פער גדול בין הליכוד לעבודה. אם הוא יצליח להוריד את הטרור לרמה של פחות מ-80 הרוגים בשנה - יש לימין נצחון בטוח בבחירות.

שטויות במיץ!!!

השמאל מת!!! הם מאבדים בקצב רב מאוד תומכים ומנדטים. אין להם סיכוי ולא משנה מה!!! רוב השמאל עבר בשנים האחרונות לימין, מכיוון שהבינו שהשמאל אינו הפיתרון. ברור שהשמלאנים החזקים (מרץ) נשארו בעמדותיהם אך אלה שקרובים יותר לאמצע שינו את דעותיהם...

EverMan

New member
זה שטויות ואתה יודע זאת.

מבחינת כלכלה וחברה , השמאל לא היה יכול להיות חזק יותר , אפילו הימין תומך בשמאל במקרה הזה. בנוגע לשמאל המדיני- הסיבה היחידה שהשמאל נחלש זה בגלל שהעבודה לא הייתה באופוזיציה והליכוד קיבל תמיכה רציפה של העבודה. אז זה גרם לעם לסמוך על השמאל פחות כי הוא הולך עם הליכוד. בשניה שהעבודה לא תהיה בראש בואד וכן תהווה אופוזיציה - תאמין לי שאנחנו ננסוק. מה עוד , שהליכוד גנב כל כך הרבה דעות מהעבודה שממש לא הייתי מדבר.

Moledet972

New member
בערך נכון.

אם העבודה הייתה עם אנשים רציניים, ולא עסקנים פוליטיים(כדוגמאת פואד, מצנע ורמון) היה לעבודה סיכוי לא להפסיד בפער גודל. אם מצנע יבחר - אין לעבודה סיכוי של ממש. אם פואד יבחר - גם אין סיכוי. אם רמון יבחר - יהיה לעבודה את הסיכוי הגבוה ביותר, אם כי בכל מקרה הליכוד ינצח לדעתי. כאשר ישנה השיטה של מפלגות, אזי יהיו לפחות 10 מנדטים לש"ס, 12-15 מנדטים לאיחוד הלאומי(ש"מולדת" כרגע בתוכו), 7-8 למפד"ל, 6-5 לישראל בעלייה... כ-30-34 לליכוד... יש לליכוד רוב. לעבודה בוודאי שלא יהיה רוב, שכן במגזר השמאל, יש כעשרה מנדטים למפלגות הערביות האנטי-ציוניות, אשר תומכות בזכות השיבה - וכנראה שלא תכנסנה לקואליצייה עם העבודה. גם אם העבודה תקבל יותר מהליכוד - הליכוד עדיין יוכל להרכיב קואליציה, שכן יהיה לו רוב קואליציוני.

EverMan

New member
אז ככה.

רק שתקבל פרופורציות. ישראל בעליה+האיחוד הלאומי+ישראל ביתנו+מולדת על 10-12 אולי. ש"ס - בסביבות ה6-7. מרצ - 10. מפד"ל- 6. ליכוד - 45-50. העבודה - 35-45 (מינימום 30 , אבל זה תלוי במה יקרה , אם פואד למשל יבחר שנית , ספק לי אם היא תעבור את ה25 , אבל אז זה כבר לא ענייני ...) שינוי - 4-10. מפלגיות ערביות משהו כמו 15 ... לא יודע אם אתה סופר נכון .. אבל שינוי יחד עם העבודה יחד עם מרצ ועם תמיכה חיצונית של המפלגות הערביות ... אפשר להקים קואליציה צרה. השאלה האמיתית היא , מה באמת יקרה , העבודה תפרוש , לא תפרוש , מה היא תעשה באופוזיציה , כמה רעש , וכו´ ... ולא , הערבים מעולם לא היו ולעולם לא יהיו איתנו. מה עוד , אל תשכח שיש את חברי המרכז/גשר/עם אחד , שבטח איכשהו יהיו יחד עם העבודה... (לפני הבחירות במהלך הקדנציה או לאחר הבחירות). וזה ללא מימד שתהיה איתנו בתקווה... בקיצור , לבנות קואליציה - אפשרי עד מאוד. ודר"א , על פואד תגיד עסקן פוליטי עד מחר , אע"פ שהוא גם אדם שעוזר למדינה הזו , רק שהוא לא אידיאלוג במיוחד. רמון ומצנע עושים ועשו הרבה יותר מרוב הח"כים בכנסת. הם אנשים מאוד אידילוגים והלוואי עלינו "עסקנים" כאלו.

Moledet972

New member
ענבר, מה קרה לך?

הליכוד בחיים לא יקבל 45. אם הוא יקבל 35, זה יהיה טוב בשבילו. העבודה, לפי הסקרים האחרונים, מקבלת 21. מרצ 10. האיחוד הלאומי 11, ש"ס 10, מפד"ל - 6, ערביות - 10, שינוי - 10, הליכוד 34, ישראל בעלייה - 5, עם אחד-3, יהדות התורה - 5. לפי דעתי, אם הבחירות תערכנה בפברואר, אז, אלו תהינה התוצאות: מרצ - 9, איחוד לאומי - 13, ש"ס - 9, מפד"ל - 6, ערביות - 10, שינוי - 9, ליכוד - 30, "העבודה" - 23, ישראל בעלייה - 5, עם אחד-2, יהדות התורה - 5. כלומר - בערך באותו מאזן כוחות כמו של היום. שמאל - 32 ח"כים. ערבים - 10 ח"כים. מרכז - 16. ימין - 49. חרדים - 14 ברור שבתוצאות כאלו - אין לשמאל סיכוי לעלות.

Moledet972

New member
אכן, רמון יכול להתגאות בכך שהוא

היה שר הבריאות שלנו, הרס את ההסתדרות("חיים חדשים" בהסתדרות)... מה הוא כבר עשה? איזו אידיאולוגיה יש לו? - אני לא מקנה בנו אם יהיה לנו ראש ממשלה כמו מצנע.

EverMan

New member
איזו אידיאולוגיה יש לו ?

של העבודה , לכל פרטיה. ועל מה יש לו להתגאות ? על זה שהוא אחד מיוזמי אוסלו , הוא היה שר וח"כ. ואתה מוכן להגיד לי בתור ימני שאני מניח לא כל כך מבין בזה , איך הוא הרס לך את ההסתדרות ?!

Moledet972

New member
אני שמח שהוא הרס את ההסתדרות...

פשוט הבעיה היא שמטרתו הייתה לעזור להסתדרות, והוא הזיק לה קשות - מכאן עולה השאלה - כיצד הוא יתפקד כראש ממשלה... ההסתדרות כמונופול צריכה לחלוף מהעולם. צריכה לקום תחרות בין איגודים מקצועיים, וכן צריכה להיות אפשרות למעסיקים לפטר כל מי ששובת.

EverMan

New member
והוא עזר רבות להסתדרות.

אתה בכלל לא יודע מה קרה שם. אז למה אתה מדבר בכלל ? כי שמעת רחוקות שהוא עשה זאת ? הוא עזר לה בכך שהוא ניתק אותה ממפלגת העבודה - בכך הוא סיים את התלות הכלכלית שלה בה והעביר אותה לפועלים ולממשלה. כך ההסתדרות לא הייתה נטל כלכלה על העבודה ,וכן היא הייתה יותר עצמאית. זה דבר טוב בעליל ! אבל מה קרה ? עלו בה אנשים מושחתים כגון פרץ ... זה דבר שיכול לקרות לצערי בכל ארגון. בגלל שפרץ עלה אחרי ההפרטה - מאשימים אותו שהוא הרס אותה. מלבד זאת - הוא לא עשה דבר ש"הרס" אותה. ההתסדרות כמונפול צריכה לצמוח ולפרוח ! חייבים גוף חזק שייצג את הפועלים ! אחרת - דמנו בראשנו לדעת מה יקרה בעתיד. ולא !!! ממש לא ! לא צריך להיות שום תחרות בין איגודים מקצועיים ! צריך גוף אחד חזק , בשביל שאם רוצים לארגן שביתה במשק (נגיד מורים) אז כלללללל המורים ישבתו. ולא ! לא צריכה להיות שום זכות למעסיק לפטר אדם ששובת על זכויותיו הבסיסיות ! זה פאשיסטי ! וממש אנטי דמוקרטי ! העיקר שאתה מקשקש...

למעלה