פירדמידות מתקדמות?

Disposable Hero

New member
פירדמידות מתקדמות?

הייתי בשישי האחרון בהופעה של אינפקציה ובשלב מסוים הם ביצעו (שלא כמנהגם) את הקטע "פירמידות". למישהו בא לתת פה דעה לגבי כמה פרוג השיר הזה?? הוא נשמע לי ממש מתקדם יחסית לרוק ישראלי אחר שיוצא פה בארץ...

orbiti

New member
בהחלט

כתבתי פעם על הקטע הזה בפורום בנענע, ולדעתי הוא רוק מתקדם לחלוטין (או פרוג מטאל, לא חשוב איך תקראו לזה) במיוחד בזכות המשחק עם המקצבים והמשקלים הא-סימטריים בקטע האמצעי. להקת אינפקציה בכלל עושה הרבה דברים שמושפעים מרוק מתקדם, כמו הקטע "נקרופיל", שכתוב במשקל 9 רבעים כשהנושא בו מחולק ל3 מודוסים שונים. דרך אגב, באחת ההופעות הקודמות של אינפקציה מלפני שנה בערך הם ביצעו עוד קטע כמעט אינסטרומנטלי לחלוטין בשם "שקם" שגם מושפע מאד מרוק מתקדם ומפרוג מטאל, והיה מעניין למדי, מומלץ לשמוע אותו כשיצא האלבום השני שלהם.

Disposable Hero

New member
אם יצא בכלל הדיסק...

הדיסק החדש שלהם היה אמור לצאת מלפני יותר משנה ועל זה הם גם כתבו עוד שיר חדש שקוראים לו שתיל... סתם ככה כבדרך אגב אני מזכיר את זה, כי השיר יענו מדבר על איזה בחור משועמם שמגדל שתיל ומטפח אותו ומזבל (בעיקר מזבל לפי מה שטרטר אומר) ובהופעה הוא סיפר שהדימוי שמסתתר מאחורי השיר הוא כמובן השוואה ללהקה שכבר המון זמן הם משקיעים בה ומטפחים אותה ומזבלים אותה (שוב בעיקר מזבלים.. ככה הוא אומר בחצי צחוק) אבל הלהקה לא גודלת, יענו הדיסק החדש לא יוצא. בכלל טרטר מזיין תשכל חופשי בהופעות שלהם, זה ידוע... בכל אופן בשיר הזה "שתיל" גם מרגישים כל מיני השפעות פרוגרסיביות ואני רק מקווה שהדיסק החדש שלהם ייצא כבר!!

echoes

New member
למגיבים הנחמדים....

תגידו לא נמאס לכם להעיר על כל הודעה שלא נראית לכם שנמאס לכם?!!

Yudokolis

New member
37 אחוז

באמת, לא נמאס מהשאלות האלה? האם זה נחשב לפרוג, או כמה פרוג זה? כפי שכבר נאמר כאן, פרוג זה מה שנשמע כמו פרוג. ואם אני אגיד לך ש"פירמידות" זה רוק כבד-אלטרנטיבי, זה ישנה לך משהו? ומה זאת אומרת "הוא נשמע לי ממש מתקדם יחסית לרוק ישראלי אחר"? לפי זה גם רמי פורטיס הוא מתקדם. להגיד שאינפקציה הם פרוגיים ביחס לרוק ישראלי זה כמו להגיד שגבינה מקולקלת זה טעים ביחס לגוש צואה. כן, זה טעים ביחס ל, וזה עדיין לא באמת טעים. אז מה עשינו בזה? ואחרי שכל זה נאמר - כן, ב"פירמידות", כמו בכמה קטעים אחרים של אינפקציה, יש לא מעט השפעות פרוג בולטות. ולחומרים יותר מתקדמים מאותו בית היוצר של גיא בן שיטרית, אני ממליץ בחום לבדוק את איטליז.

Disposable Hero

New member
פחחחחחחחחחחחחחחח

בואנה אנשים פה ממש מצחיקים הא? חשבתי שבשביל השאלה שלי הפורום הזה קיים בכלל... (וגם בשביל עוד כמה דברים) ועוד נראה לי שלהחליף דעות על דברים שלגביהם אנשים לא בטוחים מה הם בדיוק זה אחת המטרות שלמענם המציאו תקטע הזה של פורומים... ובטח שנכון, זה באמת לא ישנה לי דבר וחצי דבר אם יקראו לפירמידות אלטרנטיב או פרוג ותאמת אני גם די נגד כל הקטע של להדביק תוויות על מוזיקה ולקטלג סוגים ותת סוגים כי אני חושב שזה מגביל את האומנים לעשות רק מוזיקה שמצפים מהם שיעשו, אבל בכל זאת!! לפעמים זה נחמד לשמוע מה אנשים אומרים... אז אתה בטח הרבה זמן כותב בפורום הזה ומין הסתם נמאס לך מכל מיני אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם ושואלים שאלות מיותרות... אז אני במקומך פשוט הייתי נשאר מחוץ לנושא הזה שכל כך נמאס לך ממנו... ואגב באמת היה מצחיק ההשוואה עם הגבינה ואגב(2) על איטליז שמעתי הרבה דברים טובים אבל עוד לא יצא לי לראות אותם בהופעה

begone

New member
יש קשר הדוק לפרוג

אבל זה לא פרוג 'מובהק'. בוא נגיד ככה - לחפש פינות של פרוג ברוק הישראלי זו מלאכה די מאולצת, די מאכזבת ובעיקר זה דומה למי שמחפש את המטבע מתחת לפנס, בגלל ששם יש יותר אור למרות שהמטבע בכלל נאבד ברחוב אחר. ולגבי השוואה לרוק בארץ - רוב הרוק בארץ הוא פשוט עד כדי כך שאפשר להבין את הלחן כבר בהאזנה הראשונה ולנחש את מעברי האקורדים מראש. כבר דיברנו בפורום די הרבה על אינפקציה, וכבר הזכירו פה את העובדה ש'פירמידות' הוא קצת פרוגי, וגם יעל קראוס (ששרה גם באלבום הראשון והפרוגרסיבי של פרווה חמה) מופיעה שם. וקח בקלות את זקני הפורום (ואני ביניהם) - יש להם פשוט תחושה קשה של דה-ז'ה-וו לפעמים, וזה לא נעים להרגיש זקן

למעלה