פירגה!!!!!

פירגה!!!!!

איך איך איך אוכל להודות לך על מטעמים שכאלה שכולם אוהבים??? הילדים הבעל אני האורחים ושאר בעלי החיים למיניהם. הכנתי את הלחמניות המהירות שלך לפני שעה ועכשיו הכרחתי את הילדים להפסיק לזלול כי יש ארוחת ערב ומה יישאר למחר מה? הם נורא התקשו בביצוע המשימה ולכן דאגתי להסתיר כמה מהם למחר כי אין לי לחם (למרות שגם אם היה הם לא היו נוגעים בו) בגלל זה לא קניתי כל שבת אני קונה חלות ונאלצת לזרוק. יש לי חשש מאוד גדול שמחר אכין אותם שוב והפעם כמות ענקית שתהיה גם להקפאה. ושוב תודה תודה תודה

pirge

New member
אסנת,הכנת את הג'מבו? אני לא כל כך

ידעת איזה לחמניות הכנת? העיקר,שהתלהבת ושתהיה לכם המשך שבת נהדרת וטעימה. בבקשה

יש לך גם ג'מבו? לדעתי לא הכנתי את

הלחמניות הללו הכנתי את הלחמניות שמניחים שעה במקפיא לאחר תפיחה והופ לתנור!!!! נפלאות!!! תודה!!!

pirge

New member
ראיתי. הכנת מהפרעצלים שלי. אכן

יוצאות לחמניות נהדרות.
המתכון: 07:39 | 29/04/06 לחמניות שמרים מהירות מבצקו pirge ו הפרעצלים. מקור:פירגה 5 כוסות קמח רגיל - אפשר לשלב כוס אחת קמח מלא. 3 כפות סילאן 2 כפות סוכר לבן כף וחצי שמרים יבשים 2 כוסות מים חמימים כף חמאה מומסת כפית מלח לשים בקערה את החומרים היבשים. לצקת לאמצע הקערה את הרטובים וללוש היטב. הלישה אורכת 5 עד 10 דקות. בודקים שהבצק לא דליל מדי ואם כן---אז מוסיפים כף קמח או לפי הצורך. אני שמה את החומרים באופה הלחם שלי והאופה לש את הבצק--כולל ההשהיה עד הלישה השניה. בשלב הזה אני מוציאה את הבצק לקערה מקומחת---לשים לב שהקערה תהיה גדולה מאד. עוטפת את הקערה בניילון נצמד. מכניסה ל ש ע ה לפריזר, שם הבצק יתפח מאד. מוציאה לשיש מקומח (ללא הרבה קמח) מותחים (לא לשים) את הבצק לנקניק ארוך מאד ושמן מאד. חותכים ל-14-16 פרוסות. כל פרוסה מגלגלים שוב לנקניק יותר צר - אבל ארוך. מכל פרוסה מכינים צורת לחמניה . מסדרים על ניר אפיה---- במרווחים - . לא התפחתי בשנית. מכינים מישרה להברשת הלחמניות לפני האפיה: 2 כפות שמן קנולה כפית סילאן כף יין אדום מערבבים. מברישים היטב כל לחמניה. הסילאן נותן צבע יפה ללחמניות. מחממים מראש תנור ל-190 מעלות. אופים כ-20 דקות עד 30 דקות--- או עד השחמה. לא מרחתי ולא הרטבתי את הלחמניות בצאתן מהתנור. אפשר להקפיא ולחמם לפני ההגשה בתנור\אובן--ולא במיקרו בבקשה. בבקשה.

פירגוש נכון אלה הלחמניות - שילבתי

כוס קמח מלא ושאלה: אפשר לשים יותר סוכר? תודה שבת שלום

pirge

New member
את רוצה את הג'מבו שלי? יש יותר סוכר

ואני מוסיפה שוקולד צ'יפס.
אבל נראה לי שאפשר להוסיף גם פה עוד כמה כפות סוכר.

pirge

New member
לחמניות ג'מבו../images/Emo140.gif

16:30 | 05/01/06 מתכון: לחמניות הג'מבו סילאן ו pirge ו לחמניות ג'מבו סילאן מתוקות מקור:פירגה. אפשר להכניס ללחמניות : צימוקים או חתיכות שוקולד\שוקולד צ'יפס וכו' יצאו נהדרות - ע נ ק י ו ת קלות כמו נ ו צ ה.... ורכות מאד. 6 כוסות קמח רגיל - מי שרוצה ישלב 2 כוסות קמח מלא 3 כפות סוכר קורט מלח 2 כפות שמרים יבשים כוס צימוקים בהירים -- אפשר גם חתיכות שוקולד----- או שוקולד צ'יפס . אפשר בלי התוספות... את כל אלה לערבב בתוך קערה ג ד ו ל ה. בכד קטן שמים: 100 גרם מרגרינה רכה מאד \חמאה רכה כוס מים פושרים כמעט חמים מערבבים עד להמסת המרגרינה ומוסיפים: 3 כפות סילאן מערבבים עם בערך עוד כוס וחצי מים מהברז ויוצקים לקערה. מערבבים בכף גדולה - עד למיזוג החומרים - ועוד קצת. סוגרים את הקערה בניילונית. מכסים במגבת מחכים כשעה הבצק תופח וממלא את הקערה. תנו לבצק התפוח אגרוף קטן להוצאת אויר ושיתפח בנחת עוד כשעה. שמים על השיש 1/4 כוס קמח רגיל ומניחים את הבצק הדביק. ליצור בעזרת מעט מאד קמח - הבצק דביק - לא הרבה קמח – נקניק ארוך מאד ושמן מאד - באורך של 80 ס"מ. חתכתי ל-----11----- פרוסות שוות. מכל חתיכה הכנתי לחמניה (חלה או ריבוע גזור בצדדים.) והנחתי על ניר אפיה בתבנית. תעשו איזה צורה שנראית לכם. הכנתי בצלוחית קטנה --ביצה טרופה שהוספתי אליה כף שמן וגם כף סילאן - ועם מברשת מרחתי על פני הלחמניות. שמתי ליד התנור החם לתפיחה נוספת. הן ממש ממש משמינות בקטע הזה. התנור חם - אז זה לקח 10 דקות. הכנסתי את הלחמניות ל- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.. הוצאתי וזרזפתי מעט מים על הלחמניות אפיתי עוד 2 דקות. הוצאתי אותם על רשת לצינון. תהנו

פירגוש - מה התפקיד של סילאן?

רציתי לנסות להכין את הלחם אבל אין לי סילאן יש לי קמח שמרים ביצה מה את ממליצה עם המצרכים הנ"ל?
תודה

ifatmoshe

New member
ואם לא רוצים לחמניות מתוקות

צריך לשנות משהו במתכון אם מורידם את הסוכר והדבש? והאם יש כמות מינימלית שצריך להשאיר בכל מקרה?

למעלה