פיק חדש!

p3

New member
יפה.. ../images/Emo19.gif

אבל היו הרבה דברים שהפריעו לי. |שלומפ| לדעתי פיבי לקחה את זה קשה מדי. ממש קשה מדי. |שלומפ| הכל קורה מהר מדי. טיפה כמו משחק מחשב. |שלומפ| חסרים הרבה פסיקים, דבר שמאוד מפריע לרצף הקריאה. |שלומפ| היחסים של פייפר וויקטור ממש לא ככה. היא עדיין לא רואה בו דמות אב למופת. אבל חוץ מזה, הסיפור ממש פה, ופייג´ פשוט מאמי, וממש דומה לעצמה. תמשיכי!

p3

New member
מסכים.

פרו זה בדיוני מדי. כל דרך שתכניסי אותה תישמע מאולצת.

007bg

New member
יצור על טבעי!

רק בגלל שאני רוצה לראות כמה טוב את יוצרת דמות חדשה! (לא איזה משהו משומש...) נ.ב. אם את לא רוצה ליצור דמות חדשה אז סבבה - פרו

Phoebe again

New member
החלק השני של הפיק...

הפרק הזה די חסר ספוילרים, אבל זה טיפשי לקרוא חלק שני בלי חלק ראשון... אבל סתם, לידע כללי... עכשיו, בבקשה תגיבו, בבקשה!

HuGo Hell

New member
*.* וואוווווווווווווווו יפה..

כול הכבוד.. אהבתי יותר את הראשון.. חשבתי בתקווה שזאת פרו

Phoebe again

New member
הלכתי לפי מה שהרוב ביקשו. מה עוד

שעל ג´ולייט חשבתי כבר הרבה זמן, וניסיתי להכניס אותה בעוד שני פיקים שכתבתי (אחד נשכח במטוס והשני קבור איה שם בתיקי), וממש לא הלך לי. ועכשיו הצלחתי.

Ophel McNeil

New member
אוי... מצחיק... ../images/Emo6.gif

פייג´ היא הדמות שהכי הצלחת לקלוט ("ומה עם זה נכון? רק שזה לא הדייט הראשון שלו?" - הרגת אותי מצחוק!
). רק... האמממ... יש לך טעות בסיסית - יש רק מישור אסטרלי אחד. כך שג´ולייט לא יוצרת מישורים אסטרליים, אלא שערים למישור האסטרלי. ועוד משהו - ליאו יכול להרגיש את בנות החסות שלו במישור האסטרלי? (אין לי מושג, אני שואלת). ואחרון חביב - אם ג´ולייט יצרה שער אסטרלי, שלקח אותה ואת פיבי למישור האסטרלי, למה היא הייתה צריכה ללכת לשער שבבית הקברות? הן היו צריכות להישאר באותו מקום בעולם הזה, רק במישור האסטרלי (שאני מאוד בספק אם הוא נראה כמו גן עדן יפיפה...).

Ophel McNeil

New member
אה. כן. ביקורת בונה -

שימי לב שאת הרבה פעמים חוזרת על אותם תיאורים (תיארת שורה אחרי שורה משהו כ"עד מאוד"). תשתדלי לגוון. וגם, בישיבה, צירפת יותר מדי אנשים, ותיארת כל אחד מהם - מה שהיה מאוד מיותר. יכלת פשוט לכתוב "אחד מהנוכחים" או "אישה זהובת שיער", ולכתוב שזאת שיחה בין... אולי חמישה שישה אנשים. אין טעם לצרף המון המון דמויות, גם משניות, אם אף אחד לא מבין מי הן.

Phoebe again

New member
מניין, בקשר לישיבה את ויותם הגבתם

אותו דבר, אני דווקא חושבת שזה כמו שזה, זו הייתה מטרת הרעיון, לתאר.

Phoebe again

New member
קיי, אז ככה.

הצחקתי? ברצינות?
בקשר למישורים אסטרליים- אולי יש רק מישור אחד, אבל הרבה מימדים... למשל המימד האסטרלי בפרק "הטוב הרע והמקולל", הוא מימד שמקביל למימד הרגיל של העיירה הנטושה... אז אני לא בטוחה שבהכרח טעיתי... בקשר לליאו- אין לי שמץ. לדעתי לא, אבל מכיוון שהבנות לא הצליחו לאתר את פיבי על המפה והוא הרגיש שהיא בבית הקברות (כי טכנית היא באמת הייתה שם), הוא פשוט הסיק שהיא נמצאת במימד אסטרלי שהשער שלו הוא דרך בית הקברות. ובקשר לאחרון החביב- לא הבנתי, את מוכנה להסביר לי שוב?

Ophel McNeil

New member
אז ככה, אחד אחד.

דבר ראשון - המטרה של סיפור הוא לא סתם לתאר (גם התיאור של ג´ולייט היה מוגזם), אלא אם כן את כותבת ספר פנטזיה, ואז התוצאה בהתאם (*מקללת את רוברט ג´ורדן*). אתה לא סתם מתאר דמויות. רק אם לתיאור יש חשיבות כלשהו - לבנות את הדמיון לקורא, לאפיין דמויות, או חלק חשוב כלשהו במהלך העלילה (אם אחת מהדמויות נכה, למשל). אתה לא סתם כותב הרבה הרבה תיאורים, כי זה רק מעמיס על הקורא, שמתישהו לא טורח לקרוא אותם (הרי למי אכפת אם הדובר עכשיו ג´נג´י או עם עיניים כחולות??). בד"כ מתארים רק את הדמויות הראשיות ( - שים לב לזה, אדון ג´ורדן היקר!), אין טעם לתאר כל דמות שמופיעה לשניה ונעלמת. הרי אף אחד גם לא באמת זוכר את זה אח"כ. בקשר למימד האסטרלי - מקבלת, אבל עדיין תוהה. בקשר לאחרון חביב - טעות שלי. משום מה שכחתי שפיבס הייתה בבית הקברות. בקשר לליאו - אז הוא ניחש הרבה יותר מדי מהר שהיא במישור האסטרלי (ושימי לזה, פיבס מותק, גם את מנחשת מהר מדי! *שיעול*תן-לי-סימן*שיעול*). הייתה צריכה להיות שיחה כלשהי... כמו - ליאו: "אני מצליח לחוש את פיבי. היא בבית הקברות. בקבר של פרו." פייפר: "בקבר של פרו? מה היא עושה שם? ואיך הצלחת לחוש אותה בכלל? פייג´ ואני לא איתרנו אותה על המפה." פייג´: "אז... אז אולי היא לא באמת בבית הקברות?" פייפר: "אבל הרגע ליאו חש אותה שם!" פייג´: "אני מתכוונת... אולי היא במישור מקביל? אולי היא במישור האסטרלי שם?" והחור הכי גדול - הכוח של ליאו לא עובר מימדים. אז איך הוא יכל לחוש את פיבס במישור האסטרלי?

Phoebe again

New member
התיאור של ג´ולייט היה מאוד חשוב, זה

חלק מהיותה נימפה, ועל כל הקטע של נימפה- יהיה מפורט בחלק הבא. בקשר לשיחה, טוב שיהיה, לדעתי היא לא נחוצה אבל אני אוסיף... ובקשר לזה שהכוח של ליאו לא עובר מימדים- אני לא בטוחה מה קורה כשמישהו עובר למימד אסטרלי... הגוף שלו נשאר במקום שהשער של המימד האסטרלי נמצא? (כי טכנית זה מימד מקביל לאותו מקום), או שלא נשאר ממנו זכר? כי אם לא נשאר ממנו זכר, אני כבר משנה, אם הגוף שלו נשאר, אין סיבה שליאו לא יחוש אותה בבית הקברות.

charmedmen

New member
יעל כוחות לא עוברים למימד האסטרלי

אלא אם כן אתה חזק ולחוש זה כוח שלא עובר אלא אם כן אתה חזק מאוד ומנוסה מה שליאו כן!

Woogyman

New member
אבל מה קשור?

כל עוד הגוף המוחשי נמצא במימד שלנו, אפשר לחוש אותו בקלות..

Ophel McNeil

New member
הוא לא נשאר.

כשמישהו במישור האסטרלי, הוא רק במישור האסטרלי. (כמו שהספר ב2X01 לא נמצא יותר, כמו שפרו וקול ב3X14 נעלמו מהעין, וכו´). כך שליאו לא יכול לחוש את פיבי, כי גם הכוח שלו לא עובר בין ממדים. סורי. ודבר שני - תתארי את היותה נימפה... אבל תיאור שיש לו אחיזה כלשהי בסיפור. למשל... "פיבי הביטה בילדה שמולה. היא הוקסמה מענייה הכחולות ים, אשר השמש נצצה עליהם, ושערה הארוך שגלש בגלים רכים על כתפיה. המכשפה הצעירה הייתה המומה מיופייה המרהיב של הילדה, ולא הצליחה להסיר את עינייה מעורה הבהיר, שפתיה הקמורות..." - רואה? ככה אני גם מאתרת את הנימפה (אם כי תיאור פלצני במקצת...
), וגם אומרת איך פיבי התרשמה ממנה (ולא, העובדה שהיא אחת היפות ביותר שפיבס ראתה זאת לא התרשמות). תיאורים הם אף פעם לא סתם. גם לא אם המתואר הוא נימפה.

אממממם... מקסים!

ממש יפה... רק כמה הערות: אממם, זה יכול להיות שליאו יכול לאתר מכשפה כשהיא במישור אחר? לא יודעת, זה נשמע לי לא הגיוני... וגם, אממממם, אני לא חושבת שזה יכול להיות שיש כמה מישורים אסטרליים. יש רק אחד, לא? אולי שניים... נראה לי שאחד. דבר שלישי, בהתחלה, כשפייג´ התחילה לספר לפייפר על קול והכל, אז פייפר האמיתית לא הייתה עוצרת אותה, היא הייתה ממשיכה לספר. ככה אני מרגישה לפחות (לפי ההתנהגות שלה בדרך כלל).

למעלה