פיקדון

SIGAL202

New member
פיקדון

כמה פיקדון ומענק סופי מקבלים אחרי שנת שירות לאומי? והאם מישהו שמע על אוניברסיטה דרבי? והאם היא טובה?

M o n a L i s a

New member
היי ../images/Emo9.gif

אחרי שנת שירות אחת, מקבלים בדיוק חצי מהפיקדון והמענק שניתן אחרי שנתיים שירות. אני לא יכולה להמליץ לך על אוניברסיטאות, כדאי לך לפנות לפורום סטודנטים. אבל אני כן יכולה לומר שזו אוניברסיטה שמעניקה תואר אנגלי, ולא ישראלי. מה את רוצה ללמוד?

Hermione1382

New member
ובכן...

אוניברסיטת דרבי קודם כל היא אוניברסיטה שמעניקה תואר אנגלי שאינו מוכר בארץ - כפי שמונה ליזה אמרה. כעיקרון מההבנה שלי מאוניברסיטאות בריטיות - היא לא הכי מומלצת גם כאוניברסיטה בריטית ואם את חושבת להשאר בארץ אז עדיף לך ללמוד באוניברסיטה ישראלית או כזו שמוכרת בארץ. יתרה מזו נראה לי כי שכר הלימוד שם גבוה יותר משכר הלימוד באוניברסיטאות בארץ ולכן גם מומלץ לא ללכת לשם. צר לי על הפסימיות אבל עדיף לדעת לפני מאשר להתחרט אחרי :) שיהיה לך בצלחה

SIGAL202

New member
פיקדון

אני רוצה ללמוד מנהל עסקים ובדרבי מקבלים אותי רק עם תעודת בגרות ולא צריך פסיכומטרי. מה אתם אומרים על מכללת רחובות ומכללת רמת גן?

Hermione1382

New member
מממ...

רמת גן אמורה להיות בסדר כי זה תואר של האוניברסיטה הפתוחה. לגבי רחובות אינני מכיר אבל תבררי מטעם מי התואר שאת מקבלת - אם הוא מטעם אוניבסיטה ישראלית או האוניבסיטה הפתוחה אז גם רחובות היא מקום ללמוד בו. אבל בהחלט לא שווה ללכת למכללות פרטיות או אוניבסיטאות שאינן מוכרות בארץ - גם שכר הלימוד גבוהה יותר גם רמת הלימוד נמוכה יותר וגם לעיתים התואר אינו מוכר בארץ ואז סתם למדת ושילמת כסף בשביל לא לעבוד.

למעלה