פיקדון אישי

סקלרטו

New member
פיקדון אישי

שלום לכולם, אני סקרלטו והשתחררתי בשבוע שעבר משירות קבע. חיפשתי טוב טוב בפורום, ולא מצאתי שרשור מסודר בנושא. חשבתי שאולי כדאי לפתוח אחד כזה. אני מתחילה ללמוד באונב' העברית באוקטובר, והייתי רוצה לשלם עבור הלימודים בעזרת הפיקדון האישי. נכנסתי לאתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים, ומשום מה, הוא פשוט לא עובד לי (הוא נכנס ואני רואה את האתר והכל, אבל לא קורה שם כלום אחרי שאני מכניסה ת"ז ומספר חשבון בנק, וכן, הוספתי את האפסים לחשבון). אני קצת אבודה ואני אשמח אם מישהו שכבר עבר את התהליך או מישהו שפשוט יודע יוכל להסביר ולענות על כמה שאלות: 1. איך מושכים את הפיקדון? כלומר, מאיפה? לאן הולכים? 2. איך אני יכולה לדעת כמה כסף יש לי בפיקדון, במידה והאתר באמת לא עובד לי (זה לא עובד רק לי או שאצל עוד מישהו?)? אם אני אתקשר לשם הם יוכלו להגיד לי את זה בטלפון? 3. וסתם לידע כללי - היחידה להכוונה חיילים משוחררים - זה יחידה של צה'ל או שזה גוף של הממשלה? מי שעובד שם זה חיילים או אזרחים? אני אשמח לתשובה, בהצלחה לכולנו :)

Charo

New member
הכסף נמצא בבנק שנתת בגיוס שלך

בשביל למשוך את הכסף את צריכה מהאוניברסיטה שלך אישור מוסד מוכר ואישור על גובה שכר לימוד (תשאלי את המזכירות של האוניברסיטה אם את צריכה משהו נוסף בשביל להיות בטוחה) הבנק יוכל גם להגיד לך כמה כסף יש לך שם במידה והאתר לא עובד לך הפקידים והפקידות בהכוונה חיילים אבל היועצים אזרחים. הגוף שייך למשרד הביטחון

הפקדון לא נמצא בחשבון בנק שלה

הוא עובר לשם אחרי שהיא מקבלת אישור להשתמש בו. הוא לא מגיע אוטומטית.

הבנק שהיא נתנה בגיוס שלה זה כמו חשבון בנק

בקיצור הפקדון לא נמצא לא בבנק שלה ולא בחשבון שלה. הוא נמצא בחשבון מיוחד של משרד הבטחון שאפשר לקבל ממנו את הכסף כשמקבלים אישור להשתמש בפקדון. אחרת זה היה כמו מענק שאפשר להשתמש בו למה שרוצים.

Charo

New member
אני אסביר שוב

הכסף גם יכול להיות מתחת לבלטות בבית של גבי אשכנזי, זה לא משנה. בשביל למשוך את הכסף היא צריכה לגשת לבנק שצהל מכיר, להראות אישורים ולקבל את הצ'ק אל תבלבל אותה ושתלך בטעות למשרד הביטחון לנסות למשוך את הכסף

והקשר בין מה שאמרת לבנק של הגיוס הוא אפסי

כי היא לא חייבת ללכת אליו והכסף גם לא עובר לשם אוטומטית כמו שזה נשמע ממה שכתבת בהתחלה.

DoubleD

New member
אני אנסה להבהיר את מה שאתם מנסים להגיד

הפיקדון כביכול שמור ע"י משהב"ט אך סניף הבנק הראשי שלה (זה שהיא הנפיקה את החשבון שלה / כרטיס שלה וכו') הוא הסניף שממנו מגיע הכסף במידה ויש בקשה שאושרה או בתום 5 שנים מיום השחרור. (הכוונה היא שאם היא פתחה את החשבון בסניף בחיפה וכיום היא מתגוררת בת"א - הרי שהסניף הראשי שלה נמצא בחיפה למרות שהיא עדיין יכולה לגשת לכל סניף בנק שלה בת"א) זה לרוב מצב שלא מפריע, מניסיון אני אומרת שבדרך כלל אם הסניף המשני צריך אישור / חתימה / טפסים מהסניף הראשי שלך הם בד"כ מרימים טלפון במקום ומזיזים עניינים. יש דברים "כבדים" שהסניף הראשי דורש שתעשי אותם אצלו. פיקדון הוא לא אחד מהם- את הפיקדון אפשר למשוך מכל סניף של חברת הבנק שלך. (עם הניירת הנכונה או לאחר 5 שנים....)

var2

New member
איך מושכים פיקדון

ניתן לבדוק יתרות גם בקו מידע 037776785 . תבדקי באתר מה הכתובת של הלשכה האיזורית במקום מגוריך ותוכלי לקבל בה תשובות לכל מה שקשור להיותך חיילת משוחררת . גם באתר יש הסברים ולא צריך לשם כך קוד וסיסמא . לדוגמא כיצד משתמשים בכספי הפיקדון לצורך לימודים. היחידה להכוונה היא גוף בתוך משרד הביטחון . עובדים בה אזרחים - בלשכות ההכוונה - יועצות לימודים. גם חיילות משרתות ביחידה ומסייעות לתת שירות. התאזרחות קלה

למעלה