פיקאפים

dimagimburg

New member
פיקאפים

היי! יש לי פנדר מקסיקנית ולאחרונה חידשתי קצת ציוד + קיבלתי גיטרה חדשה. רציתי לשדרג קצת את הסאונד ןאני מת על הגיטרה, אז חששבתי שאפשר לשדרג את הפיקאפים שהגיעו עם הגיטרה.

העניין הוא שאין לי נסיון כלל עם פיקאפים ואני אפילו לא יודע איך נשמע ההבדל כי את ההבדל ישמעו ראש בראש בטח ואין לי שום מקום שאני יכול לשמוע בו (אני היחיד מבין החברים שלי שמנגן בכלל).

מה שאני מחפש זה יותר סאונד של גילמור ועדיין את החדות של הפנדר. אני בטוח שמתישהו מישהו עשה את זה אני רק לא מוצא משהו ספציפי אני רואה מליון יריות לכל כיוון ואני מאבד את עצמי.

השאלה היא איפה אני יכול לשמוע והאם בתקציב של כ800 שקלים אני אוכל לשדרג?

כמובן שהמלצות עם הסברים יתקבלו בברכה רבה!! אני מאוד מאוד מודה לכם!

IMDOA

New member
פיקאפים זה עולם ומלאו

כמו בכותרת, פיקאפים זה עולם שלם.
פנדר מקסיקנית היא גיטרה טובה מאוד וע"H שידרוג של הפיקאפים אפשר להגיע לתוצאות ממש טובות.
לגבי איזה פיקאפים צריך להבין שיש פה קצת עניין של ניסוי וטעייה וכדי לצמצמם ככל האפשר את האופציה שתבחר פיקאפ לא נכון אתה צריך לעשות שני דברים:
1. להגדיר מטרה, איזה פיקאפ/ים אתה רוצה להחליף ומה השימוש העיקרי בהם. למשל, נגיד שאתה מנגן לא מעט עם דרייב/דיסטורשיין וחסר לך סאונד "סוחב" בפוזיציית גשר ומצד שני התקציב מוגבל ואתה לא רוצה לשנות מבנה פיקאים (SSS) אז אחת ההמלצות יכול להיות הוט ריילס של סימור דאנקן. לעומת זאת נגיד שאתה מנגן בעיקר על פוזיציות צוואר וגשר ואתה מחפש סאונד עם נגיעות וינטאג' ועדיין HUM-CANCELLING אז דימרציו AREA 58 יכול להיות אופציה טובה
2. אחרי שהגדרת מה אתה מחפש אתה יכול להתחיל לחרוש את האינטרנט להתחיל להנעל אל מה אתה רוצה ע"י קריאת ביקורות.

כל התהליך הזה לא נותן 100% אבל לרוב אתה תקלע למטרה.
בהצלחה.

רונסולD

New member

אם הכיוון זה גילמור, אני יכול להמליץ על הסט של על הסיג' של גילמור.
אגב, כל מה שאתה רוצה בנוגע לסאונד של גילמור, אני ממליץ בחום על האתר הזה - http://www.gilmourish.com/

אני עשיתי רפליקה לאלקטרוניקה של גילמור

עשיתי מחקר על המקורית ועל הסיגנצ'ר של פנדר ועשיתי משהו בין לבין
אם תרצה מידע שלח לי בפרטי

תודה :)

עוד תמונה של כמה רגעים לפני ההלחמות האחרונות.
כל הכבלים דרך אגב הם וינטאיג' כאלה עם ציפוי בד כזה

dimagimburg

New member
Emg dg-20 או ללכת על קטן יותר

ראיתי שEmg מוכרים סט עם חתימה של גילמור... העניין הוא שזה 1600 בארץ ולפי חישוב שלי מצאתי באיביי ב1200. זה לא שיש לי בעיה להשקיע 1200 שקל אבל לא בטוח שאני צריך הכל. זאת אומרת על הפיק גראד אני יכול לוותר וגם על פיקאפ גשר שאני לא ממש משתמש בו.

השאלה היא אם הפיק אפים של די מרציו area 58 (ששמעתי ומאוד אהבתי) יספיקו לי... אוליי בשילוב של 61 גם. (רק צוואר ואמצעי).

בעיה שאין באף (אף!!!) חנות שמשווקת את area 58 אותו במלאי.

יש לכם מושג אם מישהו מוכר?

אשמח לרעיונות ועזרה.

חתוליס

New member
אם אתה לא ממש משתמש בפיקאפ גשר...

למה שלא תשים שם האמבקר (סינגל סייזד או רגיל)?

Kaldot01

New member
אהלן!

פיקאפים זה בהחלט שידרוג מומלץ. הייתה לי סטראט מקסיקנית שהחלפתי לה את הנק והברידג ב Duckbucker ו JB Junior בהתאמה, של סימור דנקן. והגיטרה נשמע פיגוז. סאונד מאוד מאוד מיוחד קיבלתי. מה שלא ידעתי בזמנו זה שלקחתי שני פיקאפים שונים בתכלית, עם אווטפוטים שונים לחלוטין אז הגיטרה הייתה מאוד לא מאוזנת מבחינת ווליום בין הפיקאפים.

לאחרונה שידרגתי את הסטראט האמריקאית שלי לסט של דימארציו, שמתי שני Area 61 בנק ובמיד ושמתי heavy blues בברידג.
הגיטרה נשמעת פיגוז, סטראטית מאוד ושקטה לחלוטין. לקח לי קצת זמן להתרגל לפיקאפים כי הם בהחלט לא סינגלים אבל מכיוון שאני מנגן 95 אחוז מהזמן בדרייב/דיסט העדפתי נויזלס.

תנסה להבין מה אתה מחפש בגיטרה שאין לך כרגע, עד שבחרתי את הפיקאפים ישבתי שעות על גבי שעות באתרים של החברות הגדולות והקשבתי להדגמות, קראתי נתונים, ביקורות וכל אנפורמציה שיכולתי למצוא וגם הלכתי לנגן על כלים שהזדמן לי ובסוף בחרתי ואני מרוצה מאוד!

עם אתה באיזור המרכז ובא לך לשמוע את הדימארציו דבר איתי בפרטי תקפוץ לאיזה חזרה של הלהקה שלי :)

למעלה