פיצרוי.

קליספרה

New member

האם לצחוק? האם לבכות?

זו באמת היתה יכולה להיות בדיחה טובה (במיוחד המנה הזאת של פלאפל דג), אילולא היא היתה על חשבונכם - על חשבון המקום בקיבה, הזמן, הכסף והבאסה. וזו דווקא מסעדה שהיו לי ציפיות ממנה... וזה דיווח שבא דווקא ממך. אני תמיד מתפעל מ- ומקנא ב-גישתך החיובית, כאשר אתה מוכן למצא את הטוב ולפרגן גם למקומות שהם לא בדיוק פאר היצירה. אני יכול לדמיין, איך הייתי מרגיש בפיצרוי...

זה נשמע בדיוק מסוג המקומות שהייתי מעדיף על פניהם ארוחה באיזו שיפודייה סבירה [אגב הדיון מאתמול על יומרה וזיוף].

טוב, מחר אוכל איזו מנה לא מתיימרת של כופתתא ואשתה ראקיה בסופיה (העיר, לא המסעדה הנחמדה ברחוב הארבעה) וכנראה לא אזכר בערגה בפיצרוי וחברותיה. שיהיה לך אוגוסט קריר וטעים!

הדיווח הזה כמו הדיווח על טאיזו מאתמול

מחזק את טענותינו על אוכל אמיתי מול מנות מופרכות. ואוכל אמיתי לא חייב להיות רק בשיפודיות או מסעדות פועלים. גם במסעדת גורמה קלאסית כמו כמה שהיו פה בזמנו: אלהמברה [לפני הכשרות], קסבה ועוד. חבל שהדור הצעיר לא זכה לאכול בהן. כי או אז, כל הווכוח בנושא היה מתייתר.

לעניות דעתי, לא חייבים להרחיק עד לקסבה

או לאלהמברה או לקרן ולאוכל הקלאסי כדי להיזכר בקני מידה ראויים. קלואליס ומול ים פועלות היום, שקוף ואורקה נסגרו לא כ"כ מזמן, כרמלה בנחלה ואסיף בתקופות הראשונות שלהן נתנו אוכל טוב, גם רפאל היתה פעם מקום טוב (מזמן לא אכלתי ולפי מה שאני שומע, גם לא בא לי). וכל אחד הרי גם נוסע לחו"ל ואוכל במקומות טובים. לדעתי, זה לא עניין של היעדר קני מידה מתאימים, אלא עניין אולי של איזה קושי להפעיל אותם בצורה נחרצת. למה הקושי? אין לי מושג. אולי כי כל השפים האלה הם "משלנו", ובכל זאת, מצב המסעדנות בארץ כעת הוא לאין שיעור טוב יותר ממה שהוא היה אפילו לפני 20 שנה, אז בואו נעודד את החיובי ולא נבאס את עצמנו עם השלילי... לא יודע.

shironet3

New member
אבל אני חושבת שהדיון האמיתי הוא עדיין

איך לכל הרוחות המקומות האלו עדיין קיימים ומחזיקים מעמד?
התיאוריה שלי היא עודנה שלאנשים חשוב הצ'ק אין במקום "מגניב" והתמונות באינסטוש על פני טעם ואוכל. אז אם, לדוגמא, זה בא בבקבוק- זה מצטלם יפה, זה מגניב, ומה פתאום אכפת לך מהטעם?!

בהחלט יכול להיות. אני נוטה תמיד לשקלל שיקלול-

חסר את אפקט האינסטגרם ודומיו. למגניבות יש ביקוש, עובדה.

pix37

New member
גם מסעדה חדשנית יכולה להגיש אוכל "אמיתי"

היא רק צריכה לזכור שהיא מסעדה ושאנשים באים אליה קודם כל כדי לאכול, ואם אפשר גם לבלות תוך כדי עדיף.
מסעדה אינה אמורה להיות מוזיאון ליצירותיו של השף.
ואין סיבה לצאת רעב ממסעדה אחרי שלוש מנות ושתיה (גם אם זה עושה נעים לאגו של השף)

בסופו של דבר גם לקולינריה יש כללים מסוימים (גודל סטנדרטי של מנת אוכל) והגיון פנימי, ושבירת מוסכמות רק עבור "המרד" והחדשנות לא נותן אוכל טוב יותר אלא אוכל שמרגיש שנהגה על ידי ילד בן 3. תוסיפו לזה טבחים לא מקצועיים אשר מנסים לשחזר "את יצירות השף " בלי להבין את ההגיון הפנימי שלהם (אם בכלל יש כזה) ונקבל את "מיצגי המסעדות " שאנו קוראים עליהם יותר ויותר כאן.

חותם על כל מילה!

גם הקו האסוציאטיבי שלי היה דומה. המחשבה הראשונה שלי כשראיתי את התצלום של מנת כדור פלאפל הדג הזעיר היתה - הם בטח מקיימים איזשהו מיזם חברתי של "אח בוגר" לילדי גן עם ילדים בעייתיים כלשהם - ונותנים לילדים לבטא את עצמם במטבח...

shironet3

New member
שיו, איזה מגניב וזה

ממש העפת לי את הדים סאם מרצון לאכול שם.

NOT.

החתולית

New member
איזה מזל שיש מקומות לא מגניבים

בהם אפשר לאכול אוכל לא מגניב, ולשתות קוקטיילים בלתי מגניבים בעליל.

amirhir

New member
נכנס למצעד המופרכים

אני הייתי שם יותר קרוב לפתיחה. אני זוכר שרות מחופף ורוח פרצים על הבר שהעיפה מפיות, פרטי סכום ורכיבי מזון שונים ומשונים.
הזמנתי 3 מנות קטנות אחרות ושלושתן היו לא רעות בכלל.

בנענע2

New member
גם אנחנו היינו והתאכזבנו

יצאנו בתחושה שפשוט... לא טעים.

היה לא יקר, אבל זאת לחלוטין לא מחמאה למסעדה.

בנוסף למנות שאתה סקרת לקחנו גם שלוש מנות מיוחדות, שהיו מאכזבות ביותר.
מנה של סרדינים שהיתה מתובלת מידי ומלאת שמן ...

דגמנו גם את הקינוח (עוגת שוקולד) שהיה חביב וזהו...

(חוץ מהעובדה שהמזגן מטפטף, הבר פתוח חלקו למרפסת ומעשים בה חופשי. כך שגם מי שיושב בפנים סופג את העשן והסירחון...

בקיצור, לא נחזור

bruno01

New member
מאוד מבאס.

וכן, כל העובדות שציינת בסוגריים רק מגבירות את תחושת הזלזול בסועדים ובאוכל, והדגש על המגניבות.

Joy

New member
איזה באסה... מצד שני המחיקה שלה מהרשימה

תפנה מקום אחר לאחת מוצלחת

למעלה