פיצעונים

s e g o l a

New member
פיצעונים

שלום, אני בהתחלת הריון והופיעו לי באזור בית החזה ובגב פיצוענים אדומים ומגרדים (כנראה הורמונים). מבקשת לדעת אם ניתן להשתמש בתרחיף ייבוש לעור בעייתי של דר' עור. זה מה שכתוב עליו: תרחיף ייבוש אפקטיבי לטיפול נקודתי בפצעונים. מכיל רכיבים רבי עוצמה המשלבים פעילות אנטיספטית, הרגעה וסיוע לחידוש מראה העור, כגון שמן עץ התה, קלמין, שמן לבנדר, הממליס, פרו-ויטמין B5 ואלנטואין. האם החומרים הנ"ל בטוחים לשימוש בהריון? תודה.

טיפולים צמחיים ושמנים ארומטיים לחטטת נפוצה

שלום רב, מדובר בערבוביה של חומרים: רב החומרים הללו הם שמנים ארומטיים דהיינו - אותם שמנים מהמקור הצמחי המקנים לצמחים את הריח שלהם. האזוביון (השימוש במילה לבנדר - אולי מוכרת יותר) - נוסה בהצלחה במחלת עור בשם alopecia areata - אבל אין במחקרים עליו כדי להוכיח איזה שהוא יתרון על פני התרופות האחרות שמן עץ התה - בעיקר מוצלח כנגד פטרת הציפורניים - אם כי לוא דוקא יותר מתכשירים מקומיים אחרים . גם הממליס - hamemelis הינו ממקור צמחי. בעברית - נקרא "צמח אגוז המכשפה" - שייך לקבוצת חומרים המשרים עפיצות - כאשר אנחנו אומרים שפרי הינו בוסר יש לו טעם עפיץ. עפיצות בחוש הטעם היא גם תכונה של יינות - שכןן גם קליפות הענבים. יודעים להשרות עפיצות.- וזאת עי שחרור חומרים המכונים TANNINS - זוהי קבוצה גדולה של חומרים כימים שיודעצת לקשור חלבונים רבים וייצור מעין שכבת פולימר (מולקולה ארוכה ומסועפת) . הממליס משווק כעוזר בדלקות עור שונות ובחטטת. הקלמין הינו עברוב של תחמוצת האבץ ותחמוצת הברזל - בעל אפקט מרגיע ונוגד גרד - כל פעוט מכיר את התחליב שמרגיע את הגרד בעת שהוא לוקה באבעבועות הרוח. המרכיבים בתוך החומרים הצמחיים הללו כוללים חומרים שהם אורגניים וגם לא אורגנים - שני הקבוצות הללו יכולות להיות פעילות מבחינה ביולוגית וכמובן שיכולות להיות גם תופעות לוואי או אינטראקציה עם תרופות אחרות שאת לוקחת. ישנה דעה רווחת שגויה בציבור שצמחים בהיותם טבעיים הם בטוחים יותר מתרופות. למעשה יש מגוון רחב של תופעות לואי הנגרמים מצמחים - רעילות לכבד, לכליות ללב , למרכיבים שונים במע הדם, בעור - שכיח לראות תגובות פוטוטוקסיות - פריחות לאחר חשיפה לשמש , תגובות אלרגיה שיכולות לנוע מקלות ומקומיות ועד קשות ומסכנות חיים. ככלל שמנים ארומטיים מכילים גם מבניים כימים המכונים קטוניים - ואלו נספגים במערכת העצבים - ידוע כי הם עלולים להשרות אצל ההריונית הפרעה פרכוסית בעיקר בשילוב עם הפרעה קיימת או עם חומרים אחרים המעודדים פרכוסים . אין לי מידע לגבי השימוש בחומרים הללו בהריון מבחינת הבטיחות לעובר. את יכולה לפנות לחברה ולשאול אם יש להם מידע מבוסס על הנושא הזה. בברכה, ד"ר קובי פסח

למעלה