פיצוצים?

דניעל

New member
פיצוצים?../images/Emo59.gif

מושג חדש שלמדתי כאן. לא הכרתי קודם. ויש לי שאלה. למה אתן מעוניינות במראה הסדוק? היו לי כמה מיכלי חרס שנראו כך ונתתי אותם לאבא שלי למשרד, שלא יצחקו עלי שאני שומרת ענתיקות. זה נחשב יפה? מודרני? (קצת פרדוקסאלי לקרוא לזה מודרני...) נועד לתת הרגשה שיש לנו כאן עסק עם משהו עתיק בעל ערך? כי לי זה ממש מוזר. בלי להעליב, כמובן. כל אחת והטעם שלה.

דניעל

New member
גואש? אקריל?

משרשרת לעצמי עוד שאלה. מה ההבדל בין צבע גואש לצבע אקרילי? (חוץ מהמחיר...) קניתי צבע גואש וכתוב עליו שאם אערבב אותו עם קצת דבק אקבל צבע אקרילי. האמנם? ומה ארוויח מכך? לפני שנים, כשהייתי בגיל העשרה, למדתי ציור אצל ציירת. צבעים אקריליים הגיעו אז בשפופרות, כמו צבעי שמן. למה היום כשאני מבקשת צבע אקרילי אני מקבלת צבע נוזלי יותר בבקבוק? יש לו יתרון? יש עדיין את הצבעים ההם בשפופרות?

psa

New member
אני לא מאמינה!!!!!

בדיוק עמדתי לכתוב שיסבירו לי בבקשה -את המושגים פיצוצים סטפ 1+2 האם זה באותה טכניקה? אם לא אוכל לקבל הסבר כיצד נוצרים הפיצוצים? תודה

lilachh

New member
פסא יש מאמר מצוין על פיצוצים

אבל לא אכפת לי להסביר אם תרצי :)

psa

New member
לילך , רוצה לעשות סדר בבלאגן

לשם ההשכלה הכללית : פיצוצים סטפ1+סטפ2 קרקל האם יש קשר בין השלושה. בפרט שמזכירים את זה בפורום כל הזמן. איך אני לא אהיה IN?
מי כמוך יודעת שטרם התחברתי לטכניקה הזו

לילך1

New member
סדר בבלגן בשבילך.....

אביבה כתבה מאמר עם הסבר על השמות הנכונים של כל טכניקה אבל אסביר לך בגדול... סטפ 1+ שתיים אילו החומרים מאת הראשון מורחים בכיוון מסויים מחכים לייבוש כמה שעות טובות ומורחים את חומר מס´ 2 הכוון המנוגד לא ...שוב מחכים כמה שעות ואז מורחים מישחה חומה עם שמן ומה שתקבל זה זה ....

psa

New member
לילך , המון תודה ../images/Emo140.gif, ראיתי גם את

המאמר של אביבה. חסר לי רק לדעת מה זה קרקל באומנות... את רואה "מסבירים לאט ואני מבינה מהר....."

osni

New member
זהו חומר שיוצר סדקים -

יש לצבוע שכבה אחת של צבע אקריל כהה (או בהירה) ולמרוח ת הקרקל ואז למרוח שכבה נוספת של צבע אבל הפעם בצבע מנוגד, כדי שיראו בסדקים ניגודי צבעים.

לילך1

New member
כמה שגיאות כתיב....פדיחה ../images/Emo9.gif

כתבתי מהר כי רצתי להביא את הילד מהגן....מקווה שהצלחת להבין...פדיחה !!!! השיטה השניה זה קרקל ישנם 2 אפשרויות...או לקנות את החומר המוכן או למרוח במקומו דבק נגרים צורת העבודה... מריחת שיכבה של צבע אקריל על מישטח העבודה מריחת דבק נגרים / קרקל מוכן קנוי על צבע האקריל והמתנה לייבוש מלא מריחת שיכבת צבע אקריל בהיר יותר מהצבע הראשון מעל דבק הנגרים / הקרקל ... את הסדקים תראי כמעט מיד חשוב בשיטה זו להקפיד שכל השכבות יהיו מרוחות לאותו כיוון התוצאה שתתקבל היא זו

lilachh

New member
פסא אני רואה שהכל כבר הוסבר . רק

אוסיף ואומר שבמקום הקרקל אפשר להשתמש בדבק נגרים מסוג אלמרס (יש בהום סנטר)

psa

New member
לילך לילך ואוסני ../images/Emo51.gif רבה אחלה של

הסבר.
לכל אחת מכן....

למעלה