פיצוץ בצנרת- מי משלם?

yuria

New member
פיצוץ בצנרת- מי משלם?

שלום רב,
אני משכיר דירה בבניין בקומה ה3, כשלפתע אצל השכנים בקומה הראשונה החלה נזילה מהקיר, לאחר קידוחים ושבירת קיר ע"י האינסטלטור התברר כי הפיצוץ בקומה ה1 נוצר מסתתימה בצינור שבא רק מהדירה המושכרת שלי.
מהצינור יצאו מגבונים ותחבושות ולי ברור שזה לא יכול לבוא מהדיירים הקודמים (עד עכשיו דרו רק אנשים מבוגרים בני 70+ ולפני כ 8 חודשים)

השאלה היא: מי צריך לשלם לאינסטלטור?
כי הבעיה נוצרה בוודאות מהשוכרים הנוכחים.

ומה עלי לעשות במידה ואינם מודים כי המקרה קרה בעוונם?

תודה

אני אמנם לא שרברב אבל

נשמע לי מוזר שיש צינור שעובר רק בדירה מסוימת ומשרת את כל הבניין.
בכל מקרה צריך לחלק את העניין לשניים:
יש לך חובה כלפי הדירה בקומה הראשונה לעשות כל הנדרש לשם תיקון הקלקול
בעניין השוכרים בדירה שלך, תביעה שלך נגדם בעניין הזה תתקבל ככל ותוכיח שהסתימה נגרמה בגללם (לא על בסיס השערות או הגיל של השוכרים) ושהקלקול נובע משימוש לא סביר.

yuria

New member
בעניין השוכרים,לא הבנתי איך בדיוק הגשת התביעה

תוכיח שהסתימה נגרמה בגללם?
&nbsp
ותודה על התגובה המהירה

סתימה נוצרת מהיום למחר מחרתיים

ולא ממגבונים שניזרקו ליפני 8 חודשים
מי מישתמש במגבונים כאלה ?
ולמה המגבונים לא המשיכו עים ניקוז המים
זה דבר רך שנישתף במים
צריך לחקור את החומר שהיתפס
אולי האינסטלטור מפיל סתם עלך את התיק

כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי

על מנת שיהיו לך סיכויים לזכות בתביעה שתוגש יהיה עליה להוכיח שהסתימה נגרמה שלא עקב שימוש סביר של השוכרים. לשם ההוכחה יש להציג ראיות כמו למשל חוות דעת מומחה.

בתור אינסטלטור חובב

פיצוץ קורה בצינור שמסק מים לדירה ואין שום סיכוי שהוא ייסתם ממגבונים ותחבודות..
לכן אני מניח שמדובר בצינור ביוב ולא מדובר בפיצוץ אלא בסתימה שגרמה למים לעלות על גדותיהם בשירותים.
אז מה שקרה זה שהיתה שם סתימה, האינסטלטור פתח את הסתימה ומצא מגבונים ותחבושות.
למים יש תכונה מאד מוזרה והיא שהם תמיד זורמים כלפי מטה ובזרימתם הם סוחפים מה שבדרכם. אז המגבונים והתחבושות שסתמו את הצנרת מתחת לקומה הראשונה הגיעו לצנרת כי מישהו (שגר גבוה יותר ממקום הסתימה) הדיח אותם באסלה בבית השימוש במקום לזרוק אותם לפח. כתוצאה מהסתימה, המים לא יכלו להמשיך בדרכם, מפלסם עלה והראשונים שקיבלו את ההצפה היו דיירי הקומה הראשונה
מי היה אותו עבריין? זה יכול להיות כל מי שמשתמש בצינור הזה מעל למקום הסתימה, כלומר דיירי הקומה הראשונה או דיירי כל הדירות שנמצאות מעליהם. אין שום סיבה להאשים את הדיירים שלך דווקא אלא אם יימצאו הוכחות חותכות שמדובר דווקא בהם , מה שלא נראה לי שניתן יהיה למצוא בלי חקירה מאומצת ובדיקות די אנ איי

למעלה